Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Φεβρουαρίου 2019

Ήττα στον Βύρωνα και απόλυση Κοκότοβιτς! (1996)

Σαν σήμερα στις 4/2/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αθηναϊκό, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1995-1996 ...

Ο Δικέφαλος με τον Σέρβο τεχνικό Ντράγκαν Κοκότοβιτς στον πάγκο του, μπροστά περίπου 2.000 θεατές (1.278 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, αγωνιζόμενος από τα 62' με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Αλέξη Αλεξίου.

Η ομάδα παρά το γεγονός ότι είχε περίπου 800 θεατές στο πλευρό της, απογοήτευσε και έχασε από έναν αντίπαλο που δεν έδειξε και κάτι το ιδιαίτερο, απλά ήταν αποτελεσματικός.

Στο 38' ο Αθηναϊκός προηγήθηκε, όταν από μπαλιά του Σιδηρόπουλου ο Αλβέρτης βρέθηκε στην περιοχή και πριν προλάβουν να τον σταματήσουν οι αμυντικοί μας με πλασέ έκανε το 1-0.

Στο 62' ο Μιντιούρης έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Αλεξίου (η πρώτη στο 56') στέλνοντας τον παίκτη μας στα αποδυτήρια, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με «10».

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ στο 71' έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Αντώνα, που σέντραρε στην περιοχή και μέσα στη σύγχυση, ο Τσαλουχίδης με προβολή σκόραρε!

Ο ΠΑΟΚ παραλίγο στη συνέχεια να φτάσει στο 1-2, όμως ο Πλιώτας σταμάτησε στο 73' την κεφαλιά του Ζουμπούλη και στο 75' το σουτ του Αντώνα!

Και ενώ ο Δικέφαλος πίεζε για να πάρει προβάδισμα στο σκορ, ήρθε στο 79' ο Καλκαμάνος να πάρει το ... ριμπάουντ σε απόκρουση του Μιχόπουλου σε σουτ του Αλβέρτη και με πλασέ να διαμορφώσει το τελικό 1-2...

Αντώνας, Ζουμπούλης, Τσαλουχίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, Αλβέρτης, Κουζέγια, Βελλής, Πλιώτας ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους.

Οι συνθέσεις:

Αθηναϊκός: Πλιώτας, Ντέμπιτς (67' Ντάμπιτς, 86' Σπίνουλας), Κόλτσος, Χατζηαγγελής, Θεοδωράκος, Τασιόπουλος, Κουζέγια, Βελλής, Κακλαμάνος, Αλβέρτης, Σιδηρόπουλος (46' Αναστασίου).

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Παναγιωτίδης (55' Αλεξιτς), Καπετανόπουλος, Χάβος, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Ζαγοράκης, Αναστασιάδης, Γιόβιτς (46' Ζουμπούλης), Τουρσουνίδης, Αντώνας.

Και λίγα λόγια για την περίοδο 1995-1996

* Τη σεζόν 1995-1996, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 14ος (!), συγκεντρώνοντας 38 βαθμούς. Είχε 10 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες, με τέρματα 42-46 και τον κόσμο να πνέει τα μένεα κατά του Βουλινού, ενώ προς το τέλος συσπειρωθήκαμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να αποφύγει τα χειρότερα ...

* Εκείνη τη χρονιά είχαμε τη μεγαλύτερη παρέλαση προπονητών από τον πάγκο μας που ήταν κυριολεκτικά ηλεκτρικός! Ξεκίνησε ο Άρι Χάαν (5 ματς) και ακολούθησαν οι: Σαράφης (6 ματς), Κοκότοβιτς (8 ματς), Μπέλλης (9 ματς), Μπένγκτσον (6 ματς). Μιλάμε για απίστευτη κατάσταση με τους προπονητές να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα!

* Στην αρχική εικόνα το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1995-1996.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4