Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Οκτωβρίου 2018

Τρίποντο και μοναξιά της κορυφής! (2014)

Σαν σήμερα 26/10/2014, για την 8η αγωνιστική της Super League, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ομάδα της Βέροιας, με 4-1, στο ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος ...
Μπροστά σε λίγους σχετικά θεατές (9.116 τα εισιτήρια), ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς – Τζιόλη – Κατσικά – Κίτσιου στην άμυνα, Κάτσε – Τσανδάρη – Γκολάσα στη μεσαία γραμμή και Αθανασιάδη - Μακ – Σαλπιγγίδη στην επίθεση.
Ο Δικέφαλος μπήκε φορτσάτος στο γήπεδο, πίεσε ασφυκτικά τη Βέροια από την αρχή και ήδη στο 7' είχε καταγράψει τρεις πολύ μεγάλες φάσεις. 

Στο 1' μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Κίτσιου που βγήκε μόνος με τον Καντιμοίρη, αλλά το σουτ του, βρήκε σε πόδι αμυντικού και πέρασε κόρνερ. 

Στο 2ο λεπτό ανάποδο ψαλίδι του Κλάους, απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Καντιμοίρης και στο 7' ήταν η σειρά του Μακ να βγει τετ α τετ με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, αλλά ο τελευταίος να αποκρούει και πάλι κρατώντας την εστία του ανέπαφη!

Ο φρενήρης ρυθμός του Δικεφάλου έπεσε στη συνέχεια, η ομάδα συνέχισε να έχει κατοχή και να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού παίζοντας κυρίως από τις πτέρυγες. 

Στο 19' γύρισμα του Μακ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε παράλληλα με τους Σαλπιγγίδη – Αθανασιάδη να μην την προλαβαίνουν να την σπρώξουν στην άδεια εστία!
Στο 25ο λεπτό η κατοχή ήταν στο 71% για τον ΠΑΟΚ, ένα νούμερο που από μόνο του δίνει ανάγλυφα την εικόνα του ματς ως εκείνη τη στιγμή... 

Σε εκείνο το λεπτό, σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, ο Κλάους δεν βρίσκει την μπάλα και ο επερχόμενος Μακ με δυνατό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, αποκαθιστώντας την τάξη στην Τούμπα...

Μεγάλη ενέργεια έβγαζε η ομάδα, με τον Ρατς να βάζει μπαλιές ακριβείας στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας και από εκεί και πέρα, ο Σαλπιγγίδης με τα γυρίσματά του απειλούσε την φιλοξενούμενη ομάδα διαρκώς...

Στο 29' η πρώτη καλή προσπάθεια της Βέροιας με σουτ του Μπεν το οποίο απέκρουσε δύσκολα ο Γλύκος, ενώ στα λεπτά που ακολούθησαν ο ρυθμός του παιχνιδιού σταδιακά έπεσε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ δεν προσπαθούσε να βρει και πάλι το δρόμο για την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 37' γύρισμα του Γκολάσα στον Τζανδάρη, εξουδετερωμένος ο Καντιμοίρης, αλλά το σουτ κόντραρε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ! Και φτάσαμε στο 42ο λεπτό, όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, σέντρα του Μακ στον Σαλπιγγίδη που ακολούθησε τη φάση και 2-0!

Ο Δικέφαλος τελείωσε το ημίχρονο με 14 τελικές, πολλές από τις οποίες ήταν άχαστα γκολ... Ο ΠΑΟΚ πάτησε την Βέροια που δεν κατάλαβε τι την χτύπησε στο πρώτο μισό του παιχνιδιού! 

Στο 52' ο Καντοιμίρης σταμάτησε κεφαλιά του Κατσικά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρατς και στο 56' μετά από εκπληκτική συνεργασία Μακ – Ρατς – Γκολάσα, ο Κάτσε με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε 3-0! Πανέμορφο γκολ.

Στο 59' αμυντικός της Βέροιας απομάκρυνε επί της γραμμής σέντρα σουτ του Σαλπιγγίδη την ώρα που στην Τούμπα ο κόσμος είχε στήσει πανηγύρι βλέποντας τον ΠΑΟΚ να κεντάει στο γήπεδο.

Στο 63΄στη θέση του Σαλπιγγίδη (με καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι του) πέρασε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ενώ στο επόμενο λεπτό ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ ο Σωτήρης ο Μπαλάφας την ώρα που γινόταν αλλαγή!

Στο 68' μαγική σέντρα του Ρατς, δυνατή κεφαλιά του Παπαδόπουλου άουτ! Στο 70' στη θέση του Κάτσε (εξαιρετικός και σήμερα), πέρασε ο Μαντούρο. 

Στο 79' είδαμε ένα μαγικό γκολ με τη σφραγίδα δύο πολύ μεγάλων παικτών! Εκπληκτική σέντρα του Ρατς και ονειρεμένο τελείωμα από τον Κλάους, που με γυριστό σουτ έκανε το 4-0!

Στο 82' εξαιρετική κάθετη του Μακ στον Γκολάσα, σουτ στην κίνηση από τον Ισραηλινό, αλλά ο Καντιμοίρης απέκρουσε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κατσικάς έκανε ένα παιδικό λάθος και ο Μπεν μείωσε σε 4-1.

Όσον αφορά τον Mr. Ανδρέα Παππά: Λίγος για μια ακόμη φορά με αρκετές αλλοπρόσαλλες αποφάσεις σε ένα τόσο εύκολο παιχνίδι...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος. Ρατς, Τζιόλης, Κατσικάς, Κίτσιου, Κάτσε (69' Μαντούρο), Γκολάσα, Τζανδάρης, Μακ, Αθανασιάδης (80' Περέιρα), Σαλπιγγίδης (62' Παπαδόπουλος).

Βέροια: Καντιμοίρης, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπράβο, Μπατιόν, Μπαλάφας (Μπαρντέρα 64′), Γεωργιάδης (Μπαργκάν 58′), Καλτσάς (Κατίδης 67′), Μπεν, Κάμπορα

.................................................................

Ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του ήταν μετά το παιχνίδι ο Άγγελος Αναστασιάδης, εξέφρασε όμως και τον προβληματισμό του για τα εύκολα γκολ που δέχεται η άμυνα.
Αναλυτικά:

"Τρέξαμε πιο πολύ με τη Φιορεντίνα από ό,τι σήμερα. Φοβόμουν αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Ευτυχώς τα παιδιά έκαναν αυτό που πρέπει, αυτό που ζητάμε σε καθημερινή βάση. Κάναμε πολλές φάσεις, θα μπορούσαμε να τελειώσουμε σωστά περισσότερες φάσεις. Κάναμε λάθη στο προηγούμενο ματς και είχε πέσει λίγο η ψυχολογία αλλά το ξεπεράσαμε".

Για την εικόνα της άμυνας και της επίθεσης (19-3 γκολ): "Δουλέψαμε πάρα πολύ από το καλοκαίρι στο αμυντικό κομμάτι, και πολύ λιγότερο στο επιθετικό. Αυτό χρειάζεται και χρόνο. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει πολύ διάθεση και μεγάλη προσπάθεια κι αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Για τον Τζιόλη που χρησιμοποιήθηκε ως στόπερ: "Δε γίνεται ένας που παίζει αμυντικό χαφ και καταπίνει χιλιόμετρα να μην μπορεί να παίξει στόπερ. Είναι πιο εύκολο. Αν υπάρχει ομαδική προσπάθεια και θέληση, όλα γίνονται. Καλό βέβαια είναι να έχεις όλους τους παίκτες στη διάθεση σου".

Για το γκολ που πέτυχε η Βέροια: "Τα γκολ που έχουμε δεχτεί μέχρι τώρα είναι δώρα. Σαν τα σουπερμάρκετ! Ένα συν ένα δώρο. Αυτό είναι τραγικό για μένα. Γίνεται πάντα προς τα τελευταία λεπτά. Απαγορεύονται αυτά".

.............................................

Ο MVP της αναμέτρησης με τη Βέροια, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στο περιθώριο της βράβευσής του μίλησε για τη νίκη αλλά και τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Τα όσα δήλωσε:

"Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνεις να φτάνεις σε τέτοιο επίπεδο απόδοσης όπως εμείς σήμερα αλλά φυσικά δεν φαίνεται συνέχεια αυτό το πράγμα. Στο προηγούμενο ματς με την Φιορεντινα έπαιξε ρόλο και η ποιότητα του αντιπάλου που είναι πιο δυνατός.

Είναι φυσιολογικό όταν παίζεις απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα να μην τα καταφέρνεις το ίδιο καλά. Από εκεί και πέρα θα έρθουν και οι στιγμές που ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει και καλύτερη ομάδα.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα αλλά είναι νωρίς να λέμε μεγάλες κουβέντες. Το θέμα είναι να το αποδεικνύουμε με πράξεις και όχι με λόγια. Έχουμε για το Κύπελλο δύο παιχνίδια φωτιά και πρέπει να παίξουμε όπως πρέπει για να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Όλες οι ομάδες βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι και πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα".

.......................................................

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο επανεμφανίστηκε σε παιχνίδι του ΠΑΟΚ μετά από αρκετό καιρό και στις δηλώσεις τόνισε πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και σκοράρει πολύ εύκολα...
Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά είπε: "Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα μετά από καιρό, πάντα δύσκολο να επιστρέφεις μετά από καιρό, μπαίνεις κατευθείαν στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος που έπαιξα λίγο, αισθάνομαι καλά και όσο περνάει ο καιρός θα είμαι ακόμη καλύτερα"...

Σε ερώτηση για το πώς είδε το παιχνίδι, απάντησε: "Αντιδράσαμε πολύ καλά μετά την ήττα από τη Φιορεντίνα, θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει και άλλα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε τέσσερα στο σύνολο, και η ομάδα έδειξε πολύ καλή αντίδραση απέναντι σε μια ομάδα που ήταν 2η στο πρωτάθλημα".

Τι σημαίνει το γεγονός ότι παίκτες που αντικαθιστούν αυτούς που λείπουν χωρίς να παίζουν στη φυσιολογική τους θέση, τι μαρτυράει και τι σημαίνει για τη συνέχεια; "Είναι πολύ καλό, είμαστε στο σωστό δρόμο. Στην αρχή της σεζόν όλοι ρωτούσαν για νέους παίκτες, ζητούσαν νέους παίκτες, πλέον κανένας δεν ασχολείται με αυτό, έχουμε μια καλή ομάδα, είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλον, είμαστε ενωμένοι και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο".

Όσο για το ματς της Τετάρτης για το κύπελλο με τον ΠΑΣ: "Πρέπει να κερδίσουμε, είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, χρειαζόμαστε τους βαθμούς και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη".

Τέλος ο Μαντούρο ρωτήθηκε για τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη: "Είμαστε σε καλή φόρμα ειδικά στο πρωτάθλημα και αν συνεχίσουμε να σκοράρουμε, θα είναι πιο εύκολο να κερδίσουμε τα παιχνίδια".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4