Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Οκτωβρίου 2018

Τρίμπαλο με Σκαρτάδο στην ... εξέδρα! (1987)

Σαν σήμερα στις 18/10/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1987-1988...
Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (8.829 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-0 και βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ άφησε εκτός αποστολής τον Γιώργο Σκαρτάδο, ο οποίος είχε θέσει θέμα λέγοντας πως θα προτιμούσε να παίζει χαφ αντί για λίμπερο, αναγκάστηκε όμως να δει το ματς από την εξέδρα!
 
Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 1ο λεπτό είχαν δοκάρι με τον Ράντε Πάπριτσα και στο 22' ο Γιάννης Ψαρράς μετά από φάουλ –σαν κοντινό κόρνερ- που εκτέλεσε ο Νίκιτς, έπιασε δυνατό σουτ στην κίνηση, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Σαββάκη, για να καταλήξει στα δίχτυα του Απόλλωνα.


Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων (Σιμεούνοβιτς), σταμάτησε στο 24' το σουτ του Καρασαββίδη και στο 32' την κεφαλιά του Ιορδανίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Γκιτσιούδης απογειώθηκε στο δεξί «Γ» και απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ την προσπάθεια του Πάπριτσα.

Στο 68ο λεπτό, Καραγεωργίου – Καρασαββίδης συνδυάστηκαν και ο τελευταίος από δύσκολη θέση σημείωσε το 2-0, στέλνοντας την μπάλα στην κλειστή γωνία του Σιμεούνοβιτς, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 με «δράστη» τον Καραγεωργίου στο 81'.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Μαλιούφας, Ψαρράς (30' Μαυρομάτης), Μπανιώτης, Σίγγας, Καρασαββίδης, Καραγεωργίου, Ιορδανίδης, Αλεξανδρίδης (79' Παπαϊωάννου), Νίκιτς.

Απόλλων Πόντου: Σιμεούνοβιτς, Τραϊανόουλος, Βαζάκας, Τομπουλίδης, Κωνσταντινίδης, Κουσουλάκης, Νεντίδης, Σαββάκης (34' Ιωσηφίδης), Πάπριτσα, Τσέκος, Τσολερίδης.

 
* Στην παρακάτω photo μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988.

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Δεκέμβρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4