Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιανουαρίου 2019

Ήττα στα Τρίκαλα με θερμοκρασία -9 βαθμούς! (1966)

Σαν σήμερα στις 9/1/1966, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τα Τρίκαλα, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής, του πρωταθλήματος της περιόδου 1965-1966 ...

Ο Δικέφαλος με τον Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε θεατές (2.225 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 81' από τον Ραχαβέλια.

Η φάση ξεκίνησε με εκτέλεση φάουλ του Ζαφειρόπουλου, η μπάλα έφτασε στον Καλαντζή, αυτός πέρασε τον Μήτρακα και έκανε παράλληλη σέντρα, στην πορεία της πετάχτηκε ο Ραχαβέλιας και με δυνατό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μουσελεμίδη, ο οποίος ως εκείνο το χρονικό σημείο κρατούσε την εστία μας ανέπαφη με εντυπωσιακές επεμβάσεις!
Οι γηπεδούχοι ήταν αισθητά καλύτεροι του ΠΑΟΚ, είχαν ενθουσιασμό και έβγαζαν ενέργεια στο παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στο γκολ νωρίτερα, αν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο αγώνας έγινε με το θερμόμετρο να δείχνει -9, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις ομάδες να παρουσιάσουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι, κυρίως βέβαια οι γηπεδούχοι!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μουσελεμίδης, Κούδας, Νικολαΐδης, Μήτρακας και από τα Τρίκαλα οι Τόσκας, Μαυρίκος, Ζαφειρόπουλος, Μπρουζούκης.

Οι συνθέσεις:

Τρίκαλα: Μιχαηλίδης, Ζυγολίκας, Τόσκας, Μπρουζούκης, Κόκκαλης, Μαυρίκος, Κλαπανάρας, Χαριτίδης, Ζαφειρόπουλος, Καλαντζής, Ραχαβέλιας.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μήτρακας, Τάτσης, Γιακουμής, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Κούδας, Νικολαΐδης, Θεοφανίδης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής ...
* Εκείνη τη χρονιά, η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας τον Γιουγκοσλάβο Μίλε Κος στον πάγκο, παρά το γεγονός ότι μετά την βαριά ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε εξαναγκασθεί σε παραίτηση!

* Ο Κος δεν κάθισε στον πάγκο της ομάδας μας για ένα παιχνίδι κυπέλλου (είχε κοουτσάρει ο Λευτέρης Παπαδάκης), αλλά στη συνέχεια ολοκλήρωσε τη σεζόν μετρώντας 30 παρουσίες σε 30 συνολικά παιχνίδια που έδωσε ο ΠΑΟΚ.

* Η ομάδα τη σεζόν 1965-1966 είχε 10 νίκες, 9 ισοπαλίες και 11 ήττες, συγκέντρωσε 59 βαθμούς με 43-49 τέρματα. Από τα 43 τέρματα του ΠΑΟΚ, τα 26 τα είχαν πετύχει οι Κούδας - Χαραλαμπίδης (από 13 ο καθένας).

* Στην αρχική εικόνα μια φάση από το εκτός έδρας παιχνίδι που δώσαμε εκείνη τη σεζόν στο "Χαριλάου", στις 27/2/1966.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4