Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2020

Άλμα πρόκρισης στη Νέα Σμύρνη (2018)


Σαν σήμερα στις 28/2/2018, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο με 1-3, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που έδωσαν οι δύο ομάδες, για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2017-2018 ...


Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Βιεϊρίνια - Μαλεζά - Βαρέλα- Αζεβέδο, αμυντικά χαφ οι Μαουρίσιο - Κάνιας, μεσοεπιθετικά οι Μακ - Πέλκας - Λημνιός και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς από το πρώτο σφύριγμα του Σκουλά και άρχισε να βγάζει φάσεις έχοντας την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ποσοστά.
Έτσι στο 3ο λεπτό, μετά από σέντρα του Λημνιού, κεφαλιά ο Πρίγιοβιτς από καλή θέση, μπλόκαρε ο Κότνικ, ενώ στο 15ο λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς από κοντά να μην μπορεί να νικήσει και πάλι τον Κότνικ.

Το σκορ άνοιξε 24
ο λεπτό, όταν ο Πρίγιοβιτς από τα αριστερά γύρισε την μπάλα, ο Λημνιός πήρε την κεφαλιά και ο Μαουρίσιο στην κενή εστία σκόραρε. Δέκα λεπτά αργότερα ο Πρίγιοβιτς με ασύλληπτη κεφαλιά, μετά από εκπληκτική σέντρα του Αζεβέδο εγραψε το 0-2!

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ έχοντας αποκτήσει σκορ πρόκρισης, έδειχνε να αρκείται σε διαχείριση, οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 60
ό λεπτό, χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους! Αρχικά ο Σπιριντόνοβιτς νικήθηκε από τον Πασχαλάκη και στη συνέχεια ο Παπαγεωργίου σούταρε άουτ...

Στο 73
ο λεπτό, ο Μπίσεσβαρ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, σημείωσε το 0-3 και έξι λεπτά αργότερα χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία από τους Μακ - Μπίσεσβαρ.

Στο 85
ο λεπτό, ο Πανιώνιος μείωσε σε 1-3 με τον Κόρμπος, σε μια φάση στην οποία υπήρξε μεγάλη ολιγωρία της άμυνας. Τέλος στο 88ο λεπτό, ο Πασχαλάκης σωτήρια απομάκρυνε το σουτ του Μασούρα...

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος:
Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46' Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (69' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46' Παπαγεωργίου).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Μαλεζάς, Αζεβέδο, Μαουρίσιο (), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65' Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69' Κουλούρης).

………………………………………….

O Δημήτρης Λημνιός μίλησε για την εκπληκτική εμφάνιση του Δικεφάλου και την σχεδόν βέβαιη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου... 
Αναλυτικά τόνισε:

Για τo παιχνίδι: "Καταρχάς θέλω να πω συγχαρητήρια στην ομάδα μου για το αποτέλεσμα. Βάλαμε τρία γκολ και πήραμε σκορ πρόκρισης. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε τόσο καλά και δεχθήκαμε ένα γκολ, αλλά κρατάμε τη νίκη και κοιτάζουμε το επόμενο ματς στο πρωτάθλημα".

Για το αν ο ΠΑΟΚ έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνιση: "Σταδιακά παίξαμε όμορφο ποδόσφαιρο. Πήραμε τη νίκη και ένα καλό αποτέλεσμα και περιμένουμε με την ίδια σοβαρότητα τον Πανιώνιο και στον επαναληπτικό".

Για το σκορ-πρόκρισης που πήρε ο ΠΑΟΚ: "Μπήκαμε για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι κοιτάμε στα μάτια κάθε ομάδα και πιστεύω ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου".

………………………………………..

Όλα όσα δήλωσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την μεγάλη νίκη στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Για την νίκη στη Νέα Σμύρνη:
"Κάναμε ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση, αλλά νομίζω ότι η πρόκριση θα κλείσει στην Τούμπα. Αν δεν αντιμετωπίσεις με σοβαρότητα την κάθε κατάσταση, μπορεί να συμβούν τα πάντα. 


Είμαστε ικανοποιημένοι με την αντίδραση μας, με το σκορ, από το ποδόσφαιρο που παρουσιάζουμε, αλλά αύριο είναι μία άλλη μέρα και την Κυριακή είναι ένα άλλο παιχνίδι".

Για την αντίδραση της ομάδας μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή στην Τούμπα: 
"Δεν θέλω να μιλήσω για όσα έγιναν την Κυριακή, ότι είχα να πω το είπα. Όλος ο κόσμος είδε τι έγινε πραγματικά. Ήταν λίγο δύσκολη η προετοιμασία, αλλά οι παίκτες μου έδειξαν πολύ καλή αντίδραση και μπήκαν με απόλυτη συγκέντρωση στο ματς σήμερα.

Ήταν μία απάντηση, δείχνοντας ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε πράγματα, ότι οι νίκες μας έρχονται στο γήπεδο, δεν φοβόμαστε τα παιχνίδια και πάνω από όλα σεβόμαστε τους εαυτούς μας
"
.

Για τις επιλογές του κόντρα στον Πανιώνιο:
"Αυτές ήταν οι επιλογές μου σήμερα... Ο Μάτος είχε ένα μικρό πρόβλημα υγείας, έμεινε στην Θεσσαλονίκη κι έκανε και μία καλή προπόνηση. Πάντως δεν πρέπει να μιλάμε γενικά για παίκτες που είναι ή δεν είναι βασικοί. Αν δεν υπήρχαν οι παίκτες που δεν συμμετέχουν σε τόσα παιχνίδια, δεν θα υπήρχε αυτός ο ανταγωνισμός στην ομάδα".

Για την διεύρυνση του νικηφόρου σερί:
 
"Όλα συνδέονται. Τα καλά αποτελέσματα θέλουν και καλό ποδόσφαιρο. Θέλουμε να κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα τη δουλειά που κάνουμε, γιατί έτσι έρχεται και το καλό ποδόσφαιρο και τα αποτελέσματα. Είναι θέμα φιλοσοφίας γενικότερα. Μπορεί να έχεις παίκτες που δεν είναι σε καλή κατάσταση για ένα χρονικό διάστημα, αλλά με σωστή νοοτροπία και φιλοσοφία, μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα".

Για το αν επηρεάζονται οι παίκτες του από όσα συμβαίνουν: 
"Οι παίκτες μου ξέρουν ότι έγινε μία τεράστια νίκη την Κυριακή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού φοβήθηκαν να βγουν να παίξουν στο γήπεδο κι αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη που μπορεί να πετύχει μία ομάδα. Έτσι είμαστε πιο δυνατοί, πιο κοντά σαν σύνολο και θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στις προπονήσεις και στα επόμενα παιχνίδια".

………………………………………………..

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια τοποθετήθηκε για την απροθυμία του Ολυμπιακού να αγωνιστεί στο ντέρμπι της Τούμπας...
Αναλυτικά ο Πορτογάλος άσος του ΠΑΟΚ ανέφερε:

"Όλοι ξέρουμε ότι στον Ολυμπιακό δεν ήθελαν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Εμείς ξέρουμε τι έγινε και τι γινόταν ακόμη και μέσα στα αποδυτήρια. Είδαμε ότι κάποιοι χάρηκαν που δεν έγινε το παιχνίδι. Μας έδωσε δύναμη όμως όλο αυτό και είμαι σίγουρος ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα".

Για την συνέχεια τόνισε: "Τίποτα δεν θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες. Έχουμε επτά παιχνίδια, επτά τελικούς μπροστά μας, θα τους κερδίσουμε και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει!"

……………………………………………….

O Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μίλησε για την εύκολη επικράτηση στην Νέα Σμύρνη, καθώς και για την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ... 
Αναλυτικά ο Σέρβος φορ του Δικεφάλου τόνισε:

Για το γεγονός ότι σκόραρε και πάλι: 
"Είμαι χαρούμενος για την νίκη και το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι θέλαμε να τελειώσουμε την πρόκριση από σήμερα και νομίζω ότι πήραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να το πιστεύουμε αυτό. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει και με την δική μου απόδοση είναι η κατάσταση γενικότερα της ομάδας που με βοηθάει να πετυχαίνω τους στόχους μου".

Για την συνέχεια: 
"Αυτό που πιστεύω είναι ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο. Χωρίς να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο βέβαια θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα μπούμε για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν και πιστεύω ότι στο τέλος θα το κατακτήσουμε εμείς".

Για το κλίμα στην ομάδα: 
"Νομίζω ότι από το ξεκίνημα της σεζόν ενώθηκαν όλα τα κομμάτια του παζλ. Ήρθαν νέοι παίκτες στην αρχή της σεζόν και δέσαμε όλοι μαζί, προχωράμε, δουλεύουμε και είναι γεγονός ότι αισθανόμαστε σαν οικογένεια".

​Για τον Λουτσέσκου: 
"Για τον προπονητή η τακτική είναι σημαντικό κομμάτι για αυτόν. Όλοι συνεργαζόμαστε καλά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο και αυτό που προσπαθούμε είναι να αποτυπώσουμε τις ιδέες του προπονητή μας και την στρατηγική του και για αυτό και τα 16 σερί νικηφόρα παιχνίδια".

Για την ανανέωση στο συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ: 
"Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ έδειξε δύναμη και διάθεση σε αυτό που έγινε. Χαίρομαι που έμεινα και είμαι διατεθειμένος να μείνω πολλά χρόνια εδώ. Πιστεύω ότι αν ήμουν σε μία άλλη ομάδα, αυτή δεν θα αντιδρούσε έτσι. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Θεσσαλονίκη".

………………………………………………….

Ο αρχηγός Στέλιος Μαλεζάς αναφέρθηκε στην αντίδραση της ομάδας μετά τα όσα έγιναν την Κυριακή:

"Δεν ήταν τόσο εύκολο, ήμαστε τυχεροί που προηγηθήκαμε στην δεύτερη ευκαιρία μας.

Ήμαστε όπως έπρεπε για να μπορέσουμε να πάρουμε σκορ πρόκρισης. Έπρεπε να αντιδράσουμε μετά από αυτό που έγινε την Κυριακή, έπρεπε να δείξουμε ότι αυτό που έγινε με τον Ολυμπιακό μας αδικεί και έπρεπε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο ότι δίκαια βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμαστε.

Το σημαντικό είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, έχουμε μπροστά μας τώρα το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα και όπως είπα πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι δίκαια είμαστε εκεί που είμαστε
"




 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4