Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Νοεμβρίου 2019

Φιλικό διπλό στη Νάουσα με Κερμανίδη (1978)


Σαν σήμερα στις 22/11/1978, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Νάουσα την ομώνυμη ομάδα, επωφελούμενος της διακοπής του πρωταθλήματος, του οποίου είχαν ήδη παιχτεί οι πρώτες 9 εννιά αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 1-2, χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσε ο Παναγιώτης Κερμανίδης, σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.

Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ στο 12’, με τον ΠΑΟΚ να χάνει στο πρώτο 45λεπτο άλλες δύο τρεις καλές ευκαιρίες για να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ. 

Στο 60’ έγινε το 0-2 με τον ίδιο σκόρερ όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Δαμανάκης με εκπληκτική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή της Νάουσας, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι για να έρθει στη συνέχεια της φάσης ο Κερμανίδης να βρει δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 74’ με κεφαλιά του Χατζηιωαννίδη ΙΙ, με κοντινό σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το φιλικό δόθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο ομάδων, για τη μεταγραφή του Θωμά Σίγγα στον Δικέφαλο του Βορρά ...

Οι συνθέσεις:

Νάουσα:
Αμανατίδης, Χατζηιωαννίδης Ι, Μοουρατίδης, Δήμτσης (65’ Ζελελίδης), Παπαδόπουλος Ι, Αγγουράς (46’ Γκόγκας), Πλιάτσικας (75’ Γουλιόπουλος), Βαβουλίδης (46’ Φίκος), Παπαδόπουλος ΙΙ (65’ Χατζηιωαννίδης ΙΙ), Μητρούσης, Τασιώνας.

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Κατσανίκας, Θ. Αποστολίδης, Πέλλιος (Ιωσηφίδης), Κούδας, Δαμανάκης (Μίχης), Σαράφης (Βασιλειάδης), Σίγγας, Κερμανίδης, Αλαβάντας.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4