Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαρτίου 2020

Με την πλάτη στον τοίχο μετά την ήττα στη Δράμα (1992)

Σαν σήμερα στις 11/3/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Δόξα Δράμας, σε παιχνίδι της προημιτελικής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (2.197 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0 και απέθεσε τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού, στη ρεβάνς της Τούμπας!

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13’, όταν από σέντρα του Σερέτη, ο Ιορδανίδης με απευθείας σουτ σημείωσε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 25’ όταν το σουτ του Αλεξίου σταμάτησε στο δοκάρι του Παπαδόπουλου, στην επαναφορά της μπάλας ο επερχόμενος Πλίτσης σούταρε και ο Στεφανίδης απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας του!
Στο 36’ ο Σκαρτάδος συνδυάστηκε με τον Χιονά, αλλά ο Παπαδόπουλος αποσόβησε τη ισοφάριση.

Στην επανάληψη και στο 52’ από σέντρα του Μουρατίδη, ο Ιορδανίδης σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι μας! Τέσσερα λεπτά αργότερα η σέντρα – σουτ του Ιορδανίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Γκάμπριτς.
Στο 58’ ο Μαγκντί πάσαρε στον Λεοντιάδη, αυτός σούταρε αλλά ο Παπαδόπουλος ενστικτωδώς απέκρουσε. Στο 71’ και πάλι ο τερματοφύλακας της Δράμας είπε όχι, αυτή τη φορά σε σου του Πλίτση, μετά από εκτέλεση φάουλ του Οικονομίδη.

Και αντί να γλίνει το 1-1 σε κάποια από τις παραπάνω φάσεις, έγινε στο 78’ το 2-0! Ο Μουρατίδης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή μας και αφού πέρασε τοπν Πλίτση, με ένα αριστερό δυνατό σουτ νίκησε τον Γκάμπριτς κάνοντας το 2-0, που έμελλε να είναι το τελικό σκορ στο ματς.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαγκντί, Λεοντιάδης, Οικονομίδης και από τη Δόξα οι Βασιλακάκης, Παπαδόπουλος, Παπαθεοδώρου, Γεωργιάδης, Ιορδανίδης.

Οι συνθέσεις:

Δόξα Δράμας: Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης του Σάββα, Παπαθεοδώρου, Στεφανίδης, Βασιλακάκης, Τελίδης, Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, Μουρατίδης, Ιορδανίδης, Μιλοσάγιεβιτς, Σερέτης (65’ Άλεξιτς).

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Πλίτσης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Αλεξίου, Χιονάς (69’ Καλογερόπουλος), Μπορμπόκης (46’ Αναστασιάδης), Σκαρτάδος, Οικονομίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης.

Δηλώσεις προπονητών …

Πρόκοπ: «Κάναμε μια σπουδαία νίκη! Οι πιθανότητες όμως παραμένουν μισές μισές για την πρόκριση. Υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι και σε αυτό θα παλέψουμε. Ήμασταν πολύ καλοί. Κλείσαμε όλους τους διαδρόμους και νομίζω ότι πετύχαμε μια δίκαια νίκη, ενώ με λίγη προσοχή θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη σε έκταση».

Μπλάζεβιτς: «Δεν βάλαμε το γκολ που θέλαμε έστω κι αν το αξίζαμε και είχαμε και τις ευκαιρίες. Όμως ο Παπαδόπουλος, έκανε αποκρούσεις – θαύμα. Και η μπάλα δεν ήθελε να μπει γκολ. Το δεύτερο γκολ της Δόξας δεν το περιμέναμε, αλλά εγώ είμαι αισιόδοξος για τη ρεβάνς και έχουμε τις δυνατότητες να ανατρέψουμε το 0-2.

Θα ήθελα να έχω εδώ τον Τουρσουνίδη αλλά θα τον έχουμε στη ρεβάνς, όπως και τον Λαγωνίδη. Αν και δε συνηθίζω να κριτικάρω τους παίκτες μου δημόσια, δεν μπορώ να ξέρω τι είχε ο Πλίτσης. Δεν μπήκε στο πνεύμα του αγώνα στα πρώτα 15 λεπτά, μετά ανέβηκε και στα τελευταία λεπτά ξαναέπεσε. Αυτό που επίσης θα πω είναι ότι δε μας ευνόησε καθόλου ο αγωνιστικός χώρος».

* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλείου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας .

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων!

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !!!

21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0.

25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1.

28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1.

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0.

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0.

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν .ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4