Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2019

Του άλλαξε τα φώτα, μπήκε με το δεξί! (2018)

Σαν σήμερα στις 6/1/2018, για τη 16η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα τον Λεβαδειακό με το ευρύ 5-0 ...

Μπροστά σε 15.000 θεατές ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια στην άμυνα, Κάνιας, Μαουρίτσιο αμυντικά χαφ, Κάμπος, Πέλκα, Λημνιό μεσοεπιθετικά και Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στο παιχνίδι, πίεσε τους γηπεδούχους με το καλημέρα, κέρδισε 2-3 κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που σαφώς κοιτούσε τα νώτα του στα πρώτα λεπτά τα αναμέτρησης...

Το παιχνίδι στη συνέχεια ισορρόπησε για να φτάσουμε στο 18' όταν ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Λέο Μάτος, που αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε υποδειγματικά τον Επασί, κάνοντας το 1-0

Η ομάδα μας είχε την κατοχή της μπάλας, ανούσια κατοχή με μεγάλα ποσοστά, αλλά δεν απειλούσε! Ο Λεβαδειακός εξαφανισμένος επιθετικά ως το 40', είχε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα με τον Γιακουμάκη στο 41', όταν σε αντεπίθεση βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, το σουτ που επιχείρησε στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο πρώτο 45λεπτο, ο Βάτσιος χάρισε την καραμπινάτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Νιάσε, για φάουλ που έγινε στον Κάμπος από πίσω, με τον ρέφερι να είναι δίπλα στην φάση και να αφήνει πλεονέκτημα!

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασε στο ματς ο Τσίμιροτ αντί του Κάνιας, που δεν έκανε πολλά πράγματα στο πρώτο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να είναι καταιγιστικός στο ξεκίνημα της επανάληψης και το σκορ στο 60' να είναι 4-0!
Αρχικά στο 47ο λεπτό, ο Επασί σταμάτησε τον Λημνιό στο τετ α τετ και στο επόμενο λεπτό ο Κάμπος με εκπληκτικό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0!

Στο 57ο λεπτό, ο Πρίγιοβιτς μετά από κακή απόκρουση του Επασί σε σουτ του Λημνιού πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 3-0, για να έρθει στο 59ο λεπτό και πάλι ο Κάμπος με πλασέ πάνω από τον Επασί να γράψει το 4-0, που δεν ήταν όμως το τελικό σκορ στο παιχνίδι, καθώς στο 89' ο Πρίγιοβιτς ευστόχησε από τα 11 μέτρα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0!

Πέντε γκολ, δεκατέσσερις τελικές και 70% η κατοχή της μπάλας, ήταν τα στοιχεία που έδειχναν ανάγλυφα την εικόνα του παιχνιδιού!
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (46' Τσίμιροτ), Μαουρίτσιο, Κάμπος, Πέλκας (77' Κουλούρης), Λημνιός (63' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

Λεβαδειακός: Επασί, Αντιλέχου, Φραντσίσκο, Λεονάρντο, Ζαραδούκας (59' Μπελγκαζουανί), Νιασε (63' Μητρόπουλος), Ομπιόρα, Τσαμπούρης, Μαρκόφσκι, Γιουσούφ, Γιακουμάκης.

........................................................

O Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για την εύκολη επικράτηση επί του Λεβαδειακού και τη βελτιωμένη εικόνα της ομάδας στα τελευταία ματς.
Αναλυτικά τόνισε:

Για το παιχνίδι: «Η ομάδα έχει βελτιωθεί κι έχει αναπτύξει το παιχνίδι της. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, τελειώσαμε καλά και ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά επίσης. Είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι ενός πολύ ενωμένου γκρουπ, υπάρχει θέληση να τρέξουμε να παλέψουμε και να κερδίσουμε. 

Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός για εμάς. Θα πρέπει να χαρούμε σήμερα, αλλά από αύριο θα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Και θα υπάρξουν σίγουρα διαφορετικά παιχνίδια που θα πρέπει να αντιδράσουμε με τον τέλειο τρόπο για να τα κερδίσουμε», σημείωσε αρχικά.

Για το πόσο βοήθησε η αλλαγή του Κάνιας με τον Τσίμιροτ στο ημίχρονο: «Ο Κάνιας βγήκε εκτός λόγω ενός μικρού προβλήματος. Το παιχνίδι διαρκεί 92-93 λεπτά και για να πάρεις τη νίκη, χρειάζεσαι όλα τα διαθέσιμα λεπτά 

Ο Λεβαδειακός είναι μία ομάδα με πολύ καλή αμυντική λειτουργία κι έπρεπε να τους κάνουμε να τρέξουν ειδικά στο πρώτο μέρος. Καταφέραμε να τους κουράσουμε και μετά και το 2ο γκολ, καταφέραμε κι ελέγξαμε απόλυτα το ματς. 

Επίσης χρειαζόμασταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού για να επιστρέψει ο ρυθμός και για αυτό το λόγο θα πρέπει να αναλύσουμε το παιχνίδι σαν μία πλήρη εικόνα κι όχι κάθε ημίχρονο ξεχωριστά. Η ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι και βελτιώθηκε λεπτό με λεπτό».

Για το τι τον ικανοποίησε περισσότερο: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί επιστρέψαμε με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και με ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είχα πολύ καλό προαίσθημα από τις προπονήσεις, βλέποντας ότι οι παίκτες θα δώσουν ότι καλύτερο μπορούν».

Για την επάρκεια του ρόστερ και ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση: «Το ιδανικό είναι να υπάρχουν 20-22 παίκτες στην προπόνηση χωρίς τους τερματοφύλακες και την τελευταία εβδομάδα ήταν έτσι, εκτός του Ελ Καντουρί που αυτό το διάστημα είναι τραυματίας. 

Είχαμε κάποιους μικρούς στόχους, έναν παίκτη στο κέντρο της άμυνας και με προτεραιότητα έναν στο αριστερό άκρο, που δεν είχαμε παίκτη γιατί και ο Αντρέ προτιμάει να παίζει μπροστά. 

Είπα και χθες, είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους κεντρικούς αμυντικούς μας, αν καταφέρουμε να φέρουμε έναν ακόμη, θα είναι για να έχουμε την τέλεια ισορροπία, σε περίπτωση που υπάρχουν τραυματισμοί ή οποιεσδήποτε τιμωρίες».

.........................................

Ο Τζάλμα Κάμπος, MVP της αναμέτρησης χάρη στα δύο γκολ που πέτυχε μίλησε μετά το παιχνίδι...
Για την εικόνα του ματς: «Πολύ καλή ημέρα για εμένα και την ομάδα. Είναι σημαντικό που πήραμε τους τρεις βαθμούς, αλλά πλέον κοιτάμε τη συνέχεια, δεν μένουμε σε αυτό. 

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, αν και είχαμε κάποια λάθη στη δημιουργία. Βοήθησε το ημίχρονο στο να συζητήσουμε και να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Η εμφάνιση μας συνολικά ήταν πολύ καλή γενικότερα», σημείωσε αρχικά ο Κάμπος.

Για το στόχο του πρωταθλήματος: «Ναι, δουλεύουμε για το στόχο του πρωταθλήματος και είμαστε ενωμένοι για αυτό. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο».

Για την προσωπική του απόδοση: «Σίγουρα βοηθάει στο να νιώθω καλά και να βρίσκω καλύτερα πατήματα, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι βοηθάω την ομάδα στο να πάρει τους τρεις βαθμούς. Σήμερα είμαι εγώ, σε κάποιο άλλο παιχνίδι θα είναι κάποιος άλλος που θα κουβαλήσει την ομάδα».
..........................................

Ο Λέο Μάτος μίλησε για τη νίκη καθώς και για τους μεταγραφικούς στόχους του Δικεφάλου...
Αναλυτικά ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ τόνισε:

Για τη σημερινή εύκολη επικράτηση: «Θα μας βοηθήσουν και τα γκολ που πετύχαμε και η εμφάνιση που κάναμε. Παίξαμε καλά, έχουμε ότι χρειάζεται για να είμαστε πρωταθλητές εμείς στο τέλος».

Για τον Αζεβέδο: «Έχω μιλήσει μαζί του, ξέρω ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον ΠΑΟΚ. Μακάρι να έρθει. Του έχω εξηγήσει κάποια πράγματα για την ομάδα και την πόλη. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης ελπίζω να μας βοηθήσει».

Για τον Μολέντο: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του, ξέρω όμως από το πρωτάθλημα ότι είναι ένας δυνατός παίκτης».

Για τον Χατσερίδη: «Ναι, τον γνωρίζω. Είναι ένας καλός και διεθνής παίκτης. Από εσάς μαθαίνω για το ενδιαφέρον που υπάρχει. Έχουμε μία πολύ καλή αμυντική τριάδα, αλλά όποιος και αν έρθει θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4