Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2019

Ήταν καλύτερος στη Λεωφόρο αλλά έχασε (1972)

Σαν σήμερα στις 9/1/1972, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγλο τεχνικό, Λες Σάνον, στον πάγκο του μπροστά σε 27.000 θεατές (25.968 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε τελικά την αναμέτρηση, στο 9' από τον Φυλακούρη.
Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος των γηπεδούχων, όμως δεν κατάφερε να πάρει κάτι από την αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτο του παιχνιδιού, διάστημα στο οποίο σημείωσε το γκολ που του έδωσε τη νίκη!
Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στο 21', όταν το δυνατό σουτ του Παρίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το μπλόκαρε (!) εντυπωσιακά ο Κωνσταντίνου, με εκτίναξη στο «Γ» της εστίας του!
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι μέχρι τη στιγμή που ο διαιτητής Φαμέλης σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. 

Η υπεροχή μας συνεχίστηκε και στην επανάληψη, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση!
Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής και ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, χωρίς όμως οι κυνηγοί μας να καταφέρουν να εκμεταλλευτούν τις καλές ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης, Παρίδης και από τον Παναθηναϊκό οι Σούρπης, Κωνσταντίνου, Μητρόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Μητρόπουλος, Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Καψής, Σούρπης, Φυλακούρης, Δημητρίου, Αντωνιάδης (60' Δεληγιάννης), Δομάζος, Παπαδημητρίου (76' Γονιός).

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Μπέλλης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.
Δηλώσεις ...

Φέρεντς Πούσκας: «Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν ήταν τόσο άσχημος όσο σήμερα! Οι παίκτες μου έπαιξαν κακή μπάλα και έδωσαν την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να αναπτυχθούν. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε τόσο καλός επειδή δεν απέδωσε η ομάδα μου!»

Λες Σάνον: «Με λίγη τύχη θα είχαμε κερδίσει το ματς με τρία γκολ διαφορά! Ήταν ένα περίφημο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν σπουδαία μπάλα. Ασφαλώς θα πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από τη μορφή του παιχνιδιού και ο ίδιος ο διαιτητής, που οπωσδήποτε ωφελήθηκε από το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ομάδες. 
Τέτοια ματς χαίρεσαι να τα διαιτητεύεις. Είναι κρίμα όμως που φεύγουμε από την Αθήνα χωρίς να έχουμε πάρει τουλάχιστον τους βαθμούς της ισοπαλίας. Τι να κάνουμε, αυτά έχει το ποδόσφαιρο!»

Μίμης Δομάζος: «Μπράβο στον ΠΑΟΚ! Ήταν ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος για μας. Νομίζω ότι οι παίκτες του έκαναν σήμερα το καλύτερο παιχνίδι τους. Έχουν μεγάλη ομάδα και είναι όλοι τους καθαροί αθλητές. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Αν παίξουν έτσι και στα άλλα ματς, δεν πρόκειται να χάσουν βαθμό όχι μόνο στην Τούμπα, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια τους.»

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4