Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησε Θερμαϊκό και ... Βαρδάρη! (1929)


Σαν σήμερα στις 17/2/1929, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη τον Θερμαϊκό, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1928-1929.

Παρά το δριμύ ψύχος και τον ισχυρό Βαρδάρη που έπνεε εκείνη τη μέρα, αρκετοί ήταν οι θεατές που πήγαν γήπεδο για να δουν το παιχνίδι!

Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες να φτάσει σε ένα μεγάλο σκορ, όμως μόνο δύο φορές οι παίκτες μας κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Θερμαϊκού, οι παίκτες του οποίου ήταν πολύ μαχητικοί!

Το σκορ άνοιξε στα πρώτα λεπτά ο Βλάχου με δυνατό μακρινό σουτ, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στα μισά της επανάληψης με τον Ετιέν να ευστοχεί στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Γιακουμής.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Αμπατζίδης, Βλαστάρδης, Βεντουρέλης, Γρηγοριάδης, Βλάχου, Γεωργιάδης, Μακαρονόπουλος, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Ετιέν , Πάγκαλος.

Θερμαϊκός: Τζόρτζεβιτς, Χαλεπλιάν, Χαραλαμπίδης, Βασιλειάδης, Σανκίνης, Θεοδωρίδης, Ιωαννίδης, Ραμή, Γαλανάκης, Βλαχόπουλος, Λαμπριάδης.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1928-1929 τερμάτισε στη 1η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης με 18 βαθμούς και 30-8 τέρματα. Είχε σε 10 ματς, 8 νίκες και 2 ισοπαλίες!
Η ομάδα μας ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Άρη, όμως στους αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή που έγιναν στο γήπεδο του Ηρακλή, στο πρώτο ματς ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 και στο δεύτερο χάσαμε με 4-3, αν και προηγηθήκαμε 2-0 .

* Η αρχική εικόνα είναι από την τελετή έναρξης του τοπικού πρωταθλήματος της περιόδου 1928-1929.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4