Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Νοεμβρίου 2018

Νίκησε την Καλαμάτα με "σβησμένη μηχανή"! (1974)


Σαν σήμερα στις 3/11/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Καλαμάτα σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πρόγιο σαν υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 12.000 θεατές (9.960 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, χωρίς να ικανοποιήσει όμως με την απόδοσή του.

Οι παίκτες μας είχαν την εδαφική υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι αναγκαστικές αλλαγές των Τερζανίδη – Αναστασιάδη (αλλαγή στην αλλαγή!) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να μην ρολάρει σωστά η μεσαία μας γραμμή.


Το σκορ άνοιξε στο 12ο λεπτό ο Σαράφης με μια εκπληκτική κεφαλιά, από αυτές που θεωρούνταν «σπεσιαλιτέ» του Καίσαρα, για να κάνει το 2-0 στο 52΄ο Ασλανίδης με σουτ.
 
Αργότερα, στο 77ο λεπτό, το σουτ του Ασλανίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Λαγογιάννη.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Γκουερίνο, Αποστολίδης και από την Καλαμάτα οι Λαγογιάννης, Μάνα, Καπαματζιάν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (21' Αναστασιάδης, 35' Γκουερίνο), Παρίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κερμανίδης, Ασλανίδης.

Καλαμάτα: Λαγογιάννης, Μπιστικέας, Σκαφιδάς, Λαζαρακόπουλος, Μάνα, Μάραντος (82' Χατζηογλίδης), Σταματόπουλος, Καπαματζιάν, Αντωνάκος, Καλλιγέρης (29' Παπαδόπουλος), Χάνιος.


* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.
 
Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28.

* Ο Ελβετός τερματοφύλακας Ρενέ Ντεκ που διαβάσατε πιο πάνω στη σύνθεση του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, παίζοντας σε 31 ματς, δεχόμενος 25 γκολ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4