Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Απριλίου 2020

Φιλικό διπλό στα Γιαννιτσά με Παρίδη (1973)

Σαν σήμερα στις 5/4/1973, ημέρα Πέμπτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στα Γιαννιτσά, την τοπική Αναγέννηση …

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, πήρε τη νίκη με 0-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Δημήτρης Παρίδης στο 22’ και στο 75’.

Στη φάση του 0-1 ο Παρίδης εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα καρέ της Αναγέννησης μετά από έμμεσο φάουλ του Μπέλλη προς τον Τσακιρόπουλο, σουτ του τελευταίου και απόκρουση του Φασόλη με την μπάλα να στρώνεται στον Παρίδη και από το πόδι του να καταλήγει στα δίχτυα.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η Αναγέννηση πίεσε χωρίς να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς ο Σαββουλίδης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών!

Στην καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων, στο 48' μετά από σέντρα του Ζαρέλα από τα δεξιά, ο Καντηλανάπτης με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι μας!
Το 0-2 σημειώθηκε στο 75΄με πλασαριστό σουτ του Παρίδη και πάλι μετά από οργανωμένη επίθεση του ΠΑΟΚ η οποία ξεκίνησε από τον Φουντουκίδη.

Προς το τέλος του παιχνιδιού, ο Μπαντιμαρούδης σταμάτησε την τελευταία στιγμή το σουτ του Τσακιρόπουλου, γλιτώνοντας το 0-3.

Οι παίκτες μας είχαν την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να είναι μαχητικοί κυρίως στην επανάληψη, σε ένα παιχνίδι, το 2ο ημίχρονο του οποίου έγινε υπό βροχή και με δυνατό αέρα!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Παρίδης και από την Αναγέννηση οι Κυριμλής, Ζαρέλας, Τσιβρανίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Χαρτονιάν, με βοηθούς τους Σαββίδη και Τσίτσο.

Οι συνθέσεις: 

Αναγέννηση: Φασόλης (80’ Μπαντιμαρούδης), Τσαμαλδούπης (70’ Ξανθόπουλος), Ζαρέλας, Κυριμλής, Τσιβρανίδης, Βόλτσος, Δημουλάς (80’ Σαμαντούρας), Παπαστοϊτσης (30’ Κεχαγιάς), Μωυσιάδης, Βένος, Κανδηλάπτης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Χατζηαντωνίου (46’ Πέλλιος), Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Τερζανίδης (62’ Παπαφωτίου), Παρίδης, Παράσχος, Μπέλλης, Τσακιρόπουλος, Λάζος (62’ Ντένης).

Στην αρχική εικόνα διακρίνονται παίκτες και των δύο ομάδων σε μια αναμνηστική φωτογραφία, πριν την έναρξη της αναμέτρησης. 

Από πλευράς ΠΑΟΚ διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Τσιλιγκιρίδης, Τερζανίδης, Σαββουλίδης, Χατζηαντωνίου, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Μπέλλης και καθιστοί οι: Παρίδης, Λάζος, Παράσχος, Τσακιρόπουλος.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4