Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Νοεμβρίου 2019

Δύο κεφαλιές έφεραν την ήττα στα Γιαννιτσά (1993)

Σαν σήμερα στις 15/11/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι εκτός έδρας την Αναγέννηση Γιαννιτσών και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1993-1994 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί οι πρώτες ένδεκα αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, εκμεταλλεύτηκε τη δεκαπενθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος, προετοιμαζόμενος για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό που θα γινόταν στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, για το πρωτάθλημα, στις 21/11/1993… 

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 2-1 (!), απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που προβλημάτισε με την απόδοσή του. Στο 24' ο Πουρλιοτόπουλος σταμάτησε στο τετ α τετ τον Σιδηρόπουλο.

Το σκορ άνοιξε για την Αναγέννηση με κεφαλιά στο 30’ ο Σιδηρόπουλος μετά από σέντρα του Υψηλού και με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Καρυπίδη. 
 
Στο 32΄πάντως ο γκολκίπερ Καραγιαννίδης, σταμάτησε πολύ δύσκολα το δυνατό σουτ του Λαγωνίδη, με τον ΠΑΚ να αγγίζει σε αυτό το χρονικό σημείο την ισοφάριση! 
 
Στο 55' ο Τερζής απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Μιχαήλοβιτς.
 
Στο 63’ ο Τσαλκιτζής με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Αντωνίου σημείωσε το 2-0, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1, με κεφαλιά ψαράκι του Παύλου Δερμιτζάκη στο 71’, μετά από σέντρα του Αναστασιάδη.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών μας το σκορ δεν άλλαξε ως τη λήξη της αναμέτρησης, καθώς ο Αναστασιάδης στο 78' και στο 81' έχασε τις πολύ καλές ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν!

Οι συνθέσεις:
 
Αναγέννηση: Καραγιαννίδης (46' Τζαναβάρας), Δουλιάγκας, Τίκας (50' Πάρδας), Ακλάσης, Υψηλός, Κιούρκας (46' Δημτσούδης), Πέγιος, Γιαννούλας (46' Καράμπελας), Αντωνίου (70' Θωμαΐδης), Μιχαήλοβιτς (59' Δημητριάδης), Σιδηρόπουλος (46' Τσαλκιτζής).
 
ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος (46' Τερζής), Βολτέζος (46' Γιουκούδης), Παναγιωτίδης, Καλφαδόπουλος, Χάβος (46' Ηλιάδης), Λαγωνίδης (58' Καπετανόπουλος), Μπορμπόκης (46' Μαλιούφας), Οικονομίδης, Δερμιτζάκης, Τουρσουνίδης, Αντώνας (58' Αναστασιάδης).

* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια). 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4