Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Δεκεμβρίου 2018

Η πρώτη άφιξη της Άιντραχτ στη Θεσσαλονίκη!

Σαν σήμερα στις 28/12/1971, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, έφτασε τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη αεροπορικώς μέσω Αθηνών, για να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα, σε φιλικό παιχνίδι, τον ΠΑΟΚ ... 

Η γερμανική ομάδα ήρθε στην Ελλάδα με όλα τα βασικά της στελέχη της, ανάμεσά τους και παίκτες που αγωνιζόταν στην πανίσχυρη Εθνική ομάδα της Γερμανίας, εκείνης της εποχής ... 

Με πλήρη σύνθεση επρόκειτο να αγωνιστεί και ο ΠΑΟΚ, οι παίκτες του οποίου βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και μετά την προπόνηση, αποσύρθηκαν στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» του Πανοράματος, στο οποίο κατέλυσε και η αποστολή της Άιντραχτ. 

Στην 16μελή αποστολή του ΠΑΟΚ συμμετείχαν οι: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Παρίδης, Μπέλλης, Αποστολίδης, Κούδας, Σαράφης, Ασλανίδης, Χατζηιωάννου, Τσακιρόπουλος, Χατζηκαπετάνης και Λάζος. 
Λεπτομέρειες για την πολύ ενδιαφέρουσα φιλική αυτή αναμέτρηση, την οποία είχε οριστεί να διαιτητεύσει ο Νίκος Ζλατάνος, θα μπορέσετε να διαβάσετε σε αυριανή (29/12) ανάρτησή μας! 

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η γερμανική ομάδα ξαναήρθε στη Θεσσαλονίκη και έδωσε φιλικό παιχνίδι (20/8/1979), αλλά και ένα επίσημο για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (30/9/1981). Επίσης ΠΑΟΚ και Άιντραχτ συναντήθηκαν στις 6/8/1979 και στις 26/7/2000 σε περίοδο προετοιμασίας! 

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Σταύρος Σαράφης να σουτάρει και η μπάλα να περνάει άουτ, δίπλα από το δοκάρι του Κούντελ. 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4