Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνημα με εξάρα στο Κύπελλο της σεζόν 1979-80!

Σαν σήμερα στις 21/11/1979, για τον α' γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1979-1980, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Αναγέννηση Γιαννιτσών...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.521 τα εισιτήρια), επικράτησε πολύ εύκολα με 6-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες των Αναστασιάδη – Ορφανού, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Κωστίκο. 

Στο 16' ο Κούδας με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια, από αυτές που τον καταξίωσαν στις συνειδήσεις όλων των ποδοσφαιρόφιλων, σημείωσε το 2-0 και στο 29΄ο Κώστας Ιωσηφίδης με σουτ έγραψε το 3-0.
Στο 44' ήταν η σειρά του Αλεξανδρίδη να χριστεί σκόρερ εκμεταλλευόμενος σύγχυση στην περιοχή της Αναγέννησης και οι ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον ΠΑΟΚ προηγούμενο με 4-0, όταν ακούστηκε ο σφύριγμα του διαιτητή Βούλγαρη.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με ιδιαίτερα σφιχτή άμυνα, φοβούμενοι εκτόξευση του σκορ, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται τελικά με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 6-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Αλεξανδρίδης στο 56' και ο Κωστίκος στο 85'.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Κωστίκος και από την ομάδα των Γιαννιτσών οι Κοντόπουλος, Κούλογλου.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης (32' Βασιλάκος), Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Αλαβάντας, Κωστίκος, Κούδας (46' Γκουερίνο), Αλεξανδρίδης.

Αναγέννηση Γιαννιτσών: Τολούδης, Ασλανίδης, Σουγκάκης, Κεχαγιάς, Δημτσούδης, Μίτσκας (46' Δουλγερίδης), Τσιρογιάννης, Ανθιμίδης, Κούλογλου, Κοντόπουλος, Γιαβάσης (46' Ξανθόπουλος).

* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε κάνει μια εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο, πλήρωσε όμως τελικά τη μη δυνατότητα να αγωνιστεί στην Τούμπα στον ημιτελικό με τον Ηρακλή, από τον οποίον αποκλείστηκε σε διπλά ματς που έγιναν όμως και τα δύο στο Καυτανζόγλειο! (0-1 σαν γηπεδούχοι και 1-1 σαν φιλοξενούμενοι).

* Η ομάδα στον α' γύρο του θεσμού είχε αποκλείσει την Αναγέννηση Γιαννιτσών (6-0), στον β' γύρο τον Ολυμπιακό (1-2 στον Πειραιά), στον γ' γύρο την ΑΕΚ (1-0) και στον προημιτελικό τον Άρη (ήττα 1-0 εκτός, νίκη με 2-0 στην παράταση στη ρεβάνς του Καυτανζογλείου, με Λόραντ στον πάγκο μας).

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Θόδωρος Αποστολίδης (Νο3) να πλασάρει τον Τολούδη, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4