Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Νοεμβρίου 2018

Ήττα στη Φιλαδέλφεια για τον μαχητικό ΠΑΟΚ! (1969)

Σαν σήμερα στις 23/11/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος του Βορρά με τον Ούγγρο τεχνικό Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε 28.000 θεατές (26.042 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0.
Ο Τσάκναντι κατά την προσφιλή του συνήθεια έβαλε παίκτες μας να παίξουν μαν του μαν πάνω σε αντιπάλους και με σφιχτή και καλά οργανωμένη άμυνα, στοχεύοντας στην ισοπαλία.
Το σκορ άνοιξε στο 13' με τον Νικολαΐδη (αρχική εικόνα), μετά από συνδυασμό των Σταθόπουλου – Πομώνη, με τον ΠΑΟΚ να αγγίζει την ισοφάριση στο 37' ξέφυγε από τον Καραφέσκο, πλάσαρε τον Κωνσταντινίδη, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως ο Σταθόπουλος σαν από μηχανής θεός απέτρεψε την ισοφάριση!
Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ και στο 47', όταν μετά από σέντρα του Γιακουμή ο Παρίδης από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά όμως ο Κωνσταντινίδης απέκρουσε, κρατώντας το προβάδισμα της αθηναϊκής ομάδας.
Το τελικό 2-0 σημειώθηκε στο 60' όταν οι Παπαϊωάννου – Καραφέσκος συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με δυνατό ευθύβολο σουτ βολέ, νίκησε τον Πίρτσο (παραπάνω εικόνα).
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Φουντουκίδης, Παρίδης και από την ΑΕΚ οι Τόσκας, Πομώνης, Νικολαΐδης.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Τόσκας, Σταθόπουλος, Φραγκουδάκης, Καραφέσκος, Βεντούρης, Σκευοφύλαξ, Νικολαΐδης, Παπαϊωάννου, Πομώνης.

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Κοντογιώργος (62' Λάζος), Μήτρακας, Παπαχριστούδης, Φουντουκίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Σαράφης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Αφεντουλίδης.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. 

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. 

Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4