Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιουνίου 2019

"Αναντικατάστατος ο Κούδας μα θα προσπαθήσω" (1983)

Σαν σήμερα στις 16/6/1983, ο Γιώργος Κωστίκος μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, όταν ο Γιώργος Κούδας θα κρεμούσε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ...

Μία μέρα μετά τη νίκη επί της Ρόδου με 2-0 με δικά του γκολ, ο Κατερινιώτης επιθετικός δήλωσε σε εφημερίδα της εποχής ...

"Τη στιγμή που θα αποφασίσει ο Γιώργος να σταματήσει την αγωνιστική του δραστηριότητα, τότε θα γυρίσω πιο πίσω στο κέντρο της ομάδας! 

Είμαι έτοιμος να αναλάβω τον ρόλο του δημιουργού, η σκέψη αυτή δεν είναι τωρινή! Παλιότερα, ο αλησμόνητος Γκιούλα Λόραντ, αλλά και άλλοι τεχνικοί της ομάδας, μου έδιναν πολλές φορές μια θέση στη μεσαία γραμμή"

Και συνέχισε λέγοντας: "Αλλά και σαν φορ, δεν έπαιζα ποτέ στον χώρο μπροστά από την περιοχή των αντίπαλων ομάδων. Συμμετείχα σχεδόν σε όλες τις επιθετικές προσπάθειές μας! 

Δε με ενδιαφέρει και δε με ενδιέφερε μόνο να πετύχω γκολ. Θέλω περισσότερο να έχω συμμετοχή σε κάθε επιθετική προσπάθειά μας. Εκείνο όμως που έχει για μένα μεγαλύτερη σημασία, είναι η διάρκεια στην καλή απόδοση".
Όσο για την παρουσία του Κούδα στην ομάδα: "Ο Γιώργος είναι η ζωντανή έκφραση του ολοκληρωμένου ποδοσφαιριστή. Γι΄αυτό και είναι αναντικατάστατος.

Όταν προηγουμένως είπα ότι θα αναλάβω –μετά την αποχώρησή του- το ρόλο του δημιουργού της ομάδας, εννοούσα ότι θα προσπαθήσω να έχω σταθερά μεγάλη προσφορά στην οργάνωση του παιχνιδιού της. Τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από αυτό".

Και κατέληξε λέγοντας: "Η Ρόδος είναι μια αξιόμαχη ομάδα. Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην έδρα της κάποιες δυσκολίες. Πιστεύω όμως ότι θα τις ξεπεράσουμε. Το 2-0 του αγώνα της Τούμπας ασφαλίζει τις ελπίδες μας για τη συμμετοχή μας στον τελικό όπου μπορούμε να διεκδικήσουμε με μεγάλες αξιώσεις το τρόπαιο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4