Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Οκτωβρίου 2018

Ήττα με ... αποθέωση στην Τούμπα! (2014)

Σαν σήμερα στις 23/10/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την πρωτοπόρο του ομίλου μας, Φιορεντίνα, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης του Europa League της περιόδου 2014-2015 και έχασε 1-0...

Μπροστά σε 25.000 θεατές ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Βίτορ – Κατσικά – Σκόνδρα στην άμυνα, Κάτσε – Τσανδάρη – Τζιόλη στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη - Περέιρα – Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Ο Δικέφαλος μπήκε κουμπωμένος στο γήπεδο, με τους Ιταλούς να πιέζουν στα πρώτα λεπτά και να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπερναντέσκι στο 4' και στο 7', όταν λάθη των Γλύκου και Κατσικά έφεραν τον παίκτη της Φιορεντίνα σε θέση βολής, ευτυχώς αστόχησε...

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στο 9' τραυματίστηκε ο Σκόνδρας, δίνοντας τη θέση του στον Κίτσιου... Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τη ζωντάνια που μας είχε συνηθίσει στα τελευταία παιχνίδια του, πολλά τα λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής με αρκετούς παίκτες να παρουσιάζονται αγνώριστοι. 

Η Φιορεντίνα στο 38΄άνοιξε το σκορ με τον Βάργκας, σε μια φάση στην οποία ο παίκτης της ιταλικής ομάδας πήρε την μπάλα στην περιοχή μας, σούταρε από το ύψος του πέναλτι, ο Γλύκος απέκρουσε εξαιρετικά, πήρε το ριμπάουντ ο ίδιος ο παίκτης και από κοντά σκόραρε.
Τα υπόλοιπα λεπτά μέχρι τη λήξη του 45λεπτου, κύλησαν με τον ΠΑΟΚ, να προσπαθεί να αντιδράσει, αλλά η μόνη αξιόλογη φάση που καταγράφηκε ήταν ένα σουτ του Αθανασιάδη το οποίο μπλόκαρε ο Ταταρουσάνου. 

Κορυφαίος για τον Δικέφαλο στο πρώτο μισό του αγώνα ήταν ο Κάτσε που έτρεξε ακατάπαυστα, μάρκαρε παντού και από αυτόν περνούσαν όλες οι μπάλες στις επιθέσεις της ομάδας!

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στην επανάληψη πολύ καλύτερα σε σχέση με την έναρξη του αγώνα, άρχισε να πιέζει να κλέβει μπάλες, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να βγει κάποια καλή φάση στην εστία του Ταταρουσάνου. 

Στον αντίποδα, η Φιορεντίνα, ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ψηλά και άφησε χώρους στα μετόπισθεν και στο 63' ο Βάργκας είχε σουτ από κοντά στο δοκάρι του Γλύκου.
Γκολάσα και Παπαδόπουλος ήταν οι αλλαγές του Αναστασιάδη, χωρίς να καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα του παιχνιδιού, αν και ιδιαίτερα ο πρώτος έδειξε διάθεση και βοήθησε. 

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ έπαιξε και με σέντρες χωρίς να απειλήσει καθώς αυτές σταματούσαν στους υψηλόσωμους κεντρικούς αμυντικούς της Φιορεντίνα.

Ο κόσμος που γέμισε το γήπεδο, χειροκρότησε την ομάδα παραμένοντας στις κερκίδες αρκετή ώρα μετά τη λήξη... Το αποτέλεσμα στον αγώνα του Μινσκ (ισοπαλία), άφηνε ανοικτή την υπόθεση πρόκριση, καθώς ο ΠΑΟΚ είχε ελπίδες για τη 2η θέση!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας (11' Κίτσιου), Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς, Τζανδάρης, Κάτσε, Τζιόλης, Περέιρα (54' Γκολάσα), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (81' Παπαδόπουλος).

Φιορεντίνα: Ταταρουσάνου, Ρίτσαρντς, Μπαντέλ, Βάργκας, Κούρτιτς, Μπασάντα, Βαλερο (66' Λατζάρι), Πασκουάλ, Μπερναντέσκι (57' Κουαντράτο), Τόμοβιτς, Ίλισιτς (78' Μαρίν).

..........................................

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στη Φιορεντίνα, ο Άγγελος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στα λάθη τα οποία κόστισαν στον ΠΑΟΚ αλλά και την αναγνώριση της προσπάθειας που έκανε η ομάδα από τον κόσμο.
Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

"Δεν κάναμε σχεδόν τίποτα από αυτά που μπορούμε. Από δικά μας λάθη έγιναν οι φάσεις του αντιπάλου και μια φορά το πληρώσαμε. Όταν παίζεις με μια ομάδα έμπειρη από μεγάλο πρωτάθλημα, δεν μπορείς να κάνεις τέτοια λάθη. Αυτό πάθαμε σήμερα".

Για το αν επηρέασε η αλλαγή σχηματισμού: "Είχα πει ότι θα αλλάξουμε σχηματισμό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Τα λάθη δεν έγιναν λόγω του σχηματισμού αλλά από επιπολαιότητες απέναντι σε μια ομάδα που μας πίεσε και εμείς νομίζαμε ότι θα είναι εύκολη. Ακόμα και στο δεύτερο μέρος, δεχθήκαμε αντεπιθέσεις μετά από λάθη που απαγορεύεται να κάνει μια επαγγελματική ομάδα".

Για την Φιορεντίνα: "Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, όχι υπερβολικά ούτε παθητικά. Σήμερα είχαμε μια ομάδα απέναντι με πολλούς ξεκούραστους παίκτες, κι εμείς βγάλαμε σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα με αυτούς. Τέτοια ματς με αυτές τις ομάδες, κρίνονται στις λεπτομέρειες. 

Εγώ κρατάω τη μεγάλη προσπάθεια των παικτών. Κάποια παιδιά που δεν έχουν τις εμπειρίες όμως πρέπει να μάθουν πως να λειτουργούν. Βασικά πράγματα, βασικά λάθη".

Για τον κόσμο: "Τον κόσμο του ΠΑΟΚ τον ξέρω πολύ καλά. Είναι δύσκολα τα πράγματα όταν δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο. Σήμερα χειροκρότησε την προσπάθεια. Εκτιμάει από αυτά που βλέπει. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τον κόσμο".

Για τον ΠΑΟΚ απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους: "Βάση των αποτελεσμάτων και της εικόνας, ίσως είναι αλήθεια ότι δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε. Κάποια παιδιά θέλουν χρόνο να βελτιωθούν και να μάθουν. Θα δούμε που θα πάει στο τέλος".

Για την πρόκριση: "Εγώ ξέρω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά άλλος αποφασίζει".

..........................................................

Ο Ραζβάν Ρατς μίλησε για την παρουσία του κόσμου του στη σημερινή αναμέτρηση και σημείωσε πως η ομάδα χρειάζεται ανάλογη στήριξη από τις εξέδρες και στα εγχώρια παιχνίδια.
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση μετά την ήττα: "Το αποτέλεσμα σήμερα στο Μινσκ μας κρατάει ακόμα στην υπόθεση πρόκριση. Βέβαια πρέπει να πάρουμε αποτέλεσμα στην Φλωρεντία και να νικήσουμε τα άλλα δύο ματς. Πρώτος τελικός για μας είναι στην Ιταλία και μετά βλέπουμε".

Για το παιχνίδι: "Ήταν επίπονο παιχνίδι σήμερα. Πρέπει να ξεκουραστούμε αλλά να αλλάξουμε και πνευματικά ώστε να προετοιμαστούμε σε ένα διαφορετικό παιχνίδι όπως αυτό με την Βέροια".

Για την παρουσία του κόσμου: "Είναι πάρα πολύ όμορφο να φωνάζουνε οι οπαδοί σου 90 λεπτά αλλά και μετά το ματς και παρά την ήττα. Οι παίκτες της Φιορεντίνα έμειναν με ανοιχτό το στόμα και με ρωτούσαν αν είναι πάντα έτσι. 

Έχουμε και εμείς ένα χρέος απέναντι στον κόσμο να δίνουμε το 100% σε κάθε αγώνα. Το ζητάω και σαν χάρη να είναι έτσι και στα ματς του πρωταθλήματος και εμείς θα τα δίνουμε όλα γιατί το πρωτάθλημα είναι ένας σημαντικός στόχος".

Δείτε videos από την ασπρόμαυρη κερκίδα, εκείνη τη μέρα, στην κατάμεστη Τούμπα ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4