Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαρτίου 2019

Καταιγιστικός ΠΑΟΚ στο πρώτο 20λεπτο! (1953)

Σαν σήμερα στις 1/3/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε φιλικό παιχνίδι, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1952-1953 ...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 4-2, σε μια αναμέτρηση στην οποία οι παίκτες μας ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε στο 2' ο Παπαδάκης, για να κάνει το 2-0 ο Κουιρουκίδης στο 14' μετά από σέντρα του Μάρκοβιτς και άψογο τελείωμα ενός από τους κορυφαίους παίκτες του ΠΑΟΚ από την ίδρυση του συλλόγου μέχρι σήμερα!

Στο 20΄ ο Κουρουκίδης με εντυπωσιακή κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-0, για να μειώσει στο 50' ο Ζαχαριάδης για λογαριασμό του Ηρακλή.
Στο 65' ο Κουιρουκίδης και πάλι σκόραρε κάνοντας το 4-1, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-2 στο 74' με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σεραφείδης και παραχώρησε ο διαιτητής Τσεμπερλής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββίδης, Ιωαννίδης, Ζλατάνος, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Βασιλειάδης, Τσίντογλου, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χριστοδούλου (Χουρμπουλιάδης).

Ηρακλής: Πτολεμαίος (Ιβάνοφ), Τσιτσόπουλος, Σεραφείδης, Ιερεμιάδης, Κατζινάρης, Ράμμος, Ζαχαριάδης (Χορτομάνος), Πιτσούδης, Βραχλίδης, Βασιλείου, Σουμελίδης.

* Στο τιμόνι του ΠΑΟΚ βρέθηκε εκείνη τη σεζόν ο Νίκος Πάγκαλος, σε μια πενταετία στην οποίαν εναλλασσόταν στον πάγκο μας οι Πάγκαλος – Βίλλυ Σέβτσικ (Αυστριακός)

* Ο Δικέφαλος δεν τα πήγε καλά εκείνη τη σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισε στην 4η θέση με 19 βαθμούς έχοντας 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 3 ήττες, με τέρματα 11-11.

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1952-1953, αποτελούσαν οι: Κάστρας, Χρυσάφης, Ιωαννίδης, Αγγελόπουλος, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Κουντής, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Κιουρτζής, Σαββίδης, Μιγγούσης, Λασκαρίδης, Ελληνίδης, Μάρκοβιτς, Γκολέμας, Κουσκουρής, Γεντζής, Ονούφριος, Ζαρίφης, Χριστοδούλου, Τσαβδαρίδης, Δουκάκης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ με τη σημαία του Συλλόγου, να παρελαύνουν προ των επισήμων στην τελετή έναρξης του πρωταθλήματος της περιόδου 1952-1953.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4