Ήταν η 26η Οκτωβρίου του 1986, όταν ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε σε βαρύ πένθος, εξαιτίας του χαμού του Χαράλαμπου Μπλιώνα, σε ματς της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ στο Αλκαζάρ!
Τι είχε συμβεί: Ο 29χρονος καθηγητής της ΣΕΛΕΤΕ κατοικούσε στην Αθήνα και ετοιμαζόταν να παντρευτεί, όμως η μοίρα του έπαιξε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι.
Για προσωπικές του υποθέσεις, είχε αναγκαστεί να πάει στο Λουτρό Ελασσόνας, απ' όπου καταγόταν και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου του 1986, βρέθηκε στη Λάρισα, ώστε από εκεί να επιβιβαστεί στα ΚΤΕΛ και να φτάσει στην πρωτεύουσα.
Δυστυχώς, το ταξί που τον μετέφερε καθυστέρησε στον δρόμο και ο καθηγητής έχασε το δρομολόγιο. Το επόμενο λεωφορείο θα αναχωρούσε το απόγευμα και για να περάσει τον χρόνο του, πήγε στο Αλκαζάρ. Εκεί όπου η ΑΕΛ αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ. Αυτή ήταν ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που πήγαινε στο γήπεδο!!!
Έβγαλε εισιτήριο στην Θύρα 1 του γηπέδου, όπου βρίσκεται απέναντι από τα επίσημα και θεωρείτο μια ήρεμη κερκίδα, μακριά από ακρότητες. Ωστόσο, το κακό δεν άργησε να γίνει.
Περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, οι οργανωμένοι οπαδοί των δύο ομάδων αντάλλασσαν υβριστικά συνθήματα και τρεις φωτοβολίδες από την θύρα των οπαδών του «Δικέφαλου», έφυγαν με προορισμό τους οπαδούς της ΑΕΛ.
Οι δύο πρώτες σταμάτησαν στο έδαφος, αλλά η τρίτη, ήταν και η μοιραία, καθώς πήρε πολύ περίεργη τροχιά, χτύπησε στα κάγκελα της Θύρας 1, εξοστρακίστηκε αλλάζοντας πορεία και καρφώθηκε στον λαιμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα που βρισκόταν πολύ κοντά σε αυτά!
Πριν καλά καλά καταλάβει αυτός και οι γύρω του τι είχε συμβεί, η φωτοβολίδα του έκοψε την καρωτίδα και αμέσως σωριάστηκε στο έδαφος. Οι διπλανοί του αντιλήφθηκαν άμεσα το δυσάρεστο το περιστατικό και προσπάθησαν να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία από τον λαιμό του καθηγητή.
Δυστυχώς, ασθενοφόρο στο γήπεδο δεν υπήρχε και οι οπαδοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μία διαφημιστική πινακίδα προκειμένου να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο πάνω σε αγροτικό. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έχασε τη ζωή του και βύθισε στο πένθος όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το παιχνίδι διεξήχθη κανονικά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-1, όμως η απόφαση για να πραγματοποιηθεί το ματς προκάλεσε την έντονη κατακραυγή για την ΕΠΟ, διοργανώτρια τότε του πρωταθλήματος, αλλά και για τους γηπεδούχους.
Ο τότε αστυνομικός υποδιευθυντής ασφαλείας, (Κράβαρης), έδωσε εντολή στους άνδρες της Αστυνομίας να παρακολουθούν στενά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ (κάθε αλλαγή θέσης), καθώς πίστευε πως ο δράστης, δεν θα καθόταν σ' ένα σημείο, αλλά θα μετακινούνταν, δίνοντας εντολή σε τοπικό φωτογράφο να τραβήξει καρέ καρέ όλες τις κινήσεις στην εξέδρα των φιλοξενούμενων.
Μόλις τα αρνητικά εμφανίστηκαν, παρατηρήθηκε πως ένας νεαρός με μπουφάν έντονου χρώματος άλλαζε συνέχεια θέσεις. Κατά την αποχώρηση των οπαδών από το γήπεδο, ο νεαρός, μαζί με άλλους 9 που ήταν δίπλα του, συνελήφθηκαν και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να δώσουν καταθέσεις.
Ένας εξ αυτών, υπέδειξε τον Βασίλη Θεοδωρίδη, 20 ετών τότε, ως δράστη. Μάλιστα στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας 27 Οκτωβρίου σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκαν φωτοβολίδες ίδιες με αυτή που είχε σκοτώσει τον Μπλιώνα, μιας και ο πατέρας του ήταν ψαράς.
Στην πρώτη του κατάθεση, ο Θεοδωρίδης αποδέχθηκε τις κατηγορίες, αναφέροντας: «Ήταν ατύχημα. Προσπάθησα να τραβήξω το σχοινάκι, αλλά έμπλεξε. Την έστρεψα λίγο πλάγια και εμπρός αλλά εκείνη τη στιγμή ενεργοποιήθηκε», όμως, λίγο αργότερα άλλαξε την κατάθεσή του, έπειτα από υπόδειξη των συνηγόρων.
Το δικαστήριο δεν πείστηκε για την αθωότητά του και τον καταδίκασε σε 8 χρόνια κάθειρξης. Αποφυλακίστηκε από τον Βόλο το 1991 έχοντας δείξει καλή διαγωγή. Όμως, ο πρώτος θάνατος Έλληνα φιλάθλου από οπαδική βία -εντός γηπέδου- είχε ήδη καταγραφεί...