Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2019

Νίκη στο ντεμπούτο του Καραγεωργίου (2005)

Σαν σήμερα στις 20/2/2005, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καλλιθέα, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2004-2005 ...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Καραγεωργίου για πρώτη φορά στον πάγκο του, μπροστά σε 3.500 θεατές (2.810 τα εισιτήρια), πήρε τα νίκη με 3-1.

Μόλις στο 10' ο Σαλπιγγίδης βρήκε ωραία τον Καραδήμο στην πλάτη της άμυνας της αθηναϊκής ομάδας και αυτός με συρτό, δυνατό σουτ σημείωσε το 1-0.

Η Καλλιθέα στη μοναδική αξιόλογη επίθεσή της στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε το 1-1 με τον Κουτσοσπύρο να αξιοποιεί την ωραία μπαλιά του Τσίγκα και να πλασάρει εύστοχα τον Τοχούρογλου.

Παρά το σε βάρος μας σκορ, ο κόσμος που βρέθηκε εκείνη την Κυριακή στην Τούμπα δε σταμάτησε ούτε λεπτό να ενισχύει την προσπάθεια των παικτών, κάτι που σχολίασαν στις δηλώσεις τους μετά το ματς και οι δύο προπονητές!

Στο 66' ο Γιώτης Εγκωμίτης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Μπαρτζώκα, διώχνοντας τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να εμφανίζονται στην Τούμπα!

Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 93' με τον Σλάτζιαν Σπάσιτς να πλασάρει τον Μπαρτζώκα, αναγκάζοντας τον Κουκουλάκη να δείξει σέντρα!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Καραγεωργίου): Τοχούρογλου, Χασιώτης, Μέγκαχεντ (81' Ζησόπουλος), Ουντέζε, Εγκωμίτης, Καραδήμος (66' Κουτσόπουλος), Μαλαδένης, Σπάσιτς, Ζωγραφάκης, Μίετσελ (62' Γιασουμή), Σαλπιγγίδης.

Καλλιθέα (Λεμονής): Μπαρτζώκας, Αγγελόπουλος (72' Αλεξανδρής), Γκεοργκίεφ, Κουλακιώτης, Τζορμπατζάκης, Βόκολος, Ντραγκίσεβιτς, Ουάνγκα (72' Τελκίσκι), Κυριάκος, Κουτσοσπύρος (82' Πέτκοβιτς), Τσίγκας.

Δηλώσεις ...

Νίκος Καραγεωργίου: «Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι παίξανε καλά και κερδίσανε δύο αντιπάλους: Έναν την ομάδα της Καλλιθέας και έναν αυτό το ψυχολογικό βάρος που έχουν οι παίκτες όταν μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, το οποίο όσοι δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο δεν το καταλαβαίνουν.
Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον υπέροχο κόσμο που ήταν συγκινητικότατος και μας έδωσε πνοή, μας έδωσε βοήθεια όταν το παιχνίδι δεν ήταν μαζί μας! Ο κόσμος ήταν μαζί μας γιατί αγαπάει τον ΠΑΟΚ και φυσικά θέλουν να πηγαίνει η ομάδα ψηλά.

Έχει ποιότητα η ομάδα, υπάρχουν παίκτες με καλή τεχνική κατάρτιση, με ταλέντο. Χρειάζεται όμως μια βοήθεια και αυτή πρέπει να έρθει από όλους! Η συμμετοχή η δική μου στη σημερινή νίκη ήταν 1%-2%. Τα υπόλοιπα όλα είναι οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος!

Θέλουμε να αναγκάσουμε τον κόσμο μας να επιστρέψει στο γήπεδο, η ικανοποίησή μας θα είναι να δω τον κόσμο που ταλαιπωρείται αυτόν τον καιρό να χαμογελάει, είτε είναι στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Πτολεμαΐδα, είτε στη Γερμανία, όπου υπάρχει ΠΑΟΚτσής να αρχίσει να χαμογελάει».
Δημήτρης Ζωγραφάκης: «Κερδίσαμε δίκαια. Θέλω να ευχαριστήσω αυτόν τον εκπληκτικό κόσμο που ήταν σήμερα κοντά μας και εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών θέλουμε να καλωσορίσουμε τον καινούριο μας προπονητή και να του ευχηθούμε ότι καλύτερο».
Σλάτζιαν Σπάσιτς: «Το σημαντικό είναι ότι πήραμε τους τρεις βαθμούς. Ήταν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα γι' εμάς καθώς αλλάξαμε προπονητή, ενώ και η ψυχολογία μας ήταν λίγο πεσμένη. Με τη σημερινή νίκη πρέπει να ανεβούμε λίγο και έχουμε καλύτερη συνέχεια».
Αμίρ Μέγκαχεντ: «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός! Παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και κερδίσαμε δίκαια, Ελπίζω να έχουμε καλύτερη συνέχεια και να φτάσουμε στον στόχο μας».

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίνγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4