Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Οκτωβρίου 2018

Ήττα στη Νέα Σμύρνη από έναν δυνατό Πανιώνιο! (1970)

Σαν σήμερα στις 18/10/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Ιβάν Χόρβατ στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.809 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 3-1, αν και μέχρι το 82ο λεπτό οι ομάδες ήταν ισόπαλες με 1-1!

Οι γηπεδούχοι παρά τις απουσίες των Σκρέκη και Δέδε, πραγματοποίησαν μια καταπληκτική εμφάνιση πίεσαν πολύ τον ΠΑΟΚ και αν ο Χριστοδούλου δε βρισκόταν σε εξαιρετική μέρα, το σκορ θα ξέφευγε!
Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Λαγός με κεφαλιά από πολύ δύσκολη θέση σημείωσε το 1-0, για να ισοφαρίσει στο 21΄ο Κούδας, εκμεταλλευόμενος απόκρουση του Αρώνη σε προσπάθεια του Ασλανίδη και με προβολή έγραψε το 1-1.
Δύο λεπτά νωρίτερα ο Κούδας ξεχύθηκε προς την περιοχή του Πανιωνίου, πλάσαρε στην κενή εστία, όμως ο Ντουνιάς, πρόλαβε και απομάκρυνε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας της αθηναϊκής ομάδας.

Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε και στην επανάληψη και αφού χάθηκαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, ήρθε στο 82' ο Λαγός με κεφαλιά και πάλι, μετά από σέντρα του Παπασίκα να γράψει το 2-1.
Το τελικό 3-1 σημειώθηκε στο 87' με βολίδα του Χρήστου Ιντζόγλου, ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Βέργος αποβλήθηκε για χτύπημα στον Λαγό!

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Χριστοδούλου, Κούδας, Φουντουκίδης και από τον εξαιρετικό Πανιώνιο οι Παπασίκας, Μωραϊτέλης, Λαγός, χωρίς να υστερήσει κανείς από όσους αγωνίστηκαν!

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Αρώνης, Ιντζόγλου Χ., Ντουνιάς, Παπασίκας, Κυριαζής, Μωραϊτέλης, Ιντζόγλου Θ., Χάιτας, Λαγός, Χιώτης, Ρούλης.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Μπέλλης, Παπαδόπουλος, Κοντογιώργος, Σαράφης, Σταυρίδης, Κούδας, Μαντζουράκης (52' Βέργος), Ασλανίδης.

Η βαθμολογία ...
* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4