Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Απριλίου 2020

Διέλυσε τη Λουφτετάρι με έξι γκολ (1988)

Σαν σήμερα στις 6/4/1988 (ημέρα Τετάρτη), ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την αλβανική Λουφτετάρι, για το Βαλκανικό Κύπελλο της περιόδου 1987-1988 …

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, παίζοντας με αρκετούς αναπληρωματικούς παίκτες, πήρε μια εύκολη νίκη, επικρατώντας με το ευρύ 6-2!

Λίγοι οι θεατές που βρέθηκαν εκείνη τη μέρα στην Τούμπα, όμως αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω από την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Το σκορ άνοιξε στο 30’ για την αλβανική ομάδα ο Μπόνι ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τερζή!

Στο επόμενο λεπτό ο Ιορδανίδης ισοφάρισε σε 1-1, ενώ στο τρίλεπτο 41’-44’ ο Καρασαββίδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-1!

Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ιορδανίδης με κεφαλιά έκανε το 4-1 και με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Γιουγκοσλάβου διαιτητή Καμαντίνιτς.

Στο 59’ ο Χουισί μείωσε προσωρινά σε 4-2, στο 77’ ο Σαλαρία ανέτρεψε τον Καρασαββίδη και ο Παπαϊωάννου από την άσπρη βούλα έκανε το 5-2.

Στο 87’ ο Τσιπλάκης ανέτρεψε τον Χουισί, δόθηκε το πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας της Λουφτετάρι (Κουμάκι λεγόταν), το εκτέλεσε στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Το σκορ έκλεισε στο 90’ ο Ιορδανίδης, μετά από θαυμάσια προσπάθεια του Τουρσουνίδη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σερέτης, Καραγεωργίου, Ρουσομάνης, Καρασαββίδης και από την Λουφτετάρι οι Μπόνι, Χουίσι, Σαλαρία.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Ρουσομάνης, Τριανταφυλλίδης, Τσιπλάκης, Μαυρομάτης Καραγεωργίου, Καρασαββίδης, Σερέτης, Ιορδανίδης, Παπαϊωάννου, Νίκιτς (46΄Τουρσουνίδης).

Λουφτετάρι: Κουμάκι, Λίτι, Κίκο, Χουΐμα, Χουισί, Μπόνι, Σαλαρία, Καπέλι, Σεΐτι, Γκράμβοβα, Βάσι (86’ Αράπι).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4