Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιανουαρίου 2019

Κλειστό λόγω ΠΑΟΚ από τότε! (1952)

Σαν σήμερα στις 16/1/1952, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι σε φιλικό παιχνίδι τη Ραπίντ Βιέννης ... 

Ο Δικέφαλος με τον Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του γνώρισε πολύ βαριά ήττα με 2-8, σε μια αναμέτρηση στην οποία η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της εποχής! 

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, πολλά καταστήματα της πόλης παρέμειναν κλειστά, καθώς υπάλληλοι και ιδιοκτήτες βρισκόταν από τις 12 το μεσημέρι στο γήπεδο! Κλειστό λόγω ΠΑΟΚ από τότε! 

Οι τέσσερις νίκες της Ραπίντ στα φιλικά που έδωσε με ομάδες των Αθηνών αλλά και η παρουσία του μεγάλου Τσέμαν στην ενδεκάδα της, λειτούργησαν σαν μαγνήτες ώστε να συρρεύσει στις εξέδρες μέγα πλήθος! 

Η καλή τεχνική των Αυστριακών άρχισε να φαίνεται λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της έναρξης από τον διαιτητή Αποστόλου, όμως ο ΠΑΟΚ έβγαζε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και στο 12ο λεπτό, ο Μερκλ υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Τζινόπουλος στέλνοντας όμως την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Τσέμαν. 

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τζινόπουλος σέντραρε και ο Κουντής με κεφαλιά νίκησε τον Τσέμαν που μάταια προσπάθησε να σταματήσει την μπάλα. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Τζινόπουλος μετά από μπαλιά του Τσακίρη με βολίδα ξετίναξε τα δίχτυα της Ραπίντ, προκαλώντας αληθινό πανδαιμόνιο στις εξέδρες, από το πλήθος που εκστασιασμένο παραληρούσε! 

Κάπου εκεί όμως η αυστριακή ομάδα συνήλθε και αντέδρασε ιδιαίτερα δυναμικά. Έτσι στο 23΄ο Ντινστ με τη βοήθεια και του δοκαριού μείωσε σε 2-1, ενώ στο 38' ο Χάναππι με ατομική προσπάθεια ισοφάρισε σε 2-2. 

Στο 40' ο Ντινστ με μακρινό σουτ έγραψε το 2-3, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 
Στην επανάληψη η Ραπίντ ήταν καταιγιστική! Ο Προμπστ στο 49' με δυνατό σουτ, ο Κέρνερ Ι στο 70' με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, δύο αυτογκόλ του Ονούφριου στο 73' και 77', καθώς και ένα γκολ του Χάπελ στο 80', διαμόρφωσαν το τελικό 2-8, ένα σκορ που έμοιαζε απίθανο να συμβεί όταν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 19' με 2-0! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τασούλης (Ζαχαριάδης), Ψωμάς, Τσακίρης, Ονούφριος, Καλογιάννης, Μιγγούσης, Κουντής, Μάρκοβιτς, Τζινόπουλος, Τσίντογλου (Λαζαρίδης), Κιουρτζής.

Ραπίντ: Τσέμαν, Μερκλ, Χάπελ, Κάφκα, Γκέρνχαντ, Κόλομπιτς, Κέρνερ Ι., Χάναππι, Ντινστ, Πρόμπστ, Κέρνερ ΙΙ. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4