Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Μαρτίου 2019

Βαριά ήττα στον τελικό της Λεωφόρου! (1951)


Σαν σήμερα στις 11/3/1951, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο της Λεωφόρου τον Ολυμπιακό, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1950-1951 ...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 και έχασε την ευκαιρία να σηκώσει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας του!
Ο ΠΑΟΚ νωρίτερα στη διοργάνωση είχε αποκλείσει την Ελπίδα Δράμας, τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, αλλά στον τελικό δεν τα κατάφερε!

Η ομάδα του Πειραιά σε ένα κατάμεστο γήπεδο από οπαδούς και των δύο ομάδων αλλά και αρκετούς ουδέτερους, προηγήθηκε στο 27' με δυνατό σουτ του Μουράτη, με τον ΠΑΟΚ ως εκείνο το χρονικό σημείο να υπερέχει αλλά να μένει στο μηδέν.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα τρία τέρματα με τους Δαρίβα στο 65' (δοκάρι και μέσα), Δρόσο στο 75' και στο 80', για να πάρει τη νίκη με 4-0 και να κατακτήσει το Κύπελλο.
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Κουρουκλάτος, Ρωσίδης, Μουράτης, Μινάρδος, Γερμενής, Κοτρίδης, Βασιλειάδης, Δαρίβας, Χριστόπουλος, Μπέμπης, Δρόσος.

ΠΑΟΚ: Λύκαρης, Πατάκας, Αρβανίτης, Γκόγκος, Γκολέμας, Ψωμάς, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Εμμανουηλίδης.
Τη μέρα του τελικού, λίγα μόλις χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ενώ βρισκόμασταν σε περίοδο Αποκριάς! Το γέλιο έπεσε σύννεφο!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4