Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Δεκεμβρίου 2019

Λευκή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ (Κύπελλο 1993)

Σαν σήμερα στις 15/12/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στo ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι του γ’ γύρου Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1993-1994 …

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.532 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα, σε μια αναμέτρηση από την οποία μπορούσε να φύγει νικητής και να κάνει άλμα πρόκρισης!

Το παρόν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ έδωσαν και 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι δε σταμάτησαν επί 90 λεπτά να ενθαρρύνουν τις προσπάθειες των παικτών μας! 

Στο πρώτο 45λεπτο ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλή απόδοση, είχε τις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ, σε τρεις περιπτώσεις. 

Αρχικά στο 12’ με τον Μιχόπουλο να σταματάει εντυπωσιακά το σουτ του Βαζέχα, με τον ίδιο παίκτη στο 29΄όταν την κεφαλιά του την απομάκρυνε πάνω στη γραμμή Χάβος και με τον Σαραβάκο πάλι στο 34’ που εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μας.

Το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου, από τον διαιτητή Μπέντα, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 0-0. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 61’ με τον Καπετανόπουλο να σεντράρει, ο Βάντσικ προσπάθησε να πιάσει την μπάλα αλλά αυτή του έφυγε από τα χέρια, όμως ο Καρασαββίδης δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. 

Στο 63’ ο Δώνης ο οποίος είχε μπει στο ματς στο 55’ στη θέση του Καλιτζάκη υπέστη θλάση στον προσαγωγό και βγήκε από το ματς, αφήνοντας τη ομάδα του με 10. 

Στο 69’ ο Βάντσικ απέκρουσε το σουτ του Γιουκούδη και στο επόμενο λεπτό, μετά από μπαλιά του Καρασαββίδη, ο Λούχοβι βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Βάντσικ πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα. 

Στο 71΄ο Τουρσουνίδης έχασε το κοντρόλ και παράλληλα τη μεγάλη ευκαιρία για το 0-1, ενώ στο 88’ ο Λούχοβι μετά από μπαλιά του Τουρσουνίδη αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση καθυστέρησε, με αποτέλεσμα ο Βάντσικ να αποκρούσει! 

Την ίδια ώρα στις κερκίδες οι οπαδοί του Παναθηναϊκού «στόλιζαν» με συνθήματα τον τότε πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη, ενώ χειροκρότησαν τους παίκτες μας κατά την αποχώρησή τους από τον αγωνιστικό χώρο. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαλιούφας, Μιχόπουλος, Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης και από τον Παναθηναϊκό οι Βάντσικ, Μάρκου, Βαζέχα. 

Οι συνθέσεις: 

Παναθηναϊκός: Βάντσικ, Μάρκου, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Καλιτζάκης (55’ Δώνης), Μαυρίδης, Σαραβάκος, Νιόμπλιας, Βαζέχα, Μπορέλι (57’ Φραντζέσκος), Γεωργιάδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Χάβος, Καπετανόπουλος (72’ Τσαουσίλα), Μαλιούφας, Αλεξίου, Λαγωνίδης, Καρασαββίδης, Οικονομίδης (58’ Γιουκούδης), Λούχοβι, Τουρσουνίδης, Ζαγοράκης.
Δηλώσεις … 

Όλεγκ Μπλαχίν: «Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Στο β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος. Στις αντεπιθέσεις μας έπρεπε να επιτύχουμε κάποιο γκολ, αλλά οι παίκτες μου δεν έδειξαν την απαιτούμενη ψυχραιμία. Ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια του σε πολλές περιπτώσεις στο α’ ημίχρονο, έδινε φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού και μας έκλεινε μέσα στην περιοχή μας. 

Στο Κύπελλο εκείνο που μετράει είναι να μη δεχτείς γκολ. Είναι δυο ματς οι αγώνες Κυπέλλου και χρειάζεται προσοχή. Το 0-0 είναι ικανοποιητικό για μας. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, σήμερα δεν έδειξε πολλά, αλλά μπορεί να δείξει στη συνέχεια. Στην Τούμπα, πρέπει να παίξουμε πολύ δυνατά για να πάρουμε την πρόκριση. 

Από τον ΠΑΟΚ λείπουν παίκτες μεγάλης κλάσης. Σήμερα παίζαμε με έναν ξένο παίκτη στη σύνθεσή μας. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα, αφού αρκετοί παίκτες μας έπαιζαν με πέντε κίτρινες κάρτες. Δεν μπορώ να κρίνω τον Τσαουσίλα, έπαιξε ένα παιχνίδι και πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι που παίζουμε εμείς. Ίσως δεν κατάλαβε και τις εντολές που του είχα δώσει πριν το ματς! Ίσως χρειάζεται κάποιον διερμηνέα». 

Θωμάς Βουλινός: «Έχασαν οι παίκτες μας ευκαιρίες να βάλουν πολλά γκολ. Η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά ανόδου. Με τον Μπλαχίν έχουμε εργασιακή σχέση και όχι προσωπική. Είμαι εργοδότης και ο κ. Μπλαχίν είναι ο υπάλληλος». 

Σταύρος Σαράφης: «Η πρόκριση παίζεται σε δύο ματς. Το Κύπελλο είναι διαφορετικό. Το 0-0 είναι θετικό βήμα αλλά έχουμε ακόμη 90 λεπτά». 

Άρης Καρασαββίδης: «Έπρεπε το σκορ να ήταν 0-2 ή 0-3. Αν παίξουμε έτσι στην Τούμπα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε και η πρόκριση θα είναι με το μέρος μας». 

Ίβιτσα Όσιμ: «Τελείωσε το πρώτο παιχνίδι, τώρα έχουμε ακόμη ένα. Θα δούμε για την πρόκριση. Θα είναι ένα δύσκολο ματς στην Τούμπα, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Όποια ομάδα πετύχει κάποιο γκολ θα βρεθεί κοντά στην πρόκριση. 

Το 0-0 για μας που παίζαμε με 10 παίκτες για αρκετά λεπτά είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δύσκολα να βρεις λύσεις σε κλειστές άμυνες. Μπορεί ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό να βάλει ένα γκολ αλλά δύσκολα θα πετύχει τρία όπως στο πρωτάθλημα». 

* Στην 52η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1993-94 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

Στη φάση των ομίλων ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 5ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική, τον ΑΟ Βελισσαρίου, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Ατρόμητο Αθηνών. Συγκέντρωσε 8 βαθμούς (2 νίκες και 2 ισοπαλίες) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, μαζί με την Προοδευτική, η οποία είχε 2 βαθμούς λιγότερους. 

Στον β’ γύρο απέκλεισε τον Απόλλωνα Σμύρνης σε διπλά ματς (1-0 στη Τούμπα και 4-4 στη Ριζούπολη), αλλά στον επόμενο γύρο αποκλείστηκε από τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι στην Τούμπα μετά από δύο λευκές ισοπαλίες μέσα – έξω. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4