Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαρτίου 2019

Απουσίες και κακή εμφάνιση έφεραν το 0-4! (1959)

Σαν σήμερα στις 1/3/1959, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1958-1959 ...

Μπροστά σε 7.000 θεατές, ο δυνατός και υπολογίσιμος Πανιώνιος εκείνης της εποχής, με ένα εξαιρετικό επιθετικό δίδυμο, έπαιξε με πολύ μεγάλη επιτυχία το σύστημα των αντεπιθέσεων και έφτασε σε μια εντυπωσιακή νίκη με 0-4 (!).

Όλες οι γραμμές του Πανιώνιου έπαιξαν εξαιρετικά με τον Σαραβάκο να κάνει άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, απέναντι όμως σε έναν ελλιπή ΠΑΟΚ, καθώς δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Κουιρουκίδης, Κιουρτζής, ο Κεμανίδης (άρρωστος) και ο τιμωρημένος Χαβανίδης. Απουσίες αναμφίβολα σημαντικές που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να έρθει η βαριά ήττα!

Μόλις στο 7' ο Γιαννακόπουλος μετά από μπαλιά του Παπουλίδη έκανε το 0-1 με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί στα επόμενα λεπτά να αντιδράσει χωρίς να τα καταφέρει!
Στο 17' ο Γ. Παπουλίδης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Καλογιάννη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Πρόγιου για 2η φορά! Δύο λεπτά αργότερα ο Μπραουδάκης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαννακόπουλου έκανε το 0-3...

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει και να μπει και πάλι στο ματς, χωρίς όμως να τα καταφέρει με τους φιλοξενούμενους να είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα. Σε μια τέτοια αντεπίθεση, στο 65' ο Μπραουδάκης με στριφτό μονοκόμματο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-4.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Πετρίδης, Χασιώτης, Γεντζής, Καλογιάννης, Γιαννέλος, Λέανδρος, Καραγιαννίδης, Ραπτόπουλος, Κατηκαρίδης, Νικολαΐδης.

Πανιώνιος: Βαλλιάνος, Καψής, Καζαντζίδης, Σαραβάκος, Παπουλίδης Τ., Μαυρίδης, Γιαννακόπουλος, Γεωργόπουλος, Παπουλίδης Γ., Χριστόπουλος, Μπραουδάκης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου)

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός.

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.

* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4