Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Φεβρουαρίου 2019

Για ... τουρισμό στα Χανιά (2014)

Σαν σήμερα στις 2/2/2014, ο ΠΑΟΚ έχασε στα Χανιά, με 2-1 από τον Πλατανιά, αν και προηγήθηκε στο σκορ με τον Αθανασιάδη, για την 22η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014 ...

Κάποιες επιλογές στην 11άδα και η κακή απόδοση της ομάδας έφεραν την ήττα...

Ο Στέφενς (σε ένα 4-2-3-1) ξεκίνησε τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Κίτσιου, στα αριστερά τον Σπυρόπουλο, τον Σκόνδρα με τον Κατσουράνη κεντρικούς αμυντικούς, στα χαφ στον άξονα σαν αμυντικοί μέσοι τον Μαντούρο και τον Κάτσε, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο 10αριού τον Μάρτενς.

Ο Λούκας στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, ο Ολίσε στα αριστερά της και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Ο Δικέφαλος ευτύχησε να σκοράρει στο 11ο λεπτό με τον Αθανασιάδη που εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο εξαιρετική σέντρα του Κατσουράνη στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και με κεφαλιά νίκησε τον Γεωργαλλίδη.

Οι παίκτες του Στέφενς μέχρι το 25' έπαιξαν κυρίως από τις πτέρυγες με τους Στοχ και Λούκας, ενώ αντίθετα ο Μάρτενς δεν πήρε πρωτοβουλίες στο δημιουργικό κομμάτι και γενικά φάνηκε ανέτοιμος.

Προκάλεσε εντύπωση η παρουσία του στο αρχικό σχήμα αφού ήταν πασιφανές πως ο Βέλγος δεν ήταν έτοιμος... Όσο αγωνίστηκε δεν ήταν υπερβολή να λεχθεί πως ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10...

Ασφαλώς και είχε μερίδιο ευθύνης σε εκείνη την εμφάνιση και ο προπονητής, καθώς αυτός ήταν ο υπεύθυνος για τον καταρτισμό της 11άδας. Οι επιλογές του στην πράξη δεν επιβεβαίωσαν πως ήταν οι καλύτερες, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αλλά και της γενικής εικόνας της ομάδας, σε ένα παιχνίδι με έναν αντίπαλο που πάλευε να σωθεί .

Ο Δικέφαλος έδειχνε επαναπαυμένος από το 1-0 υπέρ του και αναλωνόταν σε έναν τρόπο παιχνιδιού απόλυτα προβλέψιμο, χωρίς φαντασία και με αρκετά λάθη.

Ο Πλατανιάς από την άλλη πλευρά με πολλά λάθη στο παιχνίδι του από την αρχή της αναμέτρησης, με μηδέν τελικές ως το 36', ισοφάρισε σε αυτό το χρονικό σημείο με τον Κάταϊ, στην πρώτη τελική της ομάδας των Χανίων στο παιχνίδι!

Ο σκόρερ απέφυγε τον Σπυρόπουλο από τα αριστερά και πλάσαρε τον Γλύκο. Το σουτ δεν ήταν δυνατό, αλλά κατέληξε στα δίχτυα...

Μέχρι τη λήξη του 45λεπτου η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε, ευκαιρίες δεν βγήκαν, ενώ αντίθετα ο Πλατανιάς στο 44' βρέθηκε κοντά στο 2-1 με κεφαλιά του Τόρες, σε μια φάση στην οποία η άμυνα έμοιαζε υπνωτισμένη...

Είναι χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου πως για ένα ακόμη παιχνίδι η απόδοση βασικών μεσοεπιθετικών παικτών μας κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς δεν απείλησαν τον Γεωργαλλίδη, εκτός από τη φάση του 11'.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν άλλαξε. Δυσλειτουργία της μεσαίας γραμμής, αδυναμία να παίξει η ομάδα από τον άξονα και γενικά μια απόδοση πολύ κατώτερη του αναμενόμενου.

Ο Δικέφαλος απείλησε στο 55ο λεπτό, όταν καλό σουτ του Στοχ, το απέκρουσε σε κόρνερ ο Γεωργαλλίδης, ενώ η μπάλα βρήκε και σε πόδι αμυντικού και άλλαξε πορεία.

Στο 59' πέρασε στο ματς ο Νάτχο στη θέση του Μαντούρο, 3 λεπτά αργότερα ο Λίνο αντί του Σπυρόπουλου και στο 68' ο Βούκιτς στη θέση του Μάρτενς, σε μια προσπάθεια του Στέφενς να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας.

Ένα λεπτό πριν μπει ο Σέρβος στο ματς, οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1 σε μια φάση που η άμυνα κοιμήθηκε και ο Τόρες με διαγώνιο σουτ σκόραρε.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια και μπροστά στο φάσμα της ήττας άλλαξε την εικόνα του, προσπάθησε να παίξει επιτέλους ποδόσφαιρο δημιουργικό, έκλεισε τους γηπεδούχους αλλά οι καλές σέντρες των Νάτχο και Λίνο πέρασαν αναξιοποίητες...

Έτσι ήρθε μια ακόμη εκτός έδρας ήττα, μετά από αυτήν στη Νέα Σμύρνη και επιβεβαιώθηκε η αδυναμία του ΠΑΟΚ όταν παίζει μακριά από τη Θεσσαλονίκη...
Οι συνθέσεις:

Πλατανιάς: Γεωργαλλίδης, Φάισκα, Ινκούμ, Φερνάντες, Καζναφέρης (86' Γιαχία), Αγκιλέρα, Τέτε, Κατάι, Γουνδουλάκης (46' Μενδρινός), Μπέλιτς, Τόρες (77' Σιαλμάς).

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Κατσουράνης, Σκόνδρας, Σπυρόπουλος (62' Λίνο), Μαντούρο (59' Νάτχο), Κάτσε, Στοχ, Μάρτενς (68' Βούκιτς), Λούκας, Αθανασιάδης.

.......................................

Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στα Περιβόλια τόνισε πως η ομάδα του εφησύχασε μετά το 0-1 και έχασε την αυτοσυγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να δώσει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στον Πλατανιά για να γυρίσει το ματς.
Πιο συγκεκριμένα:

"Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτό που είδα σήμερα. Όταν σε πιέζουν τόσο πολύ μετά το πρώτο δεκάλεπτο, δεν αξίζεις τη νίκη. Εμείς δώσαμε στον αντίπαλο το δικαίωμα να ανατρέψει το σκορ και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Πλατανιά, όπως και κάποιοι από τους παίκτες μας πρέπει να μάθουν από αυτό".

Για το αν φταίει ο ΠΑΟΚ που βελτίωσε την εικόνα του ο Πλατανιάς: "Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός. Και εμείς εφησυχάσαμε και ο Πλατανιάς πήρε την αυτοπεποίθηση για να παίξει καλύτερα και να πάρει τη νίκη".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά το 1-1: "Αυτό που είδα σήμερα νομίζω ότι έχει να κάνει με τη νοοτροποία. Μετά το 1-0 κάναμε πολλά λάθη και αυτό έχει να κάνει με τη συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες μας".

Για το ότι οι Λούκας και Στοχ αγωνίζονται συνεχώς με ανάποδο πόδι στις πλευρές: "Νομίζω ότι όταν δε βρίσκεσαι μέσα στο παιχνίδι, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις στη θέση σου. Όταν δεν παίζεις καλά, είναι καλό να κρατάς τη θέση σου. Φυσιολογικά όταν παίζεις στη θέση σου παίρνεις αυτοπεποίθηση. Όταν παίζεις καλά μπορείς να κάνεις δοκιμές, να αλλάξεις πράγματα, αλλά και αυτό έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Δεν ήταν αυτός ο λόγος που χάσαμε σήμερα".

Για την απόδοση των παικτών του: "Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά το 1-0 εμείς ανεβάσαμε τον Πλατανιά και δεν είμαι ικανοποιημένος με αυτό. Είμαι σίγουρα πάρα πολύ απογοητευμένος, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν τους καινούριους παίκτες, όπως και έναν παίκτη που έπαιξε στο κέντρο της άμυνας, χωρίς να είναι αυτή η θέση του. Δεν το λέω γιατί δεν πήγε καλά, ήταν ο καλύτερός μας παίκτης. Και είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που έπαιξαν κάποιοι δικοί μας παίκτες".

Τέλος, για τις μεταγραφές: "Κάναμε αυτό που έπρεπε. Πήραμε παίκτες στο κέντρο, πήραμε κεντρικό αμυντικό που δεν ήταν έτοιμος, όπως και ο φορ δεν μπορούσε να παίξει. Πιστέψτε με χρειάζεται χρόνο για τους καινούριους παίκτες, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος".

..............................................

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο μίλησε μετά τέλος του αγώνα με τον Πλατανιά και υποστήριξε πως η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να βελτιώσει την εικόνα της.
Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

Για το αποτέλεσμα: "Στα αποδυτήρια είπαμε ότι πρέπει να παίξουμε καλύτερα και πιο γρήγορα. Αυτό όμως δεν έγινε. Κάθε φορά που προσπαθούσαμε να το κάνουμε ο αντίπαλος μας μπλόκαρε".

Για το τι πρέπει να κάνει η ομάδα του Δικεφάλου στη συνέχεια: "Χρειαζόμαστε δουλειά. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε από αγώνα σε αγώνα".

................................................

Φανερά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά και την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πλατανιά, εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσουράνης στις δηλώσεις του ...
Διαβάστε τα όσα είπε:

Aρχικά αναφερόμενος στο παιχνίδι επεσήμανε: "Το γεγονός ότι πετύχαμε το γκολ γρήγορα, αντί να μας κάνει καλό, μας έκανε κακό... Δεν ήμασταν μετά το 0-1 καθόλου καλοί, κάναμε λάθη σε εύκολες πάσες, ενώ βασικά πράγματα δεν τα κάναμε σωστά στο παιχνίδι. Πιστεύω πως δεν είχαμε γενικά καλή εικόνα σαν ομάδα και αυτό μάς στοίχισε σήμερα, καθώς χάσαμε τρεις βαθμούς τους οποίους θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε".

Σε ερώτηση τι έπρεπε να κάνει η ομάδα για να πάρει τη νίκη, απάντησε: "Αυτό που χρειαζόταν ήταν να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και να κάνουμε πιο απλά στο παιχνίδι μας κάποια πράγματα. Όταν δεν έχει ηρεμία επί 90 λεπτά, χάνεις και την οργάνωση του παιχνιδιού σου. Σίγουρα μάς πικραίνει η ήττα, αλλά πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε την πορεία μας"...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4