Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Δεκεμβρίου 2018

Σκόραραν μόνο με κεφαλιές στο Ηράκλειο! (1969)

Σαν σήμερα στις 21/12/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 5.000 θεατές (4.537 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 3-1, σε παιχνίδι στο οποίο όλα τα γκολ σημειώθηκαν με κεφαλιές!
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως μετά το 20ό λεπτό οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 37' άνοιξαν το σκορ με κεφαλιά του Νίκου Λεμονή και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή... Μίχα.
Στο 48' ο ΟΦΗ έφτασε στο 2-0 με κεφαλιά του Τσαγκαράκη, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως και τα δύο γκολ της κρητικής ομάδας προήλθαν από φάουλ που εκτέλεσε ο Αλεξανδρής.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 70' με κεφαλιά του Γιακουμή, μετά από φάουλ του Λάζου, όμως οι γηπεδούχοι κλείδωσαν τη νίκη τους στο 84' με νέα κεφαλιά του Λεμονή, μετά από σέντρα του Τσαγκαράκη.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παπαχρηστούδης, Παρίδης, Κοντογιώργος και από τους γηπεδούχους οι Παπαθεοφάνους, Θέμελης, Λεμονής, Βουζουνεράκης.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Αδαμάκης, Αλεξανδρής, Τσακίρογλου, Θέμελης, Μπουρδαμής, Τσαγκαράκης, Κιουσέντερλης, Παπαθεοφάνους, Βουζουνεράκης, Παπαδόπουλος, Λεμονής Ν.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Παπαχρηστούδης, Μουρατίδης, Μακρής, Μήτρακας, Γιακουμής, Παρίδης, Σαράφης (65' Λάζος), Κούδας, Κοντογιώργος, Αφεντουλίδης (83' Ασλανίδης).

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την αεκ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4