Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2019

Ισόπαλος στην Πάτρα με γκολ του Δερμιτζάκη (1994)

Σαν σήμερα στις 9/1/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Παναχαϊκή, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Ουκρανό τεχνικό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 500 θεατές (μόλις 393 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, πετυχαίνοντας την ισοφάριση στο 79' με τον Παύλο Δερμιτζάκη. 

Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους ο Αμαέκι Ότιτζι στο 34', για να ισοφαρίσει για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Δερμιτζάκης στο 79', έξι μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στην αναμέτρηση, όταν αντικατέστησε τον Χάβο.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μιχόπουλος, Αλεξίου, Ζαγοράκης, Δερμιτζάκης και από την Παναχαϊκή οι Ότιτζι, Ανδριόπουλος (έπαιξε με ένεση), Γκένας. 

Οι συνθέσεις: 

Παναχαϊκή: Μασούρας, Ανδριόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκένας, Μάρισιτς, Γκοτζιάς, Καραπίτσος, Κυριακόπουλος (71' Iljadhi), Τζούρτζεβιτς (80' Φεργκός), Δρακόπουλος, Όττιτζι. 

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Αλεξίου, Καπετανόπουλος (49' Αναστασιάδης), Μαλιούφας, Παναγιωτίδης, Χάβος (73' Δερμιτζάκης), Λαγωνίδης, Ζαγοράκης, Οικονομίδης, Καρασαββίδης, Λούχοβι. 

Δηλώσεις... 

Όλεγκ Μπλαχίν: "Η ισοπαλία είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, αλλά αν δεν κερδίζεις και εκτός έδρας, στην Ευρώπη δε βγαίνεις. Νομίζω ότι αν στο πρώτο ημίχρονο ανοίγαμε το σκορ, το παιχνίδι θα εξελισσόταν διαφορετικά. Όταν όμως χάνεις εύκολα γκολ τότε είναι πολύ πιθανόν να δεχτείς κάποιο τέρμα,όπως και έγινε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά με τέτοιες καιρικές συνθήκες, δύσκολα μπορείς να το κρατήσεις". 

Ρομπ Γιάκομπς: "Όλοι είδαμε σήμερα μια υπέροχη Παναχαϊκή που είχε πολύ δυνατή επίθεση με τους Ότιτζι και Τζούρτζεβιτς να βρίσκονται σε καλή μέρα. Σημειώσαμε το πρώτο γκολ, το μόνο που απέμενε ήταν να κάνουμε το 2-0 και το παιχνίδι να τελείωνε. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν τυχερός, αφού έκανε ένα σουτ, πέτυχε ένα γκολ και πήρε τον βαθμό. με τέτοιες όμως εμφανίσεις θα έρθουν και οι καλύτερες μέρες για την Παναχαϊκή".


* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38. 

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια). 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4