Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2018

Ισόπαλος με Ντόρτμουντ στην Τούμπα (2015)

Σαν σήμερα στις 1/10/2015, για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ στην κατάμεστη Τούμπα αναδείχτηκε ισόπαλος με τη γερμανική Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1...

Μπροστά 27.000 οπαδούς του Δικεφάλου (25.663 τα εισιτήρια), ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-4-2-1 έχοντας τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα.

Κωνσταντινίδη, Κάτσε, Τζιόλη, Ροντρίγκες, στη μεσαία γραμμή, Μακ - Σάμπο μπροστά τους και τον Μπερμπάτοφ στην κορυφή της επίθεσης.

3-4-2-1 για τον Δικέφαλο που βρήκε απέναντί του μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που από την αρχή προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό της, έχοντας μεγάλα ποσοστά κατοχής, προσπαθούσε να απειλήσει την εστία μας παίζοντας από πτέρυγες και άξονα.
Η Ντόρτμουντ μέχρι το 35' είχε ψηλά νούμερα κατοχής, αλλά ουσιαστικά απείλησε τον ΠΑΟΚ στη φάση του 24ο λεπτού όταν ο Όλσεν απέκρουσε κοντινό σουτ του Κάστρο.

Ο Δικέφαλος προσπάθησε πολύ να περιορίσει τον χώρο δράσης των Γερμανών πιέζοντας στο μισό γήπεδο, έχοντας παράλληλα το μυαλό στην αντεπίθεση με τους γρήγορους Μακ και Ροντρίγκες.

Σε μια από αυτές, στο 35', ο ΜΑΚ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σκότωσε τον Βάιντενφελερ ανοίγοντας το σκορ, με την Τούμπα να παίρνει φωτιά!

Τα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, οι Γερμανοί σίγουρα επηρεασμένοι από το 1-0 μαζεύτηκαν και το σφύριγμα της λήξης από τον Άγγλο ρέφερι έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ.

Η Ντόρτμουντ και στην επανάληψη είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να κρατήσει καθόλου την μπάλα και έτσι στο 72' ισοφάρισε με ένα πολύ κρύο γκολ του Κάστρο. 

Σε όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες μας προσπαθούσαν να πιέσουν και πάλι στο μισό γήπεδο, κάτι που κατάφερναν αφού οι Γερμανοί μέχρι τη φάση του γκολ δεν απείλησαν.
Ο Ζάιρο ήταν η πρώτη κίνηση του Τούντορ με τον Βραζιλιάνο να χάνει την καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στην επανάληψη όταν στο 81' βγήκε μόνος με τον Βάιντενφελερ, προσπάθησε να τον πλασάρει κάτω από τα πόδια, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε!

Η Ντόρτμουντ έδειξε πολύ καλά στοιχεία με την μπάλα κάτω και δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί του ομίλου. Στο άλλο παιχνίδι η Κράσνονταρ κέρδισε δύσκολα την Γκαμπάλα με 2-1.

Τραγικό αυτό που συνέβη μετά το τέλος της αναμέτρησης όταν άτομα από το πέταλο μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να έχουν καμία δικαιολογία... Ευτυχώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Κάτσε (84' Χαρίσης), Μακ (73' Ζάιρο), Σάμπο, Ροντρίγκες, Μπερμπάτοφ (89' Πέλκας).

Ντόρτμουντ: Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστζεκ, Βάιγκλ (65' Σμέλτσερ), Μπέντερ, Κάστρο, Χόφμαν, Γιανουζάι (84' Λέιτναρ), Μιχιταριάν (65' Ράμος), Ρόις.

..................................................

O προπονητής του Δικεφάλου, Ιγκόρ Τούντορ, στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ικανοποιημένος για το βαθμό της ισοπαλίας που απέσπασε ο ΠΑΟΚ, τονίζοντας την αγωνιστική ανωτερότητα της Ντόρτμουντ...
Αναλυτικά τόνισε:

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί παίζαμε με ένα από τα φαβορί για τη διοργάνωση. Κυριάρχησαν σήμερα. Ήμασταν κι εμείς καλοί στις αντεπιθέσεις. Θα μπορούσαμε και κάτι καλύτερο, αλλά έμεινε το 1-1».

Για το πόσο επηρέασε το παιχνίδι η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων: «Υπάρχει διαφορά ποιότητας. Προσπαθούσαμε αλλά κάποιες φορές έχει να κάνει και με τον αντίπαλο. 

Είχαμε καλές περιόδους μέσα στο παιχνίδι, αλλά η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη ομάδα. Όταν παίζεις με μία ομάδα τέτοια, το να παίξεις ανοικτά είναι σαν αυτοκτονία. Προσπαθήσαμε να κλέψουμε το παιχνίδι και παραλίγο να τα καταφέρουμε».

Για το αν θα εμφανιστεί η ομάδα κουρασμένη σε σχέση με τον Ολυμπιακό: «Είναι σημαντικό. Άλλο πέντε ημέρες ξεκούραση κι άλλο τρεις.. Λόγω της σημασίας του αγώνα ίσως θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το κάτι έξτρα στη φυσική κατάσταση για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή».

Για την θλιβερή εικόνα της εισόδου των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο: «Δεν είδα τι έγινε, αλλά σίγουρα δεν είναι ωραίο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι φυσιολογικά γιατί πρέπει να προστατέψουμε την ομάδα».

Για το αν τον προβληματίζεται από τα λάθη του Όλσεν: «Δε μου αρέσει όταν ένας παίκτης μου κάνει λάθη. Σίγουρα η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη».

................................................

O Ντίμιταρ Μπερπάτοφ σε δηλώσεις του μετά την λήξη της αναμέτρησης επεσήμανε ...
Για το παιχνίδι: «Νομίζω ότι παίξαμε καλά, προηγηθήκαμε και το γκολ που έβαλε η Ντόρτμουντ ήταν τυχερό, παίξαμε καλά σαν ομάδα. Ο ένας βαθμός είναι καλός απέναντι σε μια ομάδα όπως η Ντόρτμουντ, αλλά μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι γιατί μπορούσαμε τη νίκη. Την επόμενη φορά θα πάμε καλύτερα».

Για τις πιθανότητες πρόκρισης του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League: «Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, έχουμε παίξει μόνο δύο ματς, όλα είναι στα χέρια μας και έχουμε την δυνατότητα να προκριθούμε, αυτός είναι ο στόχος μας. 

Είναι δύσκολο γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια, μερικές φορές πρέπει να γίνεται ροτέισιον άλλοι να παίζουν και άλλοι να μένουν εκτός. Σήμερα είχαμε ευκαιρίες, μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ, αλλά ο ένας βαθμός απέναντι στην Ντόρτμουντ είναι καλός».

..............................................


O Μιγκέλ Βίτορ στην τοποθέτηση του μετά το ματς χαρακτήρισε καλό αποτέλεσμα την ισοπαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ...
Αναλυτικά τόνισε ο Πορτογάλος αμυντικός:

«Παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα, φαβορί του ομίλου, η ισοπαλία είναι ένα καλό αποτέλεσμα, δεχτήκαμε το γκολ στο δεύτερο μέρος αλλά μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχαν κάνει πολλές ευκαιρίες. εμείς είχαμε ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε και έτσι ήρθε αυτή η ισοπαλία, που είναι ένα καλό αποτέλεσμα.

Εγώ ήμουν απ' την άλλη πλευρά και δεν έχω δει το ριπλέι στο γκολ, είναι φυσιολογικό να γίνονται λάθη, σε κάθε ματς γίνονται, θα τα δούμε όλα αύριο και θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε στη συνέχεια.

Είναι καλό που σε τρεις μέρες έχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια, η συγκέντρωσή μας θα είναι στο μέγιστο βαθμό, σήμερα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα και θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε σε αυτό το μομέντουμ για να έχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή».

..................................................

O σκόρερ του Δικεφάλου στην σημερινή αναμέτρηση, Ρόμπερτ Μακ, έκανε δηλώσεις, τονίζοντας ότι είναι θετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία κόντρα στην Ντόρτμουντ...
Αναλυτικά...

Για το πως εξελίχτηκε ο αγώνας: «Παίζαμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά εμείς αμυνθήκαμε καλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είχαμε ευκαιρίες, πετύχαμε ένα γκολ και ισοφαριστήκαμε, όμως και αυτό το αποτέλεσμα είναι καλό».

Για τη συνεργασία που είχε στο παιχνίδι με τον Μπερμπάτοφ: «Το σημαντικό δεν είναι που έπαιξα μαζί με τον Μπερμπάτοφ, αλλά ότι παίζουμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Για το επικείμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Έχουμε δύο μέρες μπροστά μας για να ξεκουραστούμε μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι του Ελληνικού πρωταθλήματος κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι».

Για το κίνητρο που είχε να σκοράρει κατά της Ντόρτμουντ: «Πάντα το κίνητρο μου είναι υψηλό ανεξαρτήτως αντιπάλου. Πάντα θέλω να μπαίνω μέσα και να σκοράρω. Το έκανα σήμερα, αλλά θα ήταν πιο σημαντικό αν κατακτούσαμε τους τρεις βαθμούς».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4