Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σκαρτάδος "έδιωξε" τα σύννεφα της ισοπαλίας! (1991)

Σαν σήμερα στις 29/12/1991, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1991-1992 ... 

Ο Δικέφαλος με τον Κροάτη τεχνικό Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 8.000 θεατές (7.177 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Τζούρτζεβιτς και Σκαρτάδος. 
Ο ΠΑΟΚ έχοντας την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, προηγήθηκε στο 33' με τον Μίλαν Τζούρτζεβιτς, μπορούσε ως τη λήξη του ημιχρόνου να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.
 
Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0 πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του παιχνιδιού, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Αδαμόπουλου, με τον Δικέφαλο να έχει ισχνό προβάδισμα στο σκορ!
Ο Γιώργος Σκαρτάδος στο 73' με έξυπνη κεφαλιά χαρίζει στον ΠΑΟΚ τη νίκη ... 

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν στο 67' να ισοφαρίσουν με τον Κάτσεμπαχ, όμως έξι λεπτά αργότερα, ο Σκαρτάδος με ωραία κεφαλιά, φρόντισε να διώξει τα σύννεφα της ισοπαλίας που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από την Τούμπα! 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Μπλάζεβιτς): Γκάμπριτς, Αλεξίου, Μητσιμπόνας, Πλίτσης, Λεοντιάδης, Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Οικονομίδης (80' Χιονάς), Τουρσουνίδης, Τζούρτζεβιτς (85' Καλογερόπουλος), Μπορμπόκης. 

Απόλλων Σμύρνης (Αρχοντίδης): Μολακίδης, Φαμπιάτος (79' Ράμμος), Κολιτσιδάκης, Παπαδάκης, Ποζαπαλίδης, Γέφτοβιτς, Κάτσενμπαχ, Βελέντζας, Καρασαββίδης Θεοφ., Καρασαββίδης Αρ., Κάβουρας.

Δηλώσεις προπονητών:

Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: "Μέσω του Τύπου γράφτηκε ότι συμφωνώ στο να πάρει μεταγραφή ο Μαγκντί και ότι θα φέρω Γιουγκοσλάβο παίκτη στον ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπολογίζω στον Μαγκντί, όπως πιστεύω ότι υπολογίζει σε αυτόν και ο ΠΑΟΚ αν στοχεύει σε υψηλούς στόχους. Όσο για τον Γιουγκοσλάβο που είπαν ότι θα φέρω, μπορώ να πω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πολλούς Γιουγκοσλάβους και δε θέλω κι άλλους στα πόδια μου.

Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι, ήταν πράγματι δύσκολο και δεν είναι άδικο που ο Απόλλων βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας! Κάναμε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μας και παίξαμε με δύναμη και πολύ αγωνιστικότητα. Όμως κινδυνέψαμε να χάσουμε τον βαθμό γιατί βρεθήκαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα! 

Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη, τους δύο βαθμούς και από το γεγονός ότι είμαστε κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας. Μέσα στην πορεία του πρωταθλήματος δεν πρέπει να υπολογίζουμε μόνο τους τρεις μεγάλους αλλά και τον Απόλλωνα. Έτσι η η θέση για την Ευρώπη θα είναι ακριβή".

Χρήστος Αρχοντίδης: "Ήταν ένα αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος παρότι εμείς είχαμε μια καλή ευκαιρία με τον Βελέντζα. Ο Απόλλωνας είχε σθένος και κατάφερε να ισοφαρίσει. 

Δυστυχώς ο Σκαρτάδος με την ποδοσφαιρική εξυπνάδα του, έδειξε πώς μπορεί να επιτευχθεί ένα γκολ και έτσι ήρθε το 2-1. Στη συνέχεια είχαμε ευκαιρίες για γκολ αλλά δεν είχαμε την τύχη όπως ο Σκαρτάδος στη φάση που έκανε το 2-1. Εύχομαι σε όλον τον κόσμο υγεία και στη νέα χρονιά ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο".




* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44! 

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)... 

* Στην αρχική εικόνα, η φάση του 33ου λεπτού με τον Μίλαν Τζούρτζεβιτς να πλασάρει Μολακίδη και να ανοίγει το σκορ στο παιχνίδι.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4