Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2018

Διπλό στον Βόλο με Μιχάλη Μπέλλη! (1971)


Σαν σήμερα στις 24/10/1971, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου, σε παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.610) τα εισιτήρια, πήρε τη νίκη με γκολ που σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό, ο Μιχάλης Μπέλλης!

Αυτό ήταν το ένα από τα τρία συνολικά τέρματα, που σημείωσε ο Μπέλλης με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στο διάστημα 1970-1973, κατά το οποίο αγωνίστηκε στην ομάδα!

Ο νεοφώτιστος εκείνη τη σεζόν Ολυμπιακός Βόλου, έπεσε πάνω σε μια πολύ καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ ενισχυμένη στο κέντρο της και λίγες ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες απείλησε να φτάσει σε κάποιο γκολ... Σαράφης και Ασλανίδης απουσίαζαν από την ομάδα μας, όμως αυτό δε στάθηκε ικανό να μας στερήσει το πρώτο διπλό εκείνης της σεζόν! 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ξεκίνησε από ένα φάουλ που κέρδισε ο Δημήτρης Παρίδης, το εκτέλεσε με πάσα ο Κούδας στον Μπέλλη και αυτός με συρτό γωνιακό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαρρή, ο οποίος έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του!
Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί βγαίνοντας στην επίθεση, όμως ο Σαββουλίδης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Στο 55' το σουτ του Μπέλλη πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα την ίδια τύχη είχε το σουτ του Αποστολίδη.

Στο 72ο λεπτό, ο Σαββουλίδης μπλόκαρε το σουτ του Τσουκνίδα και στο 79' απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ την κεφαλιά του ίδιου παίκτη, στην καλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο ματς!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σαββουλίδης και από τους γηπεδούχους οι Βούλγαρης, Σαρρής.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου: Σαρρής, Βούλγαρης, Τσουκνίδας, Ζάμπας, Καϊμάκης, Παπαγιάννης (46' Οικονόμου), Πασχαλίδης, Βαλαχάς (73' Δημόπουλος), Μαλάκος, Λιάκος, Καραΐσκος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Μαντζουράκης, Κούδας, Αποστολίδης, Παρίδης (65' Πουλασιχίδης).

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

* Πρωταθλητής αναδείχτηκε ο Παναθηναϊκός με 88 βαθμούς (ήταν η ομάδα του Γουέμπλεϋ), ενώ ο ΠΑΟΚ είχε κάποια ανέλπιστα στραβοπατήματα, καθώς έχασε 2 φορές από το Αιγάλεω και εκτός έδρας από Φωστήρα - Βέροια. Μιλάμε για 12 βαθμούς που θα μπορούσαν να είχαν κερδηθεί.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4