Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2020

Φιλική νίκη επί της Ντιναμό Κιέβου (1993)

Σαν σήμερα στις 28/4/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τη Ντιναμό Κιέβου και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1992-1993 πλησίαζε προς το τέλος του, καθώς απέμεναν μόλις πέντε αγωνιστικές …

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε … 300 θεατές (μόλις 171 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1, παίζοντας κυρίως στην επανάληψη καλό ποδόσφαιρο. 

Ο Μπλαχίν παρέταξε στο αρχικό σχήμα μια ενδεκάδα με παίκτες σε καινούριους για αυτούς ρόλους, με την αναμέτρηση σε αυτό το 45λεπτο να είναι αμφίρροπη, καθώς και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για γκολ. 

Αυτός που το πέτυχε, ήταν ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς στο 41’ με κεφαλιά σε κενή εστία, αφού ο Μαρτινένκο είχε κάνει άστοχη έξοδο σε φάουλ που εκτέλεσε ο Οικονομίδης.
Νωρίτερα στο 24’ το δυνατό σουτ του Λαγωνίδη αποκρούστηκε από τον Μαρτινένκο και στο 31’ η κοντινή κεφαλιά του Ηλιάδη πέρασε μόλις άουτ. 

Η Ντιναμό είχε στο πρώτο ημίχρονο ένα δοκάρι σε σέντρα σουτ του Σκαπένκο στο 3’ και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 18’ με τον Ρεμπρόφ, ο οποίος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. 

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο ημίχρονο δε μείωσαν το ενδιαφέρον του αγώνα, καθώς βγήκαν ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες! 

Στο 47’ η κεφαλιά ψαράκι του Τζούρτζεβιτς πέρασε άουτ και στο 53’ ο Λαγωνίδης σταμάτησε επί της γραμμής το φάουλ που εκτέλεσε ο Γκρίτσινα. 

Στο 50’ ο Θανάσης Δημόπουλος με καταπληκτικό πλασέ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας κάνοντας το 2-0 και στο 59’ ο ίδιος παίκτης, με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 3-0. 

Οι Ουκρανοί μείωσαν στο 83’ με γυριστό σουτ του Λεονίνκο μέσα από την περιοχή. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λαγωνίδης, Τζούρτζεβιτς, Κωνσταντινίδης, Μιχόπουλος και από τους Ουκρανούς οι Σάραμ Αλεξάνκο, Ρεμπρόφ. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος (71’ Πουρλιοτόπουλος), Χάβος (63’ Τουρσουνίδης Ζ.), Κωνσταντινίδης, Μαλιούφας (30’ Παπουλίδης), Ηλιάδης (46’ Παναγιωτίδης), Λαγωνίδης, Ζαγοράκης (46’ Πλίτσης), Οικονομίδης (51’ Γκέκας), Τζούρτζεβιτς (53’ Δερμιτζάκης), Δημόπουλος (65’ Πεκρίδης), Αναστασιάδης (46’ Μπορμπόκης).

Ντιναμό Κιέβου: Μαρτινένκο, Σουκεσιάν (46’ Γκρίτσινα), Πονομαρένκο, Αλεξάνκο, Σματαβαλένκο (46’ Λεονίνκο), Σκαπένκο (49’ Τοπτσίεφ), Ανένκο, Μίξιν, Ζαβκάλοφ (25’ Λούζνι), Ρεμπρόφ (71’ Καβαλιέτς), Σάραν.

* Ο Μαγκντί επέστρεψε από την πατρίδα του τη μέρα του αγώνα και στις 15:30 εμφανίστηκε στην Τούμπα. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια, είδε τον Μπλαχίν να μιλάει στους υπόλοιπους συμπαίκτες του για την αγώνα με τη Ντιναμό και πριν προλάβει να πει … καλησπέρα, άκουσε τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να του λέει σε έντονο ύφος: «Να φύγεις από εδώ». 

* Ο Αιγύπτιος παίκτης έκανε μεταβολή και έφυγε από την Τούμπα αμίλητος, χωρίς καν να θελήσει να δει το παιχνίδι! Ήταν φανερό πως ο Όλεγκ Μπλαχίν είχε αρχίσει να μην τον υπολογίζει ...  
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4