Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2019

Νίκη με ηγέτη τον Γκαρσία! (2011)

Σαν σήμερα στις 9/1/2011, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2010-2011 ...


Ο Δικέφαλος με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 15.000 θεατές (13.585 τα εισιτήρια), κέρδισε 1-0 με ικανοποιητική εμφάνιση κάνοντας ποδαρικό στην Τούμπα για το 2011.
Το γκολ της νίκης από τον Σαλπιγγίδη στο 32', με το οποίο έφτασε τα 100 προσωπικά τέρματα στη μεγάλη κατηγορία. Ηγετική παρουσία από τον Γκαρσία, πολύ καλός και πάλι ο Τσουκαλάς.

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε την ομάδα με 4-2-3-1 με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο και Σαβίνι στο κέντρο της άμυνας, τον Σνάουτσνερ δεξιά και τον Λίνο αριστερά, Γκαρσία και Τσουκαλάς πήραν θέση στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης επιθετικά χαφ (από αριστερά προς τα δεξιά) και "αιχμή του δόρατος" ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Από την αρχή του αγώνα ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο, με την Τρίπολη να περιμένει, καλά στημένη, πίσω από το κέντρο. 

Μέχρι το 25' το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό με την ομάδα μας να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη γραμμή του κέντρου του Αστέρα, του οποίου οι παίκτες σχεδόν σε κάθε μαρκάρισμα έπεφταν κάτω και προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο, έχοντας την ανοχή του Μήτσιου. 

Όλα αυτά έφεραν εκνευρισμό στην κερκίδα και τους παίκτες μας, με τον Μήτσιο να εισπράττει αρκετά γαλλικά από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας.
Κάπου εκεί, ο Μάκης Χάβος, βλέποντας τα προβλήματα ανάπτυξης που παρουσίαζε η ομάδα, άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 περνώντας τον Σαλπιγγίδη στην κορυφή και τον Φωτάκη στα δεξιά.

Στο 26' ο Φωτάκης έκανε την πρώτη φάση για γκολ όταν έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ντεγκρά.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε να αποκτά περισσότερο χώρο στην αντίπαλη άμυνα και κυρίως στην αριστερή πτέρυγα με το Λίνο να ανεβαίνει συνεχώς από την άμυνα και να δίνει στηρίγματα στον καλά κλεισμένο Βιεϊρίνια.

Στο 31' μια έξοχη επέλαση του Λίνο απέφερε ένα φάουλ από τα αριστερά, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της Τρίπολης. Ο Γκαρσία, που πήγε πάνω στη μπάλα, γέμισε στο ύψος του πέναλτι με τον Σαλπιγγίδη να πετάγεται και να πιάνει μια έξοχη κεφαλιά - ψαράκι και να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Ντεγκρά στο 32' για να γράψει το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι το ημίχρονο αναλώθηκαν με τον ΠΑΟΚ να έχει και πάλι την πρωτοβουλία και τον Αστέρα να προσπαθεί να βγει μπροστά για να επιδιώξει την ισοφάριση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Έτσι το 1ο ημίχρονο έληξε με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0.
Στην επανάληψη, ο δικέφαλος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κυριάρχησε στο χώρο του κέντρου έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, δημιουργώντας συνεχώς καταστάσεις για το 2ο γκολ στην εστία των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη καλή στιγμή για το 2ο ημίχρονο ήρθε στο 53' όταν ο Αθανασιάδης έπιασε μια κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα, ύστερα από σέντρα του Φωτάκη, αλλά ο Ντεγκρά μπλόκαρε τη μπάλα.
Δύο λεπτά αργότερα (55'), νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Βιεϊρίνια έπιασε ένα γυριστό σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Αστέρα.

Στο 62' άλλη μια φάση για τον ΠΑΟΚ, με το Γκαρσία να εκτελεί φάουλ και τον Τσιρίλο να πιάνει ένα εντυπωσιακό βολ-πλανέ, που απέκρουσε ο Ντεγκρά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, η ομάδα μας πάντως δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχό του και φτάσαμε έτσι στο 89' όταν ο Τσουκαλάς με ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά δοκίμασε να "κρεμάσει" τον Ντεγκρά που μπλόκαρε στη γωνία του ο Ντεγκρά.
Λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 87', ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Φυτανίδης έπιασε μια κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χαλκιάς που βρισκόταν σε ετοιμότητα μπλόκαρε τη μπάλα. Αυτή ήταν ουσιαστικά η καλύτερη ευκαιρία των Αρκάδων στο παιχνίδι.
Ο αγώνας τελείωσε ύστερα από τρία λεπτά καθυστερήσεων με την ομάδα μας να φτάνει τους 27 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα της Super League.

Δε μπορούμε να μη γράψουμε δυο λόγια για τον Μήτσιο, που κατάφερε να εξοργίσει κόσμο και παίκτες με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του, δείχνοντας πως δε διέθετε την απαιτούμενη ικανότητα για να δικαιολογεί την παρουσία του στους πίνακες διαιτητών της Super League.
Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Λίνο, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης (86' Κουτσιανικουλης), Σαλπιγγίδης (92' Παπάζογλου).

Αστέρας Τρίπολης (Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Μπαστία, Καρέρα (64' Τσαμπούρης), Μπαρτολίνι, Φορτούνης, Ουντότζι, Ορόθκο, Φρανκού, Λαδάκης (73' Μάρτινς).
Ευχαριστημένος από τους τρεις βαθμούς της νίκης παρουσιάστηκε ο προπονητής του ΠΑΟΚ στη συνέντευξη τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την Τρίπολη, που όμως δήλωσε ότι δεν τον ικανοποίησε η συνολική εικόνα της ομάδας.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Μάκης Χάβος:
"Ξεκινήσαμε καλά, στη συνέχεια παίξαμε με ανορθόδοξο τρόπο, υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις, δεν είχαμε καλή κατοχή και είχαμε προβλήματα σαν ομάδα. Υπήρχε μία νευρικότητα, τα δύο άσχημα αποτελέσματα, που προηγήθηκαν επηρέασαν και είναι λογικό να επηρεάσουν, με τα προβλήματα, που έχουμε. 
Στο δεύτερο ημίχρονο, ήμασταν καλύτεροι, ειδικά στο διάστημα 45-65, βρήκαμε ρυθμό, είχαμε καλή κατοχή, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις για το 2ο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν απειληθήκαμε καθόλου. Είμαι ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά όχι και από την συνολική εικόνα της ομάδας".

Για το ότι η ομάδα μετά από καιρό στο πρωτάθλημα δε δέχτηκε γκολ, είπε: "Είναι σημαντικό το ότι κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν από το μηδέν, πρέπει να διαχειριζόμαστε καλά τα παιχνίδια, να έχουμε καλή αμυντική συμπεριφορά και συγχρόνως να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για γκολ."

Σε ερώτηση για την παρουσία των Λίνο και Σαβίνι, σχολίασε: "Ο Λίνο είναι γνωστό ότι είναι αριστερό μπακ. Με δεδομένα τα προβλήματα, κάποιες φορές πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις, που βλέπεις ότι μπορεί να βοηθήσουν. Και από τον Σαβίνι είμαι ευχαριστημένος, είναι αριστερός κεντρικός αμυντικός, αυτή είναι η θέση του."

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που φέρνουν παίκτες του ΠΑΟΚ εκτός Τούμπας, τόνισε: "Έχουμε δείξει ότι τους υπολογίζουμε όλους τους παίκτες. Όλοι, μέχρι την τελευταία ώρα, που θα είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, υπολογίζονται και παίρνουν ευκαιρίες. Αργότερα, θα φανεί τι αποφασίσαμε."

Για τις αλλαγές που πραγματοποίησε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, δήλωσε: "Στο διάστημα 45-65 ήμασταν καλοί, δεν δεχτήκαμε καμία απειλή και οι αλλαγές έκριναν όταν έκρινα ότι πρέπει να γίνουν"
Τη δυσκολία του αγώνα που έγινε ακόμα μεγαλύτερη λόγω των πολλών απουσιών τόνισε ο Λίνο σε δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα με την Τρίπολη.

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ του δικεφάλου τόνισε: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Μας έλειπαν πολλοί παίκτες και έκανε το παιχνίδι ακόμη πιο δύσκολο. Παρόλα αυτά, δείξαμε σοβαρότητα και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουμε".

Όσο για τη δική του εμφάνιση: "Στις Σέρρες δεν υπήρχαν πολλοί διαθέσιμοι παίκτες και ο προπονητής μου ζήτησε να αγωνιστώ ως χαφ. Είχα τρεις μήνες να αγωνιστώ και δεν ήμουν έτοιμος. Σήμερα γύρισα στη φυσική μου θέση", τόνισε ο Λίνο.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4