Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Δεκεμβρίου 2019

Οι μεταγραφές Ζαγοράκη-Μιχόπουλου στον ΠΑΟΚ (1992)

Σαν σήμερα στις 14/12/1992, υπέγραψαν στον ΠΑΟΚ δύο παίκτες με σημαντικότατη παρουσία στην ομάδα τα χρόνια που ακολούθησαν …

Ο λόγος για τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Νίκο Μιχόπουλο, τους οποίους απέκτησε ο ΠΑΟΚ, τον πρώτο από τη Καβάλα και τον δεύτερο από Απόλλωνα Λάρισας. 

Ο Ζαγοράκης ήταν ο πρώτος που είχε στη μεταγραφική λίστα ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς και ο συνεργάτης του Ντράγκαν Κοκότοβιτς τον είχε παρακολουθήσει σε περισσότερα από πέντε παιχνίδια! 

Γεννήθηκε στη Λυδία Καβάλας το 1971 και τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνιζόταν στην ομάδα της Καβάλας. Ήταν βασικός παίκτης της Εθνικής Ελπίδων έχοντας 20 συμμετοχές σε αυτήν. 

Όπως δήλωνε ο ίδιος «έχω παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας, σε όλες της μεσαίας γραμμής και όταν χρειάστηκε έγινε ένας καθαρός επιθετικός.» 

Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ είχε ένα μικρό παρασκήνιο. Άνθρωπος του Δικεφάλου βρέθηκε δύο μέρες νωρίτερα στην Καβάλα και στη συνέχεια ειδοποίησε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Θωμά Βουλινό, πως μπορεί να ξεκινήσει τις διεργασίες για τη μεταγραφή μιας και η Καβάλα εξετάζει σοβαρά την περίπτωση παραχώρησής του. 

Μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Εδεσσαϊκό (ήττα με 3-1 στις 12/12) ο Βουλινός έφυγε απευθείας από την Έδεσσα και πήγε στην Καβάλα όπου μέσα σε ελάχιστα λεπτά η μεταγραφή κλείστηκε! 

Ο Ζαγοράκης υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνολικό κόστος της μεταγραφής κοντά στα 70.000.000 δραχμές. 

Η Καβάλα είχε ζητήσει αρχικά να πάρει σαν αντάλλαγμα τον Χιονά (συν ένα χρηματικό ποσό), αλλά όταν οι άνθρωποί της ενημερώθηκαν πως αυτός πήγε στην Ξάνθη ζήτησαν περισσότερα χρήματα, για να καταλήξουμε στο ποσό που προαναφέραμε. 

Ο Ζαγοράκης στις πρώτες του δηλώσεις είχε τονίσει: «Είμαι ευτυχισμένος που θα παίξω σε μια μεγάλη ομάδα. Και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της και θα δικαιώσω τον κ. Πέτροβιτς για την επιλογή που έκανε στο να με προτείνει να έρθω στον ΠΑΟΚ. Ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω ότι η μεταγραφή μου ολοκληρώθηκε! Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω τόσο τον κ. Βουλινό όσο και τον πρόεδρο της Καβάλας κ. Μπάτση για τη μεταγραφή μου. 

Εύχομαι στην Καβάλα καλή πορεία και πιστεύω του χρόνου να παίξω αντίπαλός της στην Α’ Εθνική. Γιατί παρόλες τις ατυχίες της μπορεί να φτάσει στην άνοδο. Έχει καλή ομάδα και έναν εξαίρετο προπονητή. Όσο για τον ΠΑΟΚ επειδή παρακολουθούσα την πορεία του, πιστεύω ότι ήταν άτυχος σε πολλά παιχνίδια και έχασε βαθμούς σε αυτά, όπως συνέβη και στο Κύπελλο με τη Δόξα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τον ξαναφέρουμε ψηλά» 
Την ίδια μέρα γινόταν κάτοικος Τούμπας και ο νεαρός γκολκίπερ Νίκος Μιχόπουλος, ο οποίος μια μέρα πριν αγωνίστηκε με την πρώην ομάδα του τον Απόλλωνα Λάρισας στη Βέροια. Μετά το παιχνίδι βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε και αυτός πενταετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. 

Γεννήθηκε το 1970 στα Καλυβάκια Καρδίτσας, είχε ύψος 1,91 μ. και φοιτούσε στη γυμναστική ακαδημία Αθηνών. 

Πρωτόπαιξε μπάλα στον ΑΟ Πέτρινου Καρδίτσας και τα τελευταία 3,5 χρόνια στον Απόλλωνα Λάρισας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα λόγω των σπουδών του, έκανε προπονήσεις με τον Αθηναϊκό και η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ συμφωνήθηκε μια μέρα πριν, σε ραντεβού που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη, ανάμεσα στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Απόλλωνα Λάρισας, κ. Σαμαρά. 

Μιλώντας για τη νέα σελίδα της καριέρας του, ο Μιχόπουλος είχε δηλώσει: «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που ήρθα στον ΠΑΟΚ έστω και αν λυπάμαι που έφυγα από τον Απόλλωνα Λάρισας, όπου υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα! Εύχομαι να βρω το ίδιο κλίμα και στον ΠΑΟΚ. Ο στόχος μου να πάω σε μια μεγάλη ομάδα έγινε πραγματικότητα. 

Τώρα στόχος μου είναι να παίξω. Θέλω να ευχαριστήσω για τη βοήθεια που είχα μέχρι τώρα, τους προπονητές μου, Μοράλες, Μπίζιο καθώς και τον γυμναστή κ. Γκαζούδη, που είναι αφανής εργάτης του ποδοσφαίρου. »
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4