Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιουνίου 2019

"Η Θεσσαλονίκη ζει πανηγυρικές στιγμές" (1985)

Σαν σήμερα στις 15/6/1985, ο Δημήτρης Παρίδης μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ, το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου με τη Λάρισα ...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Τι να σας πω! Χαλάει ο κόσμος στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη που ζει πανηγυρικές στιγμές με την ανάδειξη του ΠΑΟΚ σαν πρωταθλητή. Η παλιά μεγάλη ομάδα με τη λαμπρή ιστορία έσπειρε παντού φιλάθλους. Και τώρα ο νέος ακμαίος ΠΑΟΚ θερίζει, καρπώνεται τον ενθουσιασμό τους, το πανηγύρι τους, τη χαρά τους. Θα είναι η πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ αν φέτος πάρει το νταμπλ"

Και συνέχισε λέγοντας: "Τι να σου πω. Εγώ για 6-7 χρόνια τον είχα κόψει τον ΠΑΟΚ. Πήγα με κάτι φίλους μου στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Τους έλεγα να μην αμφιβάλλουν για την πρόκριση του ΠΑΟΚ, Στο πρώτο ημίχρονο θα κερδίζουμε με 2-0 και στο δεύτερο θα σημειώσουμε άλλα δύο γκολ! Έτσι κι έγινε".

Ειδικεύτηκες στα προγνωστικά λόγω ΠΡΟ ΠΟ ε; "Άκου τη συνέχεια. Πήγα στην Τούμπα και κάθισα στην κερκίδα. Τους είπα το σκορ. Στην αρχή που έχανε ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ φοβότανε τη γκίνια. Τους προκάλεσα να βάλουν στοίχημα. Τους είπα, στο ημίχρονο θα κερδίζουμε 2-0 και στο 90' .. 4-0! Οι άνθρωποι τρελάθηκαν. Μου ζήτησαν να πηγαίνω συνέχεια και να κάνω τέτοια προγνωστικά. Με αγκάλιαζαν και με φιλούσαν".

Έχεις προσφέρει τόσα πολλά στον ΠΑΟΚ! Δε είναι εύκολο να σε ξεχάσουν τόσο εύκολα οι οπαδοί...: "Ναι αλλά με χαρά διαπιστώνω ότι δε με αγαπούν μόνο οι ΠΑΟΚτσήδες. Το βλέπω κάθε φορά που κατεβαίνω στην Αθήνα. Με μιλάει ο κόσμος, με χαιρετάει, με ρωτάει πού βρίσκομαι και τι κάνω. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό"

Στον τελικό του Κυπέλλου θα κατέβεις; "Το σχεδιάζω με κάποιους φίλους μου. Και εδώ που τα λέμε δε γίνεται αυτό κάθε χρόνο για τον ΠΑΟΚ. Φέτος είναι το κάτι άλλο".
Πώς τον βλέπεις τον τελικό; "Έχω κάποιες φοβίες μέσα μου, γιατί ο αντίπαλός μας δεν είναι τυχαία ομάδα. Η Λάρισα τα τελευταία χρόνια μπορούσε να πάρει ακόμη και πρωτάθλημα. 
Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι οι παίκτες δεν έχουν κανένα άγχος, γιατί έχουν ήδη βγει πρωταθλητές. Έτσι θα ελευθερωθούν μέσα τους αρκετές δυνάμεις. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα θεαματικό παιχνίδι και θα τριτώσει το καλό για τον ΠΑΟΚ που έχει ήδη δύο Κύπελλα".

Πού οφείλεται η θαυμάσια φετινή πορεία του ΠΑΟΚ; "Είναι πολλά τα αίτια. Θα προσπαθήσω να τα παρουσιάσω, χωρίς να ξεχάσω ή να αδικήσω κανένα. Λοιπόν, το πρώτο εύστοχο που έγινε ήταν το αγκάλιασμα των φιλάθλων από τι διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ έχει φοβερό κόσμο που για διάφορους λόγους είχε αραιώσει τα τελευταία χρόνια. 

Με την επάνοδο του κόσμου τα πράγματα διευκολύνθηκαν. Και οι παίκτες πήραν κουράγιο και λεφτά βρέθηκαν για να καλύψουν ένα σωρό ανάγκες. Έγινε σωστή επιλογή από τη διοίκηση στο θέμα των συνεργατών του προπονητή.

Ο Γιώργος Κούδας και ο Μλάντεν Φούρτουλα είναι ιδανικές επιλογές. Αφενός έχουν συνδέσει το όνομα τους με ιστορικά επιτεύγματα του ΠΑΟΚ και αφετέρου μπορούν να μιλήσουν μέσα στην καρδιά του κάθε ποδοσφαιριστή, αφού γνωρίζουν την ψυχολογία του, καθώς υπήρξαν και αυτοί παίκτες. 

Παλιότερα είχαμε ανθρώπους που αγαπούσαν μεν τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε ψυχικά μαζί τους, αφού δεν είχαν παίξει ποτέ ποδόσφαιρο. Είναι κι άλλα πράγματα βέβαια ..."

Ποιά; "Ο προπονητής δούλεψε αθόρυβα και μεθοδικά. Έκανε κανονικά τη δουλειά του. Και ήταν φυσικό να δικαιωθεί. Ένα άλλο στοιχείο που βοήθησε τον ΠΑΟΚ είναι ότι δεν είχε φίρμες στις τάξεις του. Όλοι οι παίκτες ήταν ίσοι. Δούλεψαν προσγειωμένα, είχαν ζήλο και φιλότιμο.

Πραγματικά συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε να δουλέψουν πολύ για να φορέσουν επάξια και να τιμήσουν τη φανέλα του Κούδα, του Τερζανίδη, του Ασλανίδη, του Σαράφη, του Κερμανίδη, του Αναστασιάδη, του Αποστολίδη, του Γούναρη, του Φουντουκίδη, του Φούρτουλα, του Στέφα, του Παρίδη".

Πώς βλέπεις το ματς με τον Παναθηναϊκό; "Πρέπει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ για να δώσει πανηγυρικό τόνο στον εορτασμό της κατάκτησης του πρωταθλήματος, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει τον δικό του σκοπό. Θα πω το σκορ στο ... γήπεδο".

Βλέπεις να συνεχίζεται η κυριαρχία του ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο; "Να το πάρουμε πιο γενικά. Αν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης δεν αλληλοσφάζονται, θα παίρνουν κάθε χρόνο, έναν ή δύο τίτλους! Δεν είναι ο ΠΑΟΚ που έχει μεγάλη ομάδα. Πολύ ωραία ομάδα έχει και ο Ηρακλής. Παικταράδες. Όσο για τον Άρη έχει 5-6 παιδιά που θα αφήσουν εποχή. Και η Καλαμαριά δεν είναι καμιά ομαδίτσα. Είναι πολύ δεμένο συγκρότημα. Την έχει κάνει ο Δανιήλ πολύ δυνατή!"

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4