Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Μαρτίου 2019

Διπλό επί του Εθνικού σε παιχνίδι ανατροπών! (1996)

Σαν σήμερα στις 10/3/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...
 
Ο Δικέφαλος μπροστά σε περίπου 1.000 θεατές (μόλις 641 τα εισιτήρια), πήρε μια δύσκολη νίκη με 2-3, σε παιχνίδι ανατροπών.

Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν (!) και μάλιστα επί του ουραγού Εθνικού, μια νίκη που ήρθε πολύ πιο δύσκολα από ότι περιμέναμε!

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ μόλις στο 6' με κεφαλιά του Ζουμπούλη μετά από σέντρα του Τουρσουνίδη και δύο λεπτά αργότερα βρέθηκε κοντά στο 0-2 όταν η κοντινή κεφαλιά του Γιουκούδη κατέληξε στα χέρια του Κάντα.

Στο 26' ο Καμίτσης μπήκε στην περιοχή μας, πάσαρε στον Αναστασίου που με πλασέ ισοφάρισε, για να έρθει ο ίδιος παίκτης στην εκπνοή του ημιχρόνου με σουτ να κάνει το 2-1...

Μπροστά στο φάσμα μιας ήττας – ντροπής που είχε αρχίσει να διαγράφεται, οι αλλαγές του Μπέλλη βοήθησαν πάρα πολύ την ομάδα να βελτιώσει την εικόνα της και να φτάσει στην ανατροπή!

Με την είσοδο των Άλεξιτς και Αλεξίου ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε σε άλλα δύο τέρματα, με τους Γιουκούδη στο 62' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ο Βάσμπεργικ ανέτρεψε τον Τουρσουνίδη) και τον Αλεξίου με βολίδα στο 72'.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Φαν Χαμ και Γιουκούδης, ενώ από τον Εθνικό οι Αθανασιάδης, Αναστασίου, Καμίτσης.

Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Κάντας, Τσιαούσης, Γελαδάρης (75' Ζάκας), Βάσμπεργκ, Τσιμπλάκης, Μπουγάς, Καμίτσης, Πετκόφσκι, Αναστασίου, Νινιάδης (73' Γρηγορίου), Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Γιουκούδης, Ζαφειρίου, Παναγιωτίδης (34' Αντώνας), Βολτέζος, Χάβος (58' Αλεξίου), Φαν Χαμ, Αναστασιάδης, Ζουμπούλης, Τουρσουνίδης, Γιόβιτς (46' Αλεξιτς).

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1995-1996...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4