Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε τον Ηρακλή με σύμμαχο τον .. Βαρδάρη! (1964)

Σαν σήμερα στις 22/11/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε φιλικό παιχνίδι και ενώ το πρωτάθλημα της σεζόν 1964-1965, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 2.000 οπαδούς του, πήρε τη φιλική νίκη, επικρατώντας με 2-0, σε μια αναμέτρηση που έγινε κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Και όταν λέμε αντίξοες καιρικές συνθήκες, εννοούμε ένα πολύ δυνατό Βαρδάρη που έπνεε εκείνη τη μέρα στη Θεσσαλονίκη και έκανε τις κινήσεις των παικτών, πολύ δύσκολες.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο 45λεπτο, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του στην επανάληψη και να ανοίγει το σκορ στο 59ο λεπτό με τον Νικολαΐδη, το δυνατό σου του οποίου δεν μπόρεσε να σταματήσει ο τερματοφύλακας του Ηρακλή, αν και φάνηκε πως έλεγχε τη φάση!

Στο 89ο λεπτό ο Λέανδρος εκτέλεσε κόρνερ, ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος φάνηκε αρχικά πως θα μπλοκάρει την μπάλα, όμως αυτή και λόγω του δυνατού ανέμου του έφυγε από τα χέρια, για να έρθει ο Νικολαΐδης να τη σπρώξει στα δίχτυα για δεύτερη φορά. 

Ένα γκολ που κάποιοι αθλητικογράφοι της εποχής το «χρέωσαν» στον Λέανδρο, γράφοντας πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή μετά την απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γιαννέλος, Αποστολίδης, Λέανδρος και από τον Ηρακλή οι Μπέλλης, Χαλιαμπάλιας, Κουρτίδης.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μαμόπουλος, Ραπτόπουλος, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Αποστολίδης, Λέανδρος, Λιτόπουλος, Νικολαΐδης, Τασσόπουλος, Γιαννέλος. Έπαιξαν ακόμη οι: Βαλτσάνης, Δούκας, Χαραλαμπίδης, Βασιλειάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4