Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Ιουνίου 2019

Φιλική ισοπαλία με τον Κένταυρο Βόλου (1930)

Σαν σήμερα στις 15/6/1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι εκτός έδρας τον Κένταυρο Βόλου, έχοντας ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, στο οποίο κατετάγη τρίτος ...

Ο Βόλος ήταν εκείνη την εποχή η μοναδική επαρχιακή πόλη που διέθετε δύο αξιόμαχες ομάδες, τον Κένταυρο και τη Νίκη Βόλου. Ομάδες που σημείωναν θετικά αποτελέσματα απέναντι στις δυνατές ομάδες τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης.

Ο Κένταυρος μάλιστα ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε τη σεζόν 1930-1931 το πρωτάθλημα Θεσσαλίας. Προερχόταν από τον Όμιλο Εκδρομέων Βόλου που προϋπήρχε ως φυσιολατρικός όμιλος ώσπου τον Μάϊο του 1924 κάποια μέλη του έφτιαξαν ποδοσφαιρικό τμήμα στο σύλλογο τους και αργότερα το 1928 αυτονομήθηκαν με το όνομα Κένταυρος.

Στο μεταξύ μας φιλικό παιχνίδι που συγκέντρωσε πολύ κόσμο στις κερκίδες, το σκορ όταν ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βασσάνη, ήταν 0-0...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Χρηστίδης, Παζάρογλου, Γρηγοριάδης, Γεωργιάδης, Ηλιάδης, Ετιέν, Καβουρματζής, Βλάχου, Παπαϊορδανίδης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1929-1930, στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση με 11 βαθμούς, έχοντας 5 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες και τέρματα 27-19.

* Το ρόστερ της ομάδας στα παιχνίδια του πρωταθλήματος το αποτελούσαν οι (σε παρένθεση οι συμμετοχές): Παπαδόπουλος (9), Φαρινόλας (1), Μαλαξόπουλος (9), Χρηστίδης (Σαρρής) (10), Γρηγοριάδης (9), Γεωργιάδης (10), Παζάρογλου (8), Μιχαηλίδης (1), Μάντικας (3), Μακαρονόπουλος (9), Λαζάρου (4), Ετιέν (10), Βλάχου (9), Πάγκαλος (3), Καβουρματζής (10), Πυλορώφ (1), Παπαϊορδανίδης (1), Σεΐσογλου (1), Παπαγιαννόπουλος (2)

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1929-1930.
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γεωργιάδης, Μαλαξόπουλος, Καβουρματζής, Βλάχου, Λαζάρου, Παζάρογλου, Μακαρονόπουλος. Καθιστοί: Μάντικας, Ετιέν, Χ.Παπαδόπουλος, Χρηστίδης (Σαρρής).

* Την ίδια μέρα (15/6/1930) ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός συνέβη στη Θεσσαλονίκη! Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε στο γήπεδο του Άρη τον Παναθηναϊκό, από τον οποίον έχασε με 1-2.
Ο λόγος μεταφοράς της έδρας από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη είχε να κάνει με τον φόβο μεγάλων επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στην περίπτωση που το ματς γινόταν στον Πειραιά!
Οπαδοί των ομάδων ανέβηκαν με πλοία στη Θεσσαλονίκη (δύο μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού και ένα του Παναθηναϊκού), ενώ στο γήπεδο επικράτησε το αδιαχώρητο!
Στην παραπάνω εικόνα, διακρίνεται να πλησιάζει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πλοίο που μετέφερε φιλάθλους του Παναθηναϊκού ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4