Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

27 Οκτωβρίου 2018

Ισόπαλος στον Βόλο με αποβολή του Κούδα! (1974)

Σαν σήμερα στις 27/10/1974, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ... 
 
Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πρόγιο στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 4.000 θεατές (3.692 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την ομάδα της Μαγνησίας, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη κάτω από βροχή, στο Εθνικό Στάδιο του Βόλου. 

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Λεωνίδας Παναγόπουλος, ανέχθηκε αφού ανέχθηκε το σκληρό έως αντιαθλητικό παιχνίδι των γηπεδούχων, απέβαλε στο 40ό λεπτό τον Κούδα, μετά από υπόδειξη του βοηθού του. 
Ήταν η μία από τις τρεις φορές στην καριέρα του, που ο Κούδας αποβλήθηκε από παιχνίδι πρωταθλήματος! 

Ο επόπτης βέβαια είδε τη μισή φάση καθώς πριν ο Κούδας χτυπήσει τον αντίπαλό του (Μαλάκος), είχε προηγηθεί χτύπημα (κλωτσιά) του παίκτη των γηπεδούχων στον Κούδα, που διέφυγε ... της προσοχής του βοηθού!

Κορυφαίος του ΠΑΟΚ αλλά και του γηπέδου, ήταν ο Σταύρος Σαράφης, ενώ διακρίθηκαν ακόμη οι Τερζανίδης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ντεκ. Από τον Ολυμπιακό Βόλου ξεχώρισαν οι Καλαϊτζίδης, Ζάμπας, Παπαγιάννης. 

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός Βόλου: Γιωτόπουλος, Βούλγαρης (69' Λιάκος), Τσουκνίδας, Ζάμπας, Καϊμάκης, Παπαγιάννης, Γιακάκογλου, Καλαϊτζίδης, Μαλάκος, Παπαρήγας, Τριχιάς (85' Κουτσοκώστας).

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης (46' Κερμανίδης), Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Ασλανίδης, Παρίδης.


* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, με τον Γκιούλα Λόραντ πλέον στον πάγκο τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

* Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28.

* Ο Ελβετός τερματοφύλακας Ρενέ Ντεκ που διαβάσατε πιο πάνω στη σύνθεση του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, παίζοντας σε 31 ματς, δεχόμενος 25 γκολ.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Ντεκ να μπλοκάρει προ του Μαλάκου, με τον Φουντουκίδη να παρακολουθεί τη φάση.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4