Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Νοεμβρίου 2018

Χωρίς αρχή και τέλος στο "Καραϊσκάκη" (2013)


Σαν σήμερα στις 10/11/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2013-2014...

Ο Δικέφαλος με τον Χουμπ Στέφενς στον πάγκο του, μετά από κάκιστη έως τραγική εμφάνιση στο "Γ. Καραϊσκάκης" γνώρισε βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0. 

Χωρίς αρχή και τέλος ο ΠΑΟΚ, με παίκτες χωρίς προσωπικότητα στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος. Όλος ο κόσμος περίμενε να δει μια ομάδα ανταγωνιστική, που έχοντας επίγνωση της σημασίας του παιχνιδιού θα τα έδινε όλα στο γήπεδο!
Κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρά και το προσβλητικό για το μέγεθος ΠΑΟΚ, 4-0, δεν έγινε και το αποτέλεσμα κατέδειξε όλες τις αδυναμίες του Δικεφάλου. 

Η ομάδα για ένα ακόμη παιχνίδι μετά από αυτό στο Ισραήλ, φανέρωσε αδυναμίες στην οργάνωση του παιχνιδιού και έσπειρε τον προβληματισμό, έχοντας απέναντί της έναν μέτριο Ολυμπιακό, που απλά εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν!

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2 έχοντας τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Κατσικά, Κατσουράνη, Λίνο στην άμυνα, Λάζαρ, Τζιόλη, στον άξονα, Στοχ, Λούκας στις πτέρυγες της μεσαίας γραμμής και επιθετικό δίδυμο τους Σαλπιγγίδη - Αθανασιάδη. 
Ο Ολλανδός κόντρα στην φημολογία των τελευταίων ημερών, προτίμησε το 4-4-2 ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τους Σκόνδρα και Λούκας αντί των Κίτσιου και Νίνη.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλείσει από την αρχή τους διαδρόμους προς την εστία του Χακόμπο και παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλα ποσοστά δεν έβγαλαν φάσεις στις ελάχιστες τελικές που πραγματοποίησαν στο πρώτο μισό του αγώνα. 

Βέβαια στο ίδιο διάστημα η απάντηση του ΠΑΟΚ στο κομμάτι των τελικών ήταν το απόλυτο μηδέν... 
Οι παίκτες του Στέφενς δεν έδειξαν να διαθέτουν τα «cojones» για να σταθούν σε ένα παιχνίδι τέτοιας σημασίας, ήταν αρκετοί αυτοί που έπαιζαν με τα μάτια και με μια τέτοια αγωνιστική συμπεριφορά ήταν θέμα χρόνου το γκολ!

Το πέτυχε στο 36ο λεπτό ο Μήτρογλου, o οποίος μετά από σέντρα του Κάμπελ με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή σκόραρε. Στη φάση σίγουρα φέρει ευθύνη ο Χακόμπο, δεν διάβασε τη σέντρα του Κάμπελ και έτσι έγινε το 1-0. 
Στην επανάληψη ο Στέφενς πέρασε τον Ολίσε στη θέση του εξαφανισμένου ΚΑΙ εκείνη τη μέρα Στοχ, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κρατάει την μπάλα στη κατοχή του, ανεβάζοντας τα ποσοστά, αλλά η ομάδα είχε τεράστιο πρόβλημα στην πλευρά του Λίνο με τον Κάμπελ να είναι μόνιμη απειλή...

Έτσι στο 60' ο Σαβιόλα με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Κάμπελ έκανε το 2-0 και ενώ 2 λεπτά νωρίτερα ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του τελική στο ματς! Κάτι που από μόνο του δείχνει την εικόνα του αγώνα... 
Λίγο αργότερα (75') ήρθε και το 3-0 με τον Φουστέρ να σκοράρει με κεφαλιά σαν σε προπόνηση για να κλείσει το σκορ ο Κάμπελ στο 81' μετά από απίστευτη ασυνεννοησία της άμυνας!

Αν θελήσουμε να δούμε διασωθέντες, θα χρειαστεί να ψάξουμε πολύ, καθώς πέραν του φιλότιμου Λάζαρ, οι υπόλοιποι ... δεν μπήκαν στο γήπεδο!
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης (77' Μανιάτης), Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ, Σαβιόλα (64' Ντομίνγκεζ), Μήτρογλου (77' Μπονγκ).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σκόνδρας, Κατσουράνης, Κατσικάς, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ (70' Νίνης), Λούκας, Στοχ (46' Ολίσε), Σαλπιγγίδης (63' Βούκιτς) και Αθανασιάδης.

....................................................

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ, στάθηκε στην έλλειψη συγκεκριμένης αιτίας για το αποτέλεσμα του αγώνα, δηλώνοντας πως και ο ίδιος τις επόμενες ημέρες θα αναλύσει καλύτερα τα δεδομένα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

"Αν θέλαμε να κάνουμε κάτι καλό, θα πρέπει όλοι οι παίκτες να είναι στο 100 τοις εκατό. Αυτό δεν έγινε και γι αυτό είδαμε ότι είδαμε. Αμυντικά σε μεγάλη διάρκεια δεν τα πήγαμε άσχημα αλλά στην επίθεση δεν κάναμε τίποτα. Τους δώσαμε ευκαιρία να προηγηθούν κι έπρεπε να πάρουμε ρίσκα".

Παραμονές του αγώνα είπατε πως είναι ένα τεστ που θα δείξει που μπορούμε να φτάσουμε. Το ταβάνι είναι λοιπόν η δεύτερη θέση; "Μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα δεν μπορείς να μιλήσεις για τεστ. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να στηρίξω τους παίκτες και μετά το κενό που υπάρχει να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι".

Ήταν αναγκασμένος ο ΠΑΟΚ να πάρει ρίσκα, αλλά μήπως το παράκανε με το 4-4-2 εξ αρχής; "Έχει να κάνει και με το πώς εμφανίζεται ο ΟΣΦΠ, που έχει παίκτες με ποιότητα. Όταν βρίσκεσαι πίσω πρέπει να βγεις μπροστά".

Μιλήσατε για κακή μέρα. Ο Σαββίδης ζήτησε να πολεμήσει η ομάδα. Είδε ο Στέφενς κάτι τέτοιο ή η ομάδα ήταν αδιάφορη; "Η αλήθεια είναι πως κι εγώ ψάχνω να βρω απαντήσεις για το τι έφταιξε. Δεν θα ψάξουμε δικαιολογίες αλλά θα πρέπει να βρούμε τους λόγους".

Επιμένετε πως η ομάδα δε χρειάζεται παίκτες και πως το ρόστερ είναι καλό; "Νομίζω πως σήμερα φάνηκε διαφορά στα ρόστερ, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με το ρόστερ, αρκεί βέβαια να αποδίδουν σύμφωνα με την ποιότητά τους. Σήμερα δεν έγινε αυτό".

Με το -6 έχει τελειώσει το πρωτάθλημα; "Πόσα παιχνίδια μένουν; Πόσους πόντους μπορούμε να πάρουμε; Ξέρω τι εννοείτε. Θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ψάξουμε τους βαθμούς που πρέπει. Υπάρχουν παίκτες που έχουν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα...Έχουμε αρκετή ποιότητα".

Το πλάνο που είχατε στο παιχνίδι ήταν σωστό τελικά; "Ουσιαστικά ήρθαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και δεν το κάναμε. Αμυντικά για αρκετά λεπτά τα πήγαμε καλά. Δεν μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις ακόμα. Υπήρξε προετοιμασία κατάλληλη και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρέασαν. Μπορεί και να έπρεπε να γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη μετά το Ισραήλ".

.........................................................

Ο Σανθ Χακόμπο μιλώντας μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, αναφέρθηκε στη ντροπιαστική ήττα του ΠΑΟΚ, ενώ έκανε και την αυτοκριτική του. 
Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είναι μια πολύ βαριά ήττα για μας, μια πολύ στενάχωρη ήττα. Θεωρώ ότι είναι τα τελευταία 3 χρόνια η πιο βαριά ήττα, για μένα προσωπικά η πιο βαριά της ζωής μου. Όλοι όσοι αγωνιζόμαστε πρέπει να σεβόμαστε το έμβλημα και νομίζω σήμερα δεν το κάναμε. Όσοι ήμασταν υπεύθυνοι έπρεπε να ήμασταν εδώ.

Αν είμαι εγώ ο υπεύθυνος, αναλαμβάνω εγώ την ευθύνη ακόμα-ακόμα και να φύγω. Παίξαμε πάρα πολύ άσχημα, δεν ήταν όμως το σημερινό παιχνίδι το μοναδικό και με τη Μακάμπι την Πέμπτη το ίδιο έγινε, όμως σήμερα είχαμε τον Ολυμπιακό που δεν είναι Μακάμπι. Αισθάνομαι ντροπή για αυτό που έγινε σήμερα, δεν υπάρχουν πολλά λόγια να πω σ' αυτό το σημείο.

Όταν νικάει η ομάδα είναι εύκολο κάποιοι να βγαίνουν και μιλάνε, εγώ δεν είμαι αρχηγός να ποιος φταίει ή οτιδήποτε. Εγώ ήρθα τώρα να πω αυτό που νιώθω, είναι πολύ κακό για έναν ποδοσφαιριστή να χάνει έτσι και να μη λέει τίποτα. Είμαι άντρας και δεν κλαίω. Πρέπει να μάθουμε από αυτό και δεν μαθαίνουμε".

............................................

Ο Κοστίν Λάζαρ μίλησε για τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, τονίζοντας οτι η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν η πιο κακή την τελευταίας τριετίας.
Οι δηλώσεις του:

"Ήταν η χειρότερη εμφάνισή μας εδώ και τρία χρόνια, υπήρχε πλάνο νίκης, ήμασταν λίγο άτυχοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μετά καταρρεύσαμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες".


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4