Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Φεβρουαρίου 2019

Ανατροπή και ντόρτι στην επανάληψη (1993)

Σαν σήμερα στις 28/2/1993, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1992-1993 ...
Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 1.000 θεατές (μόλις 973 τα εισιτήρια!), πήρε τη νίκη με 4-1, σκοράροντας όλα του τα γκολ στην επανάληψη!
Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Αναστόπουλος με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα που έβγαλε ο Γρίμπιλας από τα δεξιά και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο τερματοφύλακας του Ιωνικού είδε την μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών του και να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο!
Στο 47' ο Τζούρτζεβιτς ανατράπηκε πεντακάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή του Ιωνικού, ο διαιτητής Χατζησταυρίδης υπέδειξε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Λαγωνίδης.
Στο 61' ο Αλεξίου μετά από εκτέλεση κόρνερ, με κοντινό συρτό σουτ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ κάνοντας το 2-1, για να έρθει στο 84' και 87' ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς με δύο δικά του γκολ να διαμορφώσει το τελικό 4-1.
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Αλεξίου, Καπετανόπουλος, Παναγιωτίδης, Πλίτσης (72' Ηλιάδης), Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Μπορμπόκης, Δημόπουλος (70' Χάβος), Τζούρτζεβιτς.

Ιωνικός: Παπαδόπουλος, Μπεχλιβανίδης, Χριστοδούλου (56' Μοσιμάνε), Φίλης, Καπαγερίδης (70' Βραχάμης), Μίχος, Ουσταμπασίδης, Ξανθόπουλος, Γρίμπιλας, Βούζας, Αναστόπουλος.
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4