Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Οκτωβρίου 2018

Ήττα με ανατροπή στο Αλκαζάρ (1986)

Σαν σήμερα στις 26/10/1986, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Αλκαζάρ την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987...

Ο Δικέφαλος με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε 14.000 θεατές (12.762 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1 αν και προηγήθηκε στο 37ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βασίλη Βασιλάκου (πραγματικά ασύλληπτο το σουτ)!

Φυσικά αυτό που θυμόμαστε περισσότερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι ο άδικος χαμός του καθηγητή Χαράλαμπου Μπλιώνα και πολύ λιγότερο τα όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο!
Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός στα πρώτα 45 λεπτά, αλλά εξαφανίστηκε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να φτάνουν στην ανατροπή και η ομάδα μας να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.
Αρχικά η ΑΕΛ ισοφάρισε στο 48ο λεπτό με τον Γκαλίτσιο (παραπάνω εικόνα), όταν ο αμυντικός των γηπεδούχων σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Παραφέστα, νίκησε τον Τερζή.
Στο 54' το σουτ του Άνταμτσικ σταμάτησε στο δοκάρι μας για να έρθει στο 86' ο Αλεξούλης να σημειώσει το 2-1 (εικόνα που ακολουθεί). 
Ένα λεπτό αργότερα η τοπική ομάδα έμεινε με «10», λόγω αποβολής του Καραπιάλη με δεύτερη κίτρινη. Την πρώτη την είδε για καθυστέρηση μετά το 2-1 και τη δεύτερη επειδή τράβηξε από πίσω τον Νίκο Αλαβάντα!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αλαβάντας, Μπανιώτης, Σκαρτάδος και από την ΑΕΛ οι Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος
Οι συνθέσεις:

Λάρισα: Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Τσιώλης, Άνταμτσικ, Ρόνμπεργκ (41' Καραπιάλης), Ζιώγας, Ανδρεούδης, Σκούτας (66' Αλεξούλης).

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Βασιλάκος (82' Μαλιούφας), Παπαϊωάννου (88' Ιορδανίδης), Αλεξανδρίδης.



* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21. Μετά τους μηδενισμούς βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες!
 
* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς.

* Τη σεζόν 1986 - 1987, το 8ο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σημαδεύτηκε από την απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. 

Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Πανθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1986-1987.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4