Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιουνίου 2020

Νίκη επί της Μικτής Μελβούρνης (1989)

Σαν σήμερα στις 2/6/1989, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μικτή Ελλήνων της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη μακρινή αυτή χώρα, για σειρά φιλικών αγώνων …

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς για πρώτη φορά στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 1-4, απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε στη σύνθεσή του μόνον Έλληνες παίκτες. 

Ο αγώνας έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο της Μελβούρνης, μπροστά σε 7.000 θεατές, με την ομάδα μας να έχει την υπεροχή σε ολόκληρο το ματς και να φτάνει δίκαια στη νίκη. 

Το σκορ άνοιξε στο 7’ με τον Αναστασιάδη, που αφού πήρε την μπάλα από τον Τουρσουνίδη, ντρίπλαρε τον Χατζητρύφωνα και με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα! 

Στο 20’ και πάλι ο Αναστασιάδης χρίστηκε σκόρερ, αξιοποιώντας ιδανικά την μπαλιά του Πλίτση, ενώ στο 33’ ο Αλεξανδρίδης ντρίπλαρε τον τερματοφύλακα, πλάσαρε στο κενό τέρμα, όμως ο Ζαλέκος πρόλαβε και απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! 

Στο 42’ ο Κοταμανίδης εκμεταλλεύτηκε μια άτυχη στιγμή του Λιθοξόπουλου, όταν η μπάλα βρήκε στην πλάτη του μετά από σέντρα του Κωστίκογλου και ενώ πήγαινε προς τα χέρια του Αργυρόπουλου, με αποτέλεσμα ο Κοταμανίδης να μειώσει σε 1-2. 

Στις αρχές της επανάληψης ο Πλίτσης βρήκε τον Καραγεωργίου, ο οποίος είδε τον τερματοφύλακα Νίκο Αναστασιάδη να του φράζει τον δρόμο, πάσαρε στον Τζόνι Αναστασιάδη που με πλασέ σημείωσε το 1-3 στο 50’, πετυχαίνοντας χατ τρικ! 

Στο 65’ στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κωστίκογλου η μπάλα πήρε μια παράξενη τροχιά και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μας. 

Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε στο 74’, όταν Σκαρτάδος και Παρασκευάς συνδυάστηκαν με τον πρώτο να σκοράρει από κοντά! 

Τέλος στο 81’ ένα σουτ του Δεληγιάννη σταμάτησε στο δοκάρι μας στην τελευταία καλή στιγμή του ματς. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Πλίτσης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Αναστασιάδης. 

Οι συνθέσεις: 

Μικτή: Χατζητρύφωνας (46’ Ν. Αναστασιάδης), Κανεζούλης, Κωστίκογλου, Ζαλέκος, Αλεξάκης (46’ Λαζόπουλος), Παπάς (52’ Πιτσάμης), Μπεκιάρης (46’ Πολατίδης), Ρασκόπουλος (76’ Φιλίππου), Καραγκιοζίδης (46’ Δεληγιάννης), Μπακάλης, Κοταμανίδης. 

ΠΑΟΚ: Αργυρόπουλος (46’ Καραβασίλης), Λιθοξόπουλος, Αλαβάντας (46’ Τσιπλάκης), Μήτογλου (46’Παλάσκας), Μαλιούφας, Πλίτσης, Τουρσουνίδης (70’ Παρασκευάς), Καραγεωργίου (74’ Μωραΐτης), Αναστασιάδης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης (63’ Καραλίδης).

Δηλώσεις προπονητών: 

Γιάκομπς: «Το Νο 9 (Αναστασιάδης), έπαιξε πολύ καλά, κινείτο συνέχεια και ήταν πολύ γρήγορος. Επίσης ο Νο6 (Πλίτσης), μου άρεσε πολύ. Δούλεψε αρκετά. Όλοι αυτοί οι παίκτες μπορούν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ πολλά περισσότερα από αυτά που έδειξαν σήμερα. Φυσικά είναι διαφορετικά όταν παίζεις με μια μεγάλη ομάδα και όχι με την ομάδα που παίξαμε σήμερα και η οποία ήταν σχετικά αδύναμη».

Σαράφης: «Νομίζω ότι σήμερα παίξαμε πολύ καλή μπάλα. Το παιχνίδι μας είχε ποιότητα. Είμαι ευχαριστημένος από όλους τους ποδοσφαιριστές μου. Ο Πλίτσης ήταν η αποκάλυψη ενώ έμεινα ικανοποιημένος και από τους υπόλοιπους. Δόθηκε η ευκαιρία εδώ, να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βρει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και δύναμη, κάτι που είχε χάσει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα». 

Μιχαηλίδης: «Νομίζω ότι στο τέλος μιας αγωνιστικής περιόδου και κάτω από αυτές τις γηπεδικές συνθήκες ο ΠΑΟΚ σήμερα έπαιξε πολύ καλά. Υπήρξε ποιότητα και αγωνιστική διάθεση από όλους και πιστεύω ότι το παιχνίδι προσέφερε μια χαρούμενη έκπληξη, την απόδοση του Πλίτση, χωρίς να υστερήσουν και οι υπόλοιποι». 

Παραλειπόμενα … 

* Πριν την έναρξη έγιναν διάφορες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων και ακούστηκαν λαϊκά τραγούδια από ελληνική ορχήστρα. 

* Πριν το ματς, οκτώ Έλληνες μετανάστες, έκαναν δύο φορές τον γύρο του γηπέδου με μια τεράστια σημαία των Ολυμπιακών αγώνων, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα στον δήμαρχο της Μελβούρνης που διεκδικούσε μαζί με την Αθήνα τους Ολυμπιακούς του 1996. 

* Εκείνες τις μέρες η διοίκηση Βουλινού προσπαθούσε να έρθει σε συμφωνία με τον Καρασαββίδη για τον οποίον είχε δείξει ενδιαφέρον και η ΑΕΚ, με τον παίκτη να τονίζει πως ο ΠΑΟΚ είναι στην καρδιά του αλλά θα κοιτάξει το συμφέρον του σαν επαγγελματίας. 

* Ενδιαφέρον για να αναλάβει ο Σταύρος Σαράφης τον Μέγα Αλέξανδρο Μελβούρνης, εκδηλώθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου, προσφέροντας στον «Καίσαρα» 80.000 δολάρια. Τελικά η πρόταση απορρίφθηκε μετά από λίγες μέρες και ο Σαράφης παρέμεινε στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1988-1989. Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Μαυρέας, Φερνάντο, Γκιτσιούδης, Μήτογλου, Σμολ. Καθιστοί: Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Λαγωνίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4