Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Φεβρουαρίου 2020

Σκορ πρόκρισης επί της Κορίνθου (1992)

Σαν σήμερα στις 5/2/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Κόρινθο, σε παιχνίδι του γ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1991-1992 …

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.987 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 4-1, απέναντι σε έναν αντίπαλο που εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική. 
Ο Τζούρτζεβιτς με πλασέ ανοίγει το σκορ

Μόλις στο 2’ ο Οικονομίδης εκτέλεσε φάουλ, ο Πλίτσης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Τζούρτζεβιτς με μια δεύτερη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βουκελάτου, ανοίγοντας το σκορ!

Στο 14’ η κεφαλιά του Σκαρτάδου μετά από σέντρα του Λεοντιάδη σταμάτησε στο δοκάρι της Κορίνθου, όμως στην επαναφορά της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο, τη βρήκε ο Σκαρτάδος και με πλασέ την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα!
Ο Σκαρτάδος γράφει ο 2-0 και το πανηγυρίζει ...

Η Κόρινθος τα είχε χαμένα, ο ΠΑΟΚ έχασε άλλες δυο μεγάλες ευκαιρίες με τους Πλίτση και Τζούρτζεβιτς, αλλά στο 37’ η άμυνά μας έχασε τον Λούπου και αυτός ξεκινώντας από τη σέντρα (!), έφτασε μπροστά στον Γκάμπριτς και τον πλάσαρε εύστοχα μειώνοντας σε 2-1. 

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 2-1 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ναζίρη (βοηθοί του οι Τικόζογλου, Κεχαγιάς). 

Στο 64’ ο Καλογερόπουλος με καταπληκτική κεφαλιά (αρχική εικόνα) μετά από κόρνερ του Οικονομίδη έγραψε το 3-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1 στο 79’. 

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Σκαρτάδος βρήκε τον Τουρσουνίδη, ο οποίος ντρίπλαρε τον Βουκελάτο και σε κενή εστία σημείωσε το τελικό 4-1. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Οικονομίδης, Πλίτσης, Τουρσουνίδης, Μητσιμπόνας και από την Κόρινθο οι Λούπου, Χορμής, Καρασταμάτης, Περαχωρίτης. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Αναστασιάδης (46’ Τουρσουνίδης), Πλίτσης, Μητσιμπόνας, Μαλιούφας, Χιονάς, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς (46’ Καλογερόπουλος), Οικονομίδης, Λεοντιάδης.

Κόρινθος: Βουκελάτος, Τζαναβάρας, Χατζηαθανασίου, Καρασαββίδης (46’ Παπαπαναγής), Χορμής, Περαχωρίτης, Μπαρδής, Πολύζος (84’ Ζλατανόφσκι), Καρατσαμάτης, Λούπου, Κουλούρης. 

Δηλώσεις προπονητών … 

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: «Αρχικά θέλω να πω ότι οι παίκτες μου προσπάθησαν να καταστρέψουν το παιχνίδι των αντιπάλων τους και ακόμη ότι προσπάθησαν, σύμφωνα με αυτά που είπαμε, να βάλουν τους αντιπάλου τους να παίξουν σε άλλες θέσεις, που δεν τις ξέρουν και να μην αφήσουν ελεύθερο χώρο. 

Το παιχνίδι το φοβόμουν γιατί στο ποδόσφαιρο μεγαλύτερος αντίπαλος δεν είναι ούτε το χιόνι, ούτε η βροχή, αλλά ο αέρας. Αυτός δε σε επιτρέπει να αναπτύξεις το παιχνίδι σου. Όμως είμαι ευχαριστημένος από το σκορ και από το ότι κερδίσαμε μια αξιόλογη ομάδα. 

Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο πάντα υπάρχουν ελπίδες για τον ηττημένο, εγώ αυτές τις φοβάμαι για τη ρεβάνς. Αντικατέστησα τον Τζούρτζεβιτς επειδή έφταιγε στο γκολ που δεχτήκαμε». 

Σπύρος Λιβαθηνός: «Η Κόρινθος έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από ότι στο πρωτάθλημα και είχε ουσία στο παιχνίδι του. Εμείς κάναμε πολλά φάουλ και χάναμε την μπάλα εύκολα, φέρνοντας έτσι τον ΠΑΟΚ μπροστά στην εστία μας. 

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο και ο ΠΑΟΚ δικαιολόγησε ότι είναι μια μεγάλη ομάδα. Η ρεβάνς είναι σίγουρα δύσκολη, αφού το σκορ είναι βαρύ, αλλά επειδή πάντα υπάρχουν ελπίδες, θα παίξουμε γι’ αυτές όσες κι αν είναι».

* Ο κόσμος δεν πολυπήγαινε εκείνη τη εποχή στα παιχνίδια του Κυπέλλου και απόδειξη είναι τα εισιτήρια που κόπηκαν στα εντός έδρας ματς που έδωσε η ομάδα για τον θεσμό. 

Αναλυτικά … 
ΠΑΟΚ – Ποσειδών Ηρακλείου 5-0 και 1.366 εισιτήρια. 
ΠΑΟΚ – Μεσολόγγι 4-1 και 1.217 εισιτήρια. 
ΠΑΟΚ – ΑΟ Πάτρας 3-1 και 458 εισιτήρια. 
ΠΑΟΚ – Κόρινθος 4-1 και 1.987 εισιτήρια.

* Στην 50η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1991-92 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Ο ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων συμμετείχε στον 4ο όμιλο, μαζί με τους Ποσειδώνα Μηχανιώνας, Ολυμπιακό Βόλου, Μεσολόγγι και Ποσειδώνα Ηρακλειου. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς και τερμάτισε 2ος (!), έναν βαθμό πίσω από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας . 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων! 

18/8/1991: Ποσειδώνας Μηχανιώνας - ΠΑΟΚ 3-2 !
21/8/1991: ΠΑΟΚ - Ποσειδώνας Ηρακλείου 5-0. 
25/8/1991: Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 1-1. 
28/8/1991: ΠΑΟΚ - Μεσολόγγι 4-1. 

Στον β' γύρο ο Δικέφαλος απέκλεισε με δύο νίκες την ομάδα της Πάτρας (0-1, 1-3). Στον γ' γύρο απέκλεισε μια άλλη ομάδα από την Πελοπόννησο (Κόρινθο) επικρατώντας με 4-1 στην Τούμπα, ενώ έφερε λευκή ισοπαλία εκτός έδρας.

Στη συνέχεια βρήκε στον δρόμο του τη Δόξα Δράμας, από την οποία έχασε με 2-0 στη Δράμα, ανατρέποντας όμως την κατάσταση στην Τούμπα, σε παιχνίδι στο οποίο κέρδισε με 4-0. 

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ συναντήθηκε επίσης σε διπλά παιχνίδια με την ΑΕΚ. Ήττα στην Αθήνα με 2-0 και επική ανατροπή και νίκη στην Τούμπα με 3-0. 

Έτσι έφτασε στον τελικό του θεσμού με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν διπλός (1-1 στην Τούμπα, ήττα με 2-0 στο Καραϊσκάκη). 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4