Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Ιουνίου 2019

Φιλική ανατροπή με Χαβανίδη (1957)

Σαν σήμερα στις 2/6/1957, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι τον Μακεδονικό, τέσσερις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1956-1957 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Πφέφρερ στον πάγκο του, μπροστά σε λίγου σχετικά θεατές, πήρε τη νίκη με 2-1, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεχόμενος με τη συμπλήρωση του ημιώρου, το 0-1 από τον Γεωργιάδη του Μακεδονικού!

Ήταν ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ, με τον παίκτη των φιλοξενούμενων με γυριστό σουτ να αξιοποιεί μια πολύ καλά οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων!

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη και στο 55' ο Κουιρουκίδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μακεδονικού, στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος με τους παίκτες μας να ισχυρίζονται πως είχε περάσει τη γραμμή, με τον διαιτητή Μπακιρτζή να είναι ανένδοτος!

Στο επόμενο λεπτό, ο Γιεντζής σούταρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού, ο ρέφερι υπέδειξε το πέναλτι και ο Χαβανίδης το μετέτρεψε σε γκολ, ισοφαρίζ0ντας.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 62' με σκόρερ και πάλι τον Χαβανίδη, που με δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπέλκα.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κουιρουκίδης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Γιαννέλος, Γερούδης και από τον μαχητικό Μακεδονικό οι Ναζηρίδης, Ιωαννίδης, Μπέλκας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Γερούδης, Χασιώτης, Αποστολίδης, Τσίντογλου (Λαδόπουλος), Γεντζής, Λέανδρος, Καλλιοντζής, Κουιρουκίδης, Χαβανίδης, Γιαννέλος.

Μακεδονικός: Μπέλκας, Σαββίδης, Ιωαννίδης Ι, Κυριακίδης, Τασσόπουλος Ι, Γκατζώλης, Λαμπρίδης, Τασσόπουλος ΙΙ, Ιωαννίδης ΙΙ, Γεωργιάδης.

* Στην αρχική εικόνα η ομάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1956--1957. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Πρόγιος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Χαραλαμπίδης (Πρόεδρος), Χασιώτης, άγνωστος, Κωστής, Λέανδρος, Πετρίδης. Καθιστοί: Τσίντογλου, άγνωστος, Γιαννέλος, Κατηκαρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4