Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2019

Η 13η αγωνιστική αποδείχτηκε ... γρουσούζικη! (1985)

Σαν σήμερα στις 6/1/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985 ... 

Ο μετέπειτα Πρωταθλητής ΠΑΟΚ, με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 9.000 θεατές (8.502 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 3-1 και αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Δικεφάλου σε εκείνο το πρωτάθλημα! 

Η ομάδα του Ηρακλείου ήταν πολύ καλή στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε να προηγείται στο σκορ στο 24ο λεπτό, όταν ο κορυφαίος παίκτης των γηπεδούχων (Χριστοφής), μπήκε από τα δεξιά σέντραρε στον Κωνσταντινίδη, αυτός έστρωσε την μπάλα στον Τσιριμώκο, που από κοντά δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με πλασέ. 
Στο 32' ο Χριστοφής και πάλι μετά από μια επέλασή του, πάσαρε στον Τσιριμώκο, αυτός βρήκε τον Βλαστό που με αροστερό βολέ σημείωσε το 2-0. 

Σε όλο το πρώτο 45λεπτο, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει μόλις μια αξιόλογη προσπάθεια, αυτή του 6ου λεπτού, όταν ο Χοσάδας, απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Ράντε Πάπριτσα.
Με την έναρξη της επανάληψης, μετά από συνδυασμό Δημόπουλου – Καρασαββίδη – Αλαβάντα, ο τελευταίος βρέθηκε προ του Χοσάδα, αλλά γλίστρησε και έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία για να μειώσουμε σε 2-1. 
Στο 62' ο Δημόπουλος εκτέλεσε δυνατά ένα φάουλ, αλλά ο Χοσάδας δύσκολα απέκρουσε, κρατώντας το 2-0 υπέρ του ΟΦΗ. 

Δε συνέβη όμως στο 75ο λεπτό, όταν Βασιλάκος βρήκε τον Καρασαββίδη, αυτός σέντραρε και ο επερχόμενος Δημόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, κάνοντας το 2-1.  Δύο λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Κοντογιαννίδης έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Βλαστού από τον Σίγγα και ο Τσιριμώκος από τα 11 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 3-1. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σίγγας, Δημόπουλος, Δαμανάκης, Βασιλάκος (αν και έπαιξαν λίγο οι δύο τελευταίοι) και από τον ΟΦΗ οι Χριστοφής (αποχώρησε τραυματίας στο ημίχρονο), Γιάνιανιν, Τσιριμώκος, Βλαστός, Γκουλής, Τσινός. 

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση ...
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Χοσάδας, Μαμάκας, Γκουλής, Κόβης, Αγιομαμίτης, Τσινός, Κωνσταντινίδης, Γιάνιανιν (53' Πασάς), Τσιριμώκος, Χριστοφής (46' Νιόμπλιας), Βλαστός.

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Σίγγας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (52' Βασιλάκος), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Αλαβάντας, Δημόπουλος, Πάπριτσα (52΄Δαμανάκης), Καρασαββίδης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26... 

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8... 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4