Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2019

"Σήκωσε" το Κύπελλο Χριστουγέννων (1932)

Σαν σήμερα στις 6/1/1932, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι του Κυπέλλου Χριστουγέννων εκείνης της σεζόν ...

Όλες οι αναμετρήσεις εκείνης της διοργάνωσης είχαν διεξαχθεί στο γήπεδο του Άρη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΠΑΟΚ να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου, με τον Γερμανό τεχνικό Ρούντολφ Γκάσνερ στον πάγκο του!

Και μια και αναφερθήκαμε στη λέξη «τρόπαιο», πραγματικά θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μαθαίναμε αν έχουν σωθεί και πού βρίσκονται, όλα αυτά τα προπολεμικά (αλλά και τα μετέπειτα) τρόπαια που έχει κατακτήσει η ομάδα! 

Είναι κτήμα του συλλόγου και είμαστε βέβαιοι πως κάποια στιγμή θα πάρουν τη θέση τους σε ένα σύγχρονο μουσείο, που θα διδάσκει ΠΑΟΚ!

Ο αγώνας με τον Άρη μαγνήτισε τα πλήθη, όσο ίσως κανένα άλλο παιχνίδι ως τότε ανάμεσα στις δύο ομάδες! Ήταν το μεγάλο γεγονός των ημερών και το μοναδικό θέμα συζήτησης στα ποδοσφαιρικά στέκια!

Κατάμεστο το γήπεδο, κυριολεκτικά δεν έπεφτε καρφίτσα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά τη νίκη με 2-1, ένα αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε δεόντως από τον κόσμο της ομάδας
Το σκορ άνοιξε στο 22' για λογαριασμό του Άρη ο Καλτέκης, για να ισοφαρίσει στο 42' ο Παπαϊορδανίδης ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Σαγκιώνης, με τις ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια, για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο 59' ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Βίλλυ μετά από συνδυασμένη επίθεση και εξαιρετικό τελείωμα, ενώ στο 61' ο Άρης κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον εξαιρετικό Χαλκιά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κατράντζος, Κ. Βικελίδης, Δανιηλίδης, Κατσαούνης, Ν. Βικελίδης, Δανελιάς, Τζίτζιφας, Αγγελάκης, Καλτέκης, Ξούρας, Κλ. Βικελίδης.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Πυλορώφ, Πανίδης, Βλάχου, Πάγκαλος, Παπαϊορδανίδης, Δοξατινός (Κωνσταντινίδης), Βίλλυ, Λαζάρου, Καβουρματζής.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στη διοργάνωση ...

25/12/1931: ΠΑΟΚ – Ηρακλής 4-0
27/12/1931: Άρης – Ηρακλής 2-2 (διακόπηκε)
06/01/1932: Άρης – ΠΑΟΚ 1-2
07/01/1932: Άρης – Ηρακλής 0-1 (επανάληψη του αγώνα της 27ης Δεκεμβρίου)

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, όπως παρατάχτηκε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας (10/7/1932).

Όρθιοι (από αριστερά): Χαλκιάς, Καβουρματζής, Παπαϊορδανίδης, Αθανασιάδης, Κωνσταντινίδης, Καμπούρογλου, Λαζάρου, Ιωαννίδης, Αρμάσης (προπονητής), Βεντουρέλης (βοηθός) και Πυλορώφ. Καθιστοί (από αριστερά): Πανίδης, Παπαδόπουλος, Σωτηριάδης, Βασιλειάδης, Πάγκαλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4