Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Μαΐου 2020

Πρωταθλητής Ελλάδας για 2η φορά! (2010)

Σαν σήμερα στις 15/5/2010, η ομάδα χάντμπολ του Δικεφάλου, πανηγύρισε  την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος ...

Η ομάδα του Στέλιου Σεϊρεκίδη, επικράτησε και στον τελευταίο αγώνα των play offs του Δούκα με 26-23, επισφραγίζοντας με νίκη το τέλος του πρωταθλήματος και την κατάκτηση της κούπας. 

O ΠΑΟΚ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσει στο τέλος μια πολύ μεγάλη νίκη με την οποία πανηγύρισε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα. 

Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό στο πρώτο μέρος, με τις άστοχες προσπάθειες να είναι αρκετές και το σκορ να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (ημίχρονο 11-12). 

Η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στον ΠΑΟΚ που κατάφερε να περάσει μπροστά και να φτάσει τη διαφορά μέχρι και στη διαφορά των 4 γκολ, επικρατώντας τελικά στο τέλος με 26-23, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμό από τους περίπου 600 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο κλειστό της Μίκρας αποθεώνοντας παίκτες και προπονητικό τιμ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Κόμινεκ, Μισυρλής 1, Παλάσκας 1, Γουργούμης, Σαουλίδης 1, Κοκκώνης 3, Αποστολίδης 1, Πετρίδης, Ναουμίδης 3, Τσακίρης 2, Ευαγγελίδης 3, Μάρκοβιτς 4, Σεβαστίδης 3, Ριγανάς 4. 

ΑΣΕ Δούκας (Κρανάκης): Ακάλεστος, Τόμπρος 5, Τζηράς 5, Ζαμπούνης , Τζαβάρας 2, Φατούρος 2, Γεωργιάδης, Ζιβούλοβιτς, Ζούγιοβιτς 3, Τσόπελας, Γιαννόπουλος, Κοτελίδας. 

Πέναλτι: 3/2-2/1 και δίλεπτα: 6/3.

.................................

Δηλώσεις : 

Στέλιος Σεϊρεκίδης: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Δουλέψαμε σκληρά όλη τη χρονιά για να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο για την πολύτιμη βοήθεια που μας έδωσε στα κρίσιμα παιχνίδια. 

Ευελπιστούμε να τον έχουμε μαζί μας και στο final four, εκεί όπου θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την κατάκτηση του νταμπλ, του πρώτου στην ιστορία του συλλόγου." 

Ευριπίδης Ναουμίδης: "Είναι πραγματικά μοναδικό αυτό που νοιώθουμε. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας. Ειλικρινά, είμαστε απλήρωτοι μήνες, όμως γουστάρουμε που αγωνιζόμαστε για τον ΠΑΟΚ" 

Αντώνης Σαουλίδης: "Δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα για την ομάδα. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία και συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές γι αυτή την επιτυχία. Ευχαριστούμε πολύ και τον κόσμο που μας στήριξε και τον περιμένουμε πλέον και στη Λαμία για να μας βοηθήσει να σηκώσουμε και το κύπελλο ολοκληρώνοντας έτσι μια εξαιρετική χρονιά." 

Νίκος Ριγανάς: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως δε χρειάζεται να εφησυχάζουμε. Έχουμε μπροστά μας και το Κύπελλο, το οποίο πάμε να σηκώσουμε. Όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες πρέπει να είναι στη Λαμία για να πετύχουμε το νταμπλ." 

Δημήτρης Τσακίρης: "Γιορτάζουμε μια μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν στεκόμαστε σε αυτήν. Θέλουμε και το Κύπελλο. "

Ηλίας Σεβαστίδης: "Μπορούμε να γιορτάσουμε κι άλλον τίτλο. Αυτόν που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή το Κύπελλο. Το θέλουμε πολύ το νταμπλ." 

Γρηγόρης Πετρίδης (έφορος ομάδας): "Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα και το προπονητικό τιμ γι αυτή την επιτυχία. Όλα τα προηγούμενα χρόνια δουλεύαμε σκληρά για να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και ειλικρινά είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι κόποι μας ανταμείβονται. Όσο για το πανό που όλοι μας είδαμε, αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι παίκτες είναι από τους πιο καλοπληρωμένους της Α1. 

Είναι άδικο να λέμε τέτοια πράγματα σε μια μέρα γιορτής όπως η σημερινή. Περιμένουμε από εβδομάδα να πάρουμε τα 850 εισιτήρια που μας αναλογούν για το final four της Λαμίας και σίγουρα, με όσα έχουμε μάθει, αναμένονται να εξαντληθούν πολύ σύντομα, καθώς η ζήτηση είναι ήδη πολύ μεγάλη!" 

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης, αναφερόμενος στην κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ, δήλωσε: "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Μας δίνει χαρά το γεγονός ότι ο κόσμος αρχίζει και αγκαλιάζει το χάντμπολ. Ήταν εντυπωσιακή η παρουσία του. 

Είναι υπέροχο να βλέπεις κόσμο στα γήπεδα που να απολαμβάνει το άθλημα. Εύχομαι ο ΠΑΟΚ να είναι δυνατότερος την επόμενη χρονιά, και καλώ τις ιστορικές ομάδες της χώρας να ακολουθήσουν τα χνάρια του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και να ισχυροποιήσουν ή να δημιουργήσουν ομάδες χάντμπολ." 

Παραλειπόμενα από τη Μίκρα: 

*Ο κόσμος της ομάδας, τελικώς δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στο κάλεσμα των παικτών και του προπονητικού τιμ για να γεμίσει το κλειστό της Μίκρας, καθώς μόλις 600 φίλαθλοι της ομάδας (οι οργανωμένοι πολύ λιγότεροι) βρέθηκαν στη φιέστα που διοργάνωσε η διοίκηση για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος 

*Ένα πανό που ήταν τοποθετημένο σε μία από τις 2 εστίες ανέφερε χαρακτηριστικά: «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ». 
*Στο παραπάνω θέμα να προσθέσουμε κι ένα σύνθημα που ακούστηκε αρκετές φορές από τις εξέδρες της Μίκρας κι ανέφερε χαρακτηριστικά «ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ». 

Αναφορικά με αυτό το ζήτημα, φήμες ανέφεραν ότι οι παίκτες της ομάδας έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον 3 μήνες, ενώ πολλοί πλέον σκεφτόταν την αποχώρηση τους από την ομάδα, δεδομένων και των προτάσεων που είχαν δεχτεί από ομάδες του εξωτερικού. 

*Με μπλουζάκια «ΠΑΟΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2010» εμφανίστηκαν όλοι οι παίκτες της ομάδας στην απονομή. Ο μόνος που έσπαζε τη μονοτονία του γκρίζου χρώματος ήταν ο Νίκος Ριγανάς που αποφάσισε να φορέσει μια μαύρη μπλούζα με το ίδιο μήνυμα. 

*«Εισβολή» στον αγωνιστικό χώρο της Μίκρας είχαμε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του μεγάλου τελικού από τους φίλους της ομάδας που.. μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πανηγυρίσουν μαζί με τους παίκτες το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της ομάδας. 

Όλοι μαζί ένα κουβάρι ξεκίνησαν το καθιερωμένο μπουγέλωμα, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλευρά των οργανωμένων με τους οποίους αντάλλαξαν συνθήματα. 

*«Σήκωσε το το.. μαμημένο, δεν μπορώ να περιμένω», το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στα τελευταία λεπτά, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στο επερχόμενο final four, με κύριους αποδέκτες την ομάδα και τους οπαδούς της ΑΕΚ!  Ένα final four που τελικά δεν έγινε ποτέ ...

*Εντύπωση προκάλεσε σε όλους η απουσία του προέδρου του ΑΣ Θανάση Κατσαρή από τη φιέστα. 

*Χαμός στα αποδυτήρια των γηπεδούχων με τους παίκτες της ομάδας να συνεχίζουν εκεί τα πανηγύρια τους, με συνθήματα και πολύ τραγούδι. 

Στο άλλο ματς του Α΄ γκρουπ, ο Φίλιππος Βέροιας συνέτριψε στο Φιλίππειο την ΑΕΚ με 32-23 και τερμάτισε στη τιμητική 2η θέση. 

Τελική Βαθμολογία 

1. ΠΑΟΚ 23
2. Φίλιππος 18
3. Δούκας 18
4. ΑΕΚ 17 

H πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα: 

Δούκα-ΠΑΟΚ 21-19
Φίλιππος Βέροιας-ΠΑΟΚ 24-31
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 23-20
Βριλήσσια-ΠΑΟΚ 28-29
Κύδων Χανίων-ΠΑΟΚ 23-29
ΠΑΟΚ-Κιλκίς 23-17
Αερωπός Έδεσσας-ΠΑΟΚ 23-34
Ζαφειράκης Νάουσας-ΠΑΟΚ 25-25
ΠΑΟΚ-Θερμαϊκός 38-29
ΠΑΟΚ-ΑΣΕ Δούκα 29-20
ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βέροιας 30-30
Α.Ε.Κ.-ΠΑΟΚ 26-25
ΠΑΟΚ-Βριλήσσια 33-28
Διομήδης Άργους-ΠΑΟΚ 25-29
ΠΑΟΚ Κύδων Χανίων 31-32
Κιλκίς-ΠΑΟΚ 20-25
ΠΑΟΚ.-Αερωπός Έδεσσας 37-33
Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ 17-23
ΠΑΟΚ-Ζαφειράκης Νάουσας 38-28
Θερμαϊκός-ΠΑΟΚ 22-41 

Play offs: 

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 26-23
ΠΑΟΚ-Φίλιππος Βέροιας 33-33
ΠΑΟΚ-Δούκας 26-23 

Στη μάχη του Β' γκρουπ για την προνομιούχο 5η θέση και το τελευταίο εισιτήριο για την Ευρώπη κερδισμένος βγήκε ο Πανελλήνιος χάρη στο διπλό στα Βριλήσσια με 29-27 επί της ομώνυμης ομάδας. 

Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, που ήταν ουσιαστικά αδιάφορο, Ζαφειράκης και Διομήδης Άργους αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 25-25 στη Νάουσα. 

Τελική Βαθμολογία του Β' γκρουπ

5. Πανελλήνιος 17
6. Βριλήσσια 15
7. Ζαφειράκης 10
8. Διομήδης 10 

Δείτε photos από τους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και από το γλέντι που ακολούθησε σε γνωστό κέντρο διασκέδασης ... 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4